Svensk livsstil

  • Midsummer Celebration
    Midsummer Celebration

    © Lena Granefelt/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Hvad er det med Sverige, som landets besøgende og samfundskommentatorer finder så vanvittig tiltrækkende? Er det mon den naturelskende, miljøbevidste, traditionsfejrende, sunde kaffe-slugende, sommer-afslappede svenske livsstil?  

I sidste ende er de fleste svenskeres livsstil bestemt af årstiderne. Vinteren er typisk en tid, hvor man arbejder hårdt, hygger sig derhjemme, og tager på en kulturudflugt eller dyrker vintersportsaktiviteter i weekenden.  

Når det så bliver summer, så skal alle bare ud! Ud i naturen og landskabet, ofte til familiens sommersted i en hytte et eller andet sted, mens man driver den af i hele juli måned (ja, dele af Sverige er stort set lukket i en hel måned) sammen med familie og venner, mens man fisker, sejler, plukker bær og er ude og nyde solen.   Den der svenske livsstil lyder ikke så tosset, vel?

Fjällbacka in Bohuslän, West Sweden

Svensk kultur

Den er overalt. I tøjet I har på, i online musikken I lytter til, bøgerne I læser, filmene I ser – og i møblerne I køber. Der er stor sandsynlighed, at der er en bid af svensk kultur et eller sted i vores hverdagsliv

Midnight camping

I Sverige er nature fri

Allemandsretten er et fantastisk privilegium, værdsat af alle svenskere og alle gæster, der besøger Sverige.

Michelin starred Mathias Dahlgren in Stockholm

Mad & drikke i Stockholm

Stockholm markedsfører mere og mere sig selv som ”Skandinaviens Hovedstad”. Det er København nok ikke helt enig i, men i det mindste når det handler om restauranter, er Stockholm helt sikkert en af de fremtrædende aktører på den store gastronomiske scene i Europa.

Art glass in Glasriket/Kingdom of Crystal

Verdensberømt svensk glaskunst

Glasriget kaldet det område i sydøstlige Småland, hvor den verdensberømte glaskunst traditionelt bliver fremstillet af bl.a. Kosta Boda og Orrefors. Her kan I besøge og opleve levende glasværker og glasdesignernes værksteder, selv prøve at puste glas og måske endda bo på et imponerende glasdesign hotel fyldt med næsten overvældende mængder af glaskunst og med en ægte bar, kun i glas.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden