[text]

Rideferie – for børn og hele familien

Rideferier i Sverige er ikke bare for voksne; større børn – dem over 12 – er mere end velkomne.

  • Nature's Best arrangement Rid i Jorm, in Jämtland
  • Horse riding by Nature’s Best

Nature's Best arrangement Rid i Jorm, in Jämtland

Rundture til hest – med camping overnatning

Mange steder kan hele familien komme med på camping rundture til hest – og større børn over 12 år er absolut velkomne. Andre steder er der mulighed for mere udfordrende rideferier, der stiller krav om erfarne ryttere, der kan håndtere hesten i både gang, trav og galop i skovrigt terræn. Så i Sverige er jeres rideoplevelser med børnene ikke nødvendigvis begrænset til et par runder i folden i den lokale dyrepark.  Her kan I se en liste (på svensk) over rideferie muligheder på kryds og tværs af Sverige. Nedenfor kan I se 2 eksempler – af mange – på fantastiske steder i Sverige, hvor I og børnene kan få gode ferieoplevelser – både med heste og med hinanden.

Oplevelser med de seje Gotland-ponyer

Gotland er et rigtigt sted til en rideferie; øen ude i Østersøen er hjemsted for den gamle Gotlands-pony race, der stadigvæk opdrættes på øens hede- og moseområder. På Gotland kan I også vælge at bo fast ét sted på bondegård, hotel, herregård eller i bjælkehytte. Klik ind og læs mere om ferie på Gotland.

Til hest nord for polarcirklen

Selvfølgelig kan I også komme på heste eventyr med jeres store børn (+12 år) højt mod nord i Lapland. Og det skulle I oprigtigt talt tage at gøre. Lapland er Europas sidste ægte vildmark, og både sommer og vinter er der fine muligheder for at opleve denne helt enestående del af verden fra hesteryg. Om sommeren kan hele familien f.eks. ride af sted på den berømte Store Nikkaluokta Tur på Kungsleden, hvor I camperer i grupper ude i fjeldet og rider af sted i midnatssolen. Om vinteren kan I opleve det snedækkede Lapland fra hesteryg, og overnatte på det legendariske ICEHOTEL i Jukkasjärvi, og måske også prøve at køre på snescooter og teste nogle af Europas nordligste alpine pister.

Rideture i Stockholm?

Ta’ ud til friluftsmuseet, Skansen,  og ta’ en tur på deres ponyer. Hvis I vil vide mere om ridning i Sweden, besøg Svenska Ridssportförbundets hjemmeside.

Farm holiday at Larsbo gård in Hälsingland

Bondegårdsferie i Sverige

Hvis din forestilling om en svensk gård er et rødmalet træhus med hvidmalede døre og vinduer midt i et bakket landskab, er du ikke helt galt på den.

Family dog sled tour in Åre, Jämtland

Børn på fjeldet

Børn vil elske de svenske fjelde. De kan kaste sig ud i endeløse aktiviteter her, fra skiløb og skøjteløb til kørsel med hundeslæde og isfiskeri.

Kolmården, Scandinavia’s largest Wildlife Park

Svenske dyreparker

Sverige har en lang række større dyreparker og zoologiske haver.

The Inland Railway, 1300 km of scenic railway

Inlandsbanan - det direkte spor til ”Europas Alaska”

Ta’ toget med Inlandsbanen gennem det ukendte Sverige. Oplev uberørt natur og stolte mennesker i en anderledes verden. Vælg “Tog og Hotel” eller rejs på egen hånd – til oplevelser I aldrig glemmer!

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden