[text]

Økoturisme

Efter Australien var Sverige det andet land i verden, der opstillede retningslinier for økoturisme. Sverige skabte også Europas første øko-mærkning, kaldet ”Nature’s Best”, der sikrer kvalitetens på 147 rejser og ferieprodukter, der udbydes af i alt 87 øko-certificerede turoperatører rundt i hele landet.

Det betyder, at hvis I bestiller en rejse eller et ophold hos en af ”Nature’s Best” tur operatørerne, så har I garanti for, at de skal overholde en række nøje definerede regler, og at I skaber et positivt bidrag til miljøet og omgivelserne til miljøet, der hvor jeres rejse eller ophold finder sted.

 • Nature's Best arrangement Eagle Safari in Skåne
 • Bear watching with Vargas, Hälsingland
 • Nature's Best arrangement JoPe Fors & Fjäll
 • Nature's Best arrangement Jokkmokkguiderna
 • Ecotourism by Nature’s Best - Birdsafari Sweden
 • Nature's Best arrangement Upplevelsebolaget, Smögen
 • Dogsledding with The Silent Way, Swedish Lapland
 • Nature's Best arrangement Nutti Sámi Siida, Lapland
 • Nature's Best arrangement in Swedish Lapland
 • Nature's Best arrangement Åre Sleddog Adventures
 • Nature’s Best arrangement Kolarbyn/Skogens Konung

Nature's Best arrangement Eagle Safari in Skåne

Forelsket i svensk natur

For den helt almindelige svensker er der næsten ikke noget, der er mere helligt end tiden i sommerhuset eller ødegården og muligheden for at tage en dukkert i havet eller i en uspoleret sø. Eller samle vilde bær og svampe i skovene. Eller gøre mange andre udendørs aktiviteter ude i landskabet.

Men de kan også, ligesom gæsterne kan, nyde de mange muligheder og aktiviteter ude i naturen netop på grund af den ganske særlige Allemansrätt, Allemandsretten. Hvis noget skulle stå bøjet i lysende neon ved alle grænse-adgange til Sverige, var det netop Allemandsretten, måske det allermest svenske af alle svenske begreber. 

Den værdifulde ret giver alle ret til at bevæge sig stille og rolig rundt overalt i naturen og landskabet i Sverige på helt egen hånd, så længe man efterlader naturen på samme måde, som man fandt den. 

Økotusime i Sverige

De Nature’s Best certificerede ture, rejser og aktive ferier er den bedste måde at oplev og nyde den storslåede svenske natur på en bæredygtig måde. Det er samtidig en enestående måde at ”betale tilbage” til de lokale omgivelser og den natur, man befinder sig i gennem at støtte det lokale forretningsliv, lokalbefolkningen og deres lokale kultur. Det er faktisk ganske simpelt; man skal bare bestille rejsen eller opholdet hos en af de godkendte turoperatører eller rejseproducenter.  Udbuddet af rejser og oplevelser er forbløffende stort: Her er alt fra hundeslædeture ved polarcirklen, tømmerflåde-rafting i Värmland, østers- og hummersafarier i Bohusläns skærgård, ture i havkajak og masser af andet. Udbuddet er forbløffende!

Se efter mærket

Før I bestiller et hotelophold i Sverige, så gør jer selv og miljøet den tjeneste først at kikke efter, om hotellet er Svane-mærket. Mere end 250 svenske hoteller lever op til de strenge krav fra Nordens førende øko-mærke, og de er allerede tildelt Svane-mærket.

Hvis I handler i et svensk supermarked eller et stormagasin under ferien, så se efter fødevarer, der er mærket KRAV; det markerer, at der er tale om økologisk producerede fødevarer, der er meget populære og udbredte i Sverige. Fødevarer, der bærer KRAV mærket, er blevet produceret på en miljøvenlig og etisk forsvarlig måde. I kan læse mere om det her.

I behøver ikke besvære jer med at købe vand på flaske, mens I er i Sverige. Her møder I ikke noget ”Drik ikke vandet” skilte; I kan drikke vandet direkte fra hanen lige meget hvor. Det er rent og perfekt til at slukke tørsten. Ta’ jeres egen flasker med, fyld dem op på hotellet eller hvor I nu bor, og nyd den rene smag. De rigtigt gode ting her i livet er gratis!

Stockholm, Gøteborg og Malmø

Hvad så med Sveriges tre største byer? Hvordan klarer de sig, når det kommer til økoturisme og miljøet?  Ganske fint, faktisk

I kan læse meget mere om Europas første ”Green Capital”, Stockholm her

Læs mere om Gøteborgs grønne eksperimenter, bæredygtige indkøbsmuligheder og øko-guides her

Og skal I til Malmø, kan I læse mere om byens bæredygtige udvikling her. Den er faktisk førende i hele verden.

Nyd og oplev Sverige miljøansvarligt.

Hvornår?

Hele året rundt

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden