Kulturoplevelser i Sydsverige

  • Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg
    Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

    © Anna Nilsson/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Sydsverige har masser af oplevelser til den kulturinteresserede, og det er helt ligegyldigt, om I brænder for billedkunst, teater og optræden, musik, design og kunsthåndværk, arkitektur, historie eller…

Sydsverige har en række kulturelle ”fyrtårne” som f.eks. ”Dunckers Kulturhus”, der i sig selv er et arkitektonisk mesterværk, det store museumskompleks ”Kulturen” i Lund, Malmøs Opera eller den helt nye ”Malmø Arena” med oplevelser indenfor sport og musik.

" Det berømte ”Glasrige” i den østlige del af Småland rummer 11 større og mindre anerkendte glasværker "

Sydsverige huser mange udøvende kunstnere af kunsthåndværk og billedkunst, så i både store og små byer finder I et væld af atelier, gallerier og små kunsthåndværkerbutikker. Mange større byer byder også på kunstmuseer med permanente og skiftende udstillinger.

For de historisk interesserede er Sydsverige et naturligt ”must”; her er masser af vidnesbyrd om ”Danskartidan”. Kirker, slotte, borgerhuse og hele byen Kristianstad, anlagt på Chr. 4s ordre i 1614. Her er store og små kulturhistoriske museer, specialmuseer og i øvrigt masser af antikvitetsbutikker, der fortælles deres egen speciel historie om dagliglivet før og nu.

Kunst og gallerier i sverige

Et godt sted at finde originalt svensk design er blandt Sydsveriges mange kunsthåndværkere. De udstiller og sælger fra egne gallerier, atelierer og butikker, og her er der ofte rigtigt gode køb at gøre.

Visit local artist at art shows, Österlen in Skåne

Konstrundan – på tur i det skånske kunstnermiljø

Med dette unikke koncept bliver kunsten levende, inter-aktiv og personlig. Der er åbent hus i ateliéer, hvor du kan møde kunstnerne selv!

Moderna Museet in Malmö

Moderna Museet i Malmø

Her kan I både lære, se og gøre tingene selv. På et besøg på Moderna Museet Malmö kommer I ikke bare til passivt at betragte og se på.

Svensk Design er ægte inspiration!

Svensk design er verdensberømt for sin simple, ægte og naturlige stil med brug af rene former, naturlige materialer og lyse farver; alt sammen med inspiration direkte fra den svenske natur.

Det mest svenske af alt svensk design er glas fra Småland. Det berømte ”Glasrige” i den østlige del af Småland rummer 11 større og mindre anerkendte glasværker, inkl. de mest kendte Orrefors og Kosta Boda. Alle glasværkerne har fabriksudsalg, hvor I kan købe kunsthåndværk i glas til favorable priser. De fleste fabrikker har også guidede rundture.

Kingdom of Crystal in Småland

Glasriket i Småland

Glaskunst er selvfølgelig en vigtig del af et besøg i Glasriget, men der bydes også på masser af andre gode oplevelser. Glasriget er meget mere end bare glas. Tag en tur forbi Glasriget og afsæt tid til blandt andet at fiske, besøge en cirkus-skole, tage på ”vagabond-eventyr” eller mød alle dyrene på en gård.

Curtain Rango design Jenny Stefansdotter Stentoft

Tygriket

Oplev Sveriges vævetradition og gå på opdagelse i fabriks-udsalg i Tygriket (Stofriget) ved Borås. Her er også meget at hente for dig, der ikke ejer en symaskine.

Storby-shopping

Moderne svensk tøjdesign har etableret sig solidt hos de modebevidste forbrugere. Mærkevarer som H&M, Filippa K, Tiger of Sweden og Acne er populære over alt, og Malmø, Göteborg og mange af de andre større byer finder I masser af små og store butikker med både unikt designet tøj og de kendte mærkevarer.

Og så kommer man ikke uden om IKEA, når talen falder på svensk design. Møbel- og indretningsgiganten har hjemsted i Älmhult i det sydlige Småland, og herfra har man om nogen formidlet svensk designs funktionalitet og enkelthed til hele verden.

Art and design by Formargruppen in Malmö

Shopping i Malmø

Hvorfor er Malmø bare perfekt til en hyggelig shoppingtur? Ganske simpelt; I kan gå rundt til alle butikkerne og indkøbscentrene – næsten da!

Design store “Aschebergsgatan 24” in Gothenburg

Shopping i Gøteborg

I Gøteborg finder du en ideel blanding af stormagasiner, specialbutikker, gågader, shoppingcentre og små hyggelige sidegader.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden