22. september 2009

Gå på opdagelse i Malmös mange kulturudbud – hele aftenen

Lørdag aften den 26. september byder Malmö på et sandt overflødighedshorn af kunstoplevelser. Ikke mindre end 30 gallerier og kunstmuseer holder åbent hele aftenen, og der er masser af kulturelle happenings over hele byen.

Gennem de seneste år har rigtig mange danskere fået øjnene op for, at Malmö har rigtig mange kulturelle tilbud, der sagtens kan hamle op med den danske hovedstads. Og på lørdag den 26. september er der endnu større grund til at krydse Øresund, hvis man ønsker en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige. Ikke mindre end 30 gallerier og kunstinstitutioner afholder for 12. år i træk Gallerinat – en aften, hvor kunsten er i centrum i hele byen, og publikum bydes indenfor til udstillinger, ferniseringer og performances til langt ud på natten.

I løbet af aftenen er der guidede rundvisninger, og gæsterne kan hoppe på galleribussen, som kører gratis mellem de mange gallerier og museer hele natten. Mellem klokken 20 og 22 fremviser kunstneren Jenny Grönwall sin performance ”Peggy Sue får styr på begreberne” i bussen.

De 30 gallerier og museer, der deltager i Gallerinatten holder åbent mellem 18 og 24, men allerede om dagen tyvstartes der med en design- og kunsthåndværksmesse på Lilla Torg fra 10 til 17. Over 50 udstillere deltager i messen, og som noget nyt i år, kan du besøge temateltet ”vintage for alle”, hvor tre entusiastiske piger viser dig, hvordan du med enkle midler kan forny din garderobe.

Spring ind i Moderna Museets bobbel
Den 26. december åbner Moderna Museet Malmö. Men tre måneder inden den store indvielse, byder Moderna Museet lørdag gæsterne indenfor i en gigantisk plastikboble udenfor museet. Boblen, der er tegnet af den berlinske kunstnergrupper Plastique Fantastique, er en spektakulær arkitektonisk oplevelse i sig selv, men inde i den forvoksede tyggegummibobbel vil den amerikanske kunstner Adam Leech’s videoværk ”Speech Bubble” blive vist.

Perspektiv – kunst i byrummet
I år er der under Gallerinatten ekstra stor fokus på kunsten i det offentlige rum, og hvordan den kan få os til at opleve vores omgivelser på en helt ny måde. Kunstnerne Linnéa Carlsson, Annika Eriksson, Andreas Kurtsson, Kristina Müntzing, Magnus Thierfelder, Anna Wessman og ikke mindst den danske kunstnergruppe AKassen har produceret nye værker til Malmös byrum. Værkerne er placeret rundt omkring i centrum, og disse værker vil kunne ses frem til den 4. oktober.

Følgende gallerier og museer deltager:

· Abandoned Gallery
 
· CirkulationsCentralen

· Elastic

· Galleri Estetica

· Formargruppen

· Form/Design Center

· Fotogalleriet Format

· Galleri Final

· Galleri 21

· Galleri GKM

· Galerie Holm

· Krets

· Konstfrämjandet Skånes Galleri St: Gertrud

· Galerie Leger

· Lilith Performance Studio

· Galleri Lilith Waltenberg

· Galleri Magnus Åklundh

· Malmö Konsthall

· Malmö Konstmuseum

· Moderna Museet Malmö

· Galleri Panora

· Galleri Persson

· Galleri Ping-Pong

· Rostrum

· Galleri Rönnqvist & Rönnqvist

· Signal - Center för samtidskonst

· Skånes konstförening

· Galleri Spegeln

· Galleri Thomas Wallner

· Unten Drunter

Læs mere på www.konstframjandet.org

For yderligere information og pressefotos kontakt:

Anna Johansson, tlf. +46 40 10 42 60, anna.johansson@konstframjandet.org

Gallerinatten er et samarbejde mellem Konstfrämjandet Skåne, Malmö Citysamverkan, Sydsvenskan og de medvirkende gallerier og kunstinstitutioner.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden