Økoturisme i Sverige

  • Ecovillage Naturbyn in Värmland
    Ecovillage Naturbyn in Värmland

    © Jacque de Villiers/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Skal I til Sverige? På en kort eller lang ferie? Og I vil gerne rejse ”grønt”, bo ”grønt”, opleve ”grønne” attraktioner, finde øko-mærkede oplevelser, tage med på ”grønne” byrundture og finde de helt store naturaktiviteters? Hvis det er det, I vil ha’, så er det ”grønne” Sverige det helt rigtige sted at tage til. Sverige er et fantastisk øko-turistland.

Svenskerne har en helt særlig kærlighed til naturen. Måske fordi mange af dem har en ”stuga” et eller andet sted eller måske bare har adgang til en, hvor de kan bruge masser af tid på at finde svampe og bær, tage en dukkert i helt ren sø, slappe af med familie og venner – og bare nyde den helt uspolerede natur. Eller sagt anderledes: Leve bæredygtigt. Det er måske også grunden til, at genbrug er så udbredt i Sverige, og at man ligefrem praler over at sortere skrald hjemme i husholdningen.

Måske er grunden, at Sverige har sin berømte Allemandsret, der giver alle ret til at bevæge sig rundt i naturen stort set lige meget hvor, så længe man ikke forstyrrer eller ødelægger naturen og miljøet. Det er et helt fantastisk privilegium, som alle kan nyde, når de kommer det ”grønne” Sverige.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden