22. december 2009

I Sverige starter udsalget allerede 2. juledag

Mens alle danske forretninger holder julelukket 2. juledag, forholder det sig helt anderledes på den anden side af sundet. 2. juledag begynder det store jule- og nytårsudsalg i byer som Malmö og Göteborg. I Malmö slår mere end 800 butikker dørene op til udsalg, og i Gøteborg er alt åbent på Nordstan, Innerstaden og Avenyn, der tilsammen udgør de vigtigste indkøbsstrøg i byen. Og danskerne kan glæde sig over, at kronekursen fortsat gør det muligt at barbere yderligere godt 30 procent af prisen på de i forvejen nedsatte varer.

Her hjemme kan vi først spotte de gule udsalgs-skilte fra d. 27. december, eller måske endda først når kalenderen siger januar 2010. Men den liberale svenske lukkelov vil det anderledes hos vores svenske naboer. Med den stærke danske valuta i hånden er der masser at spare på de i forvejen stærkt nedsatte varer inden for, for eksempel designervarer, tøj og elektronik. ”Vi ser sandsynligvis samme situation som sidste år hvor hvor prisreduktionerne var meget mærkbare, og kom helt op på helt 50 til 70 procent. Dertil kan man så lægge forskellen i kronekursen, som er på næsten 30 procent i dansk favør,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden i Danmark.

Kombiner udsalg med international kunst 
Kan de stærkt rabatterede udsalgsvarer ikke gøre det alene, kan man kombinere shoppingturen med kulturelle oplevelser af den fineste slags. Både Gøteborg og Malmö er rige på kulturoplevelser, men særlig opmærksomhed vil der med garanti være på åbningen af Moderna Museet i Malmö. Åbningen falder meget passende sammen med udsalget, så der er mere end én god grund til en tur over sundet 2. juledag.

”Som tilfældet er med butikkerne, har også de fleste af de kulturelle institutioner åbne i Sverige 2.juledag. Og det giver mulighed for, at alle i familien kan få en god oplevelse. Hvad enten man er til shopping, kultur eller, som mange sikkert er det, begge dele,” siger Anna Kron Boysen.

Læs meget mere om juleudsalget på Meresverige, Malmøtown og Gøteborg 

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden