[text]

Svensk design

Oplev svensk design – overalt i Sverige. Ta’ en strøgtur i en af de tre helt store byer i Sverige; Stockholm, Gøteborg eller Malmø, og I vil straks bemærke, hvor trendy svenskerne er i deres funktionelle, men helt igennem moderne daglige påklædning. Præget af diskrete farver, underspillet, praktisk – og meget cool! Det er det samme med svensk tekstil design, møbler, køkkengrej og glaskunst. Alt sammen præget af en praktisk, demokratisk, æstetisk og rent, naturligt og i stigende grad også bæredygtig tilgang til design. I Sverige er design blevet synonymt med livsstil!

  • Different Swedish design at Designtorget store
  • Nudie one of many Swedish jeans design labels
  • Svenskt Tenn at Strandvägen in Stockholm
  • Traditional Sami jewellery

Different Swedish design at Designtorget store

Design og mode overalt i byen

Hvem har ikke hørt om H&M og IKEA? Svensk! Acne, J. Lindeberg, WESC, Filippa K, House of Dagmar. Svensk selvfølgelig! Eller Spotify (musik til masserne), Svenskt Tenn, Bruno Mathsson, Carl Malmsten, Kosta Boda og Orrefors glas. Alt sammen svensk eller skabt af svenskere. Vi kender alle navnene, så her er en hurtig guide til, hvor I kan finde og købe svensk design, når det er bedst.

Mode

I finder moderne svensk modedesign som Acne, Filippa K, J Lindberg, Nudie Jeans, Cheap Monday, WE, WESC og Weekday på alle de alle centrale handelsgader i Stockholm (i centrum, på Östermalm og på Södermalm), i Gøteborg (indkøbscentret Nordstan, i Innerstaden, på Avenyn og i Haga området) og i Malmø (på Stortorget og Lilla Torget, langs Södergatan og sydover langs Södra Förstadsgatan).

I Göteborg og Malmø kan I bare følge beskrivelserne ovenfor og kikke indenfor i gadernes mange små og store butikker, der bugner af flot svensk design.

Bolig-interiør og godt køkkengrej

Et af de bedste steder at finde unikt kunsthåndværk til køkkenbrug er forretningen Svensk Slöjd i Nybrogatan 23 i Stockholm. Her er godt køkkengrej fra hele Sverige. Andre gode butikker på netop Nybrogatan er Designtorget, der rummer masser af praktisk design af yngre svenske designere, og Nordiska Galleriet i Nybrogatan 11, der sælger møbler og lamper af nordiske og internationale designere.

Er I på udkig efter elegant og klassisk indretningsdesign? Så bør I ikke gå glip af den legendariske svenske boligdesign-butik Svenskt Tenn på Strandvägen 5 i Stockholm.

Mode og design elskere kan passende klikke ind her og få overblik over de seneste trends indenfor svensk mode- og design og over nye svenske designere.

Er I til svensk glas, skal I bare sætte kursen mod ”Glasriket” i Småland, hvor I kan fordybe jer, for ikke at sige svømme helt væk, i det verdensberømte svenske glasdesign, både indenfor glaskunst og brugsglas.  Besøg de arbejdende glasværker og glasdesignerne, prøv selv at blæse glas og forkæl jer selv med et ophold på Kosta Boda Art Hotel, hvor I udover mængder af smukt Kosta Boda glasdesign kan opleve en bar, totalt i glas.

Skal I ha’ shopping generne med til Sverige?

Så bør I på forhånd kende til fika – det mest svenske af alle svenske traditioner. Det er den næsten rituelle kaffepause, oftest ledsaget af en ægte svensk kanelbulla, hjemmebagt kage eller en sandwich. At fika er vigtig – for hvem vil risikere at få ødelagt shoppingturen bare fordi man bliver sulten?

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden