[text]

Svensk kulturarv og historie

Sveriges familievenlige museer, historiske attraktioner, paladser og slotte fortæller levende om Sveriges lange og fascinerende historie. Besøg dem, og få indblik i Sveriges brogede fortid.

  • Gripsholms Castle
  • Medieval week in Visby, Gotland
  • Birka in lake Mälaren, called Sweden´s first city
  • Läckö Castle marina in Västergötland

Gripsholms Castle

Kulturarv og historie

Sverige har ikke altid været den venligtsindede og fredselskende nation, vi kender i dag. Besøg det fine Armémuseum i Stockholm, og oplev historien om hvordan Sverige blev en stormagt i Europa i 1600 og 1700-tallet for siden … at miste stormagten igen. Museet byder på fremragende udstillinger om et land i krig fra vikingetiden og frem efter. Hvis I er interesseret i vikingetiden, bosættelserne og dagliglivet, så bør I besøge Birka udenfor Stockholm; en vigtig vikingetidsbosættelse, der er optaget på UNESCO liste over verdenskulturarv. I ”Vikingabyn” ude på Gotland, der netop var et vigtigt sted for vikingernes handel østover, kan I opleve en rekonstrueret vikingelandsby med masser af vikingeaktiviteter. Det er et fantastisk sted for både børn og voksne.

Et andet godt sted at grave sig ned – bogstaveligt talt – i en central del af den svenske historie er Falun Minemuseum ved Stora Kopparberg i Falun, Dalarna. Den gigantiske kobbermine var med til at finansiere Sveriges fremvækst til europæisk stormagt i 1600-tallet.

Ellers er der også masser af slotte, herregårde og andre historiske bygninger i Sverige. De helt store er selvfølgelig Kungliga Slottet og Drottningholm Slott i Stockholm. Gripsholms Slott nær Mariefred, Läckö Slott, der ligger henrivende på spidsen af en halvø ud i Vänern nær Lidköping, Kalmar Slott med den fælles nordiske historie, og de mange slotte og herregårde rundt om Gøteborg og Malmø. I kan læse mere om Sveriges mange historiske bygninger og museer her.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden