[text]

Svenske traditioner

Svenskerne elsker traditioner til trods for, at Sverige er en af de mest moderne nationer i verden. Og mad er altid en helt central del af festlighederne. I nogle lande har de helligdage, but i det foregangsivrige Sverige har man ”Kanelbullens Dag”, ”Våffeldagen” og praktisk talt en hel sæson, hvor man smovser i ”Semlor”, Sveriges svar på fastelavns-bollerne. Man kan ikke få nok! Og så drejer en lang række af festlighederne sig om lys, hvad enten det er sollys, levende lys eller intet lys!

  • Midsummer in Sweden
  • Walpurgis Eve in Stockholm
  • Crayfish party at Fejan, Stockholm archipelago

Midsummer in Sweden

Det kan kraftigt anbefales at bestille plads i forvejen, hvis I vil deltage i madglæderne. For svenskerne har en tradition, der rækker ud over alt andet. Planlægning! Og til nogle af højtiderne taler vi ikke om planlægning nogle uger før. Nej, vi taler om månederne!

Cray fish party

Kräftskiva (krebsefest)

I august og september er det tid for ”Kräftskiva” for alle svenskere. Det betyder, at man ta’ en skør hat på, glemmer alle hæmninger og overgiver sig helt og holdent til ”kräftskiva” traditionerne. Og husk endelig at medbringe jeres bedste festsangstemmer; dem får I brug for….

Fermented herring – Surströmming – a Swedish specialty

Surströmming

Aldrig har rådden fisk lugtet så dårligt – og smagt så godt! Sådan er surströmming. Lavet på små forårssild fra Østersøen, saltet og lagt til gæring i ro og mag, før de kommes på dåse i ca. 1 måned inden de sælges og fortæres – med vellyst!

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden