[text]

Den svenske spa- og kurtradition

Der har været spa- og kursteder i Sverige i omkring 300 år. Nogle af dem, som Loka Brunn, blev kendt, fordi man mente, at stedets kildevand havde helbredende virkning. Det siges, at en svensk konge slap af med en ondsindet og langvarig migræne efter at have opholdt sig på stedet og drukket vandet fra kilden. Det kalder man stadig at "dricka brunn".
Selv om de svenske spa- og kursteder selvfølgelig har udviklet sig i løbet af de seneste 300 år, er udgangspunktet stadig det samme; fysisk og mentalt velbefindende og samhørighed med naturen.

  • Loka Brunn in Grythyttan

Loka Brunn in Grythyttan

Wellness på svensk

Svenskerne er naturelskere, og måske er det derfor, at der er så mange hoteller og feriesteder, der tilbyder spaophold overalt i den smukke og fredelige natur; fra midnatssolens land længst mod nord til sandstrandene langs kysten sydpå.
Svenskerne tager fritiden og et spaophold alvorligt. Klichébilledet af sunde svenskere, der tager sig en svømmetur i søen efter en afslappende tur i saunaen, er faktisk sandt. Wellness – eller velbefindende – på den svenske måde er for mange et spørgsmål om at komme væk fra det hektiske arbejds- og hjemmeliv og leve efter mere enkle principper i en weekend sammen med familie og venner. Eller de vælger måske at forkæle sig selv ved at tage til et luksuriøst, traditionelt spahotel langt ude på landet. Loka Brunn, Varbergs Kurort, Sättra eller Lunds Brunn er utroligt populære, men også Sturebadet i Stockholm eller Hagabadet i Gøteborg tiltrækker mange gæster.

Svensk velbefindende går også hånd i hånd med den offentlige vejret – det er en del af den svenske forfatning, som sikrer dig ret til at færdes frit i landskabet, så længe du bare efterlader naturen, som du fandt den. Mange spahoteller og kursteder kan derfor tilbyde pakkeløsninger, der omfatter vandreture og andre livgivende udendørs aktiviteter.

Kom og nyd godt af den svenske spa- og kurtradition, og oplev wellness på svensk.

I samarbejde med:

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden