[text]

På vandring i vildmark – i Sarek nationalpark

I den ubeboede og vidt udstrakte Sarek nationalpark kan I – i bogstaveligste forstand – tage væk fra det hele! 

  • Sarek in Swedish Lapland

Sarek in Swedish Lapland

Sarek, i Lapland, er Sveriges arealmæssige største nationalpark, og er det nærmeste, man kommer på definitionen af ”langt væk”: Her er fjeldtoppe i alpe-klasse, massive bjergområder, gletsjerdale, brusende vandfald, og et terræn, der er så krævende, at I med garanti kommer hjem nogle – hvis ikke mange – kilo lettere, end da I tog af sted.

Hvem er det, man møder i Sarek – hvis man overhovedet møder nogen?

Det er rutinerede vandrere, bjergklatrer og alle dem, der får et ”kick” af at opleve eventyr og naturens uovertrufne skønhed. Man skal ha’ i hvert fald lidt eventyrblod i årerne for at tage til og klare sig i Sarek: Der er ikke nogen afmærkede stier eller ruter, ikke nogen hytter, faktisk ikke nogen bekvemmeligheder overhovedet. Det er lige stedet for dem, der vil ud og klare sig selv. Og netop derfor er Sarek så fantastisk. I behøver ikke bekymre sig om risikoen for at støde ind i nogen anden (med mindre den anden lige er den, man er på eventyr sammen med). Måske støder I ind i et vildt dyr. Men sandsynligvis støder I ikke ind i nogen som helst!  

Hvad skal I ellers lave i Sarek?

Ud over at nyde den storslåede natur og stilheden? Ja, I kan f.eks. synge så højt, I vil – for ingen kan høre jer. I kan også løbe nøgne rundt – for ingen I vil se jer. I kan føre lange dialoger og diskussioner om alting – for ingen vil afbryde jer. Sarek er enhver naturelskers ultimative drøm om frihed. Men parken er dog ikke helt uden sikkerhed og komfort. Det perfekte sted at begynde oplevelserne i Sarek er fjeldstationen Saltoluokta ved starten af Kungsleden. Her er både rigtige senge og god og nærende mad. Det er ren luksus!

Husk at der ikke findes afmærkede ruter eller bekvemmeligheder af nogen art. Medbring altid kompas, kort, toiletpapir og masser af eventyrlyst. Og selvfølgelig et telt og gerne med myggenet. Det sene forår, sommer og det tidlige efterår er den bedste tid at opleve Sarek på. Med mindre I vil overnatte i temperaturer under frysepunktet og vandre med snesko på hele turen!

Lapporten in Abisko, Swedish Lapland

Abisko nationalpark

Skove højt mod nord, dybe kløfter, vandfald, midnatssol og Nordlys. Abisko tiltrækker eventyrlystne gæster året rundt.

Snowmobile in Swedish Lapland

På snescooter gennem Lapland

En snescooter-safari med guide gennem Laplands vidtstrakte vildmark er en grænseoverskridende oplevelse. Der er kun jer, sneen, de uendelige hvide vidder og den gruppe af andre eventyrlystne, I følges med.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden