Kultur, historie og kunst

 • Swedish Lapland
  Swedish Lapland

  © Staffan Widstrand/VisitSweden

 • Medieval week in Visby, Gotland
  Medieval week in Visby, Gotland

  © Erik Lindvall/VisitSweden

 • Drottningholm Palace, on UNESCO´s World Heritage list
  Drottningholm Palace, on UNESCO´s World Heritage list

  © Ola Ericson/imagebank.sweden.se

 • Stensjöby in Småland
  Stensjöby in Småland

  © Tony Töreklint/imagebank.sweden.se

 • Uppsala Castle
  Uppsala Castle

  © Mark Harris/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Er I vilde med svensk kultur, historie og kunst? Ta’ med på ABBA rundvisningen i Stockholm eller prøv at leve som en viking ude på Gotland. Eller hvad med at drage nord på? Op til Lapland for at møde samerne, de oprindelige svenskere. I kan kombinere det hele med et par dages togeventyr gennem Midt- og Nordsverige med Inlandsbanan.

Svenskerne holder deres kultur, historie og kunst i hævd over hele landet med masser af kulturelle begivenheder, masser af historiske steder og attraktioner, museer, kunstgallerier, koncerter og teaterforestillinger.  I Stockholm, Gøteborg og Malmø er meget naturligvis koncentreret, men I kan med lethed finde masser af fantastiske steder ude omkring i landet, der viser Sveriges lange historie, nutidige samfund og måske endda viser vejen til fremtiden. Sverige har i øvrigt også 14 steder optaget på  UNESCOs liste over verdenkulturarv; det var måske værd at besøge et par af dem, når I nu er i Sverige.

View over Gothenburg and Museum of World Culture

Museer i Gøteborg

Hva’ siger I til at gå på museum i nogens lejlighed? Eller besøge et underjordisk flymuseum? Eller et museum tilegnet fotokunst og opkaldt efter verdens mest berømte kamera? Gøteborg har spændende museer, hvor I kan opleve kunst, kultur, historie, biler, kameraer og meget mere.

View over Old Town/Gamla Stan in Stockholm

Kulturoplevelser i Stockholm

Ta’ til Stockholm og oplev, hvorfor byen egenhændigt betegner sig selv som ‘Skandinaviens Hovedstad”, og hvorfor svensk kultur og livsstilen i Stockholm bliver beundret verden over.

Tutankhamun - exhibition in Malmö

Tutankhamon i Malmø

Få et unikt indblik i Tutankhamons liv og det gamle Ægypten på den nye Malmö Mässan ved Hyllie Station, kun 15 minutter fra Kastrup.

Visit local artist at art shows, Österlen in Skåne

Konstrundan – på tur i det skånske kunstnermiljø

Med dette unikke koncept bliver kunsten levende, inter-aktiv og personlig. Der er åbent hus i ateliéer, hvor du kan møde kunstnerne selv!

Traditional Sami jewellery

Samisk kunsthåndværk

Vil I ha’ en virkelig original souvenir med hjem fra jeres næste ferie i Sverige? Så kik efter samisk kunsthåndværk på jeres vej gennem samernes land i Nordsverige.

Glassblowing at Kosta Boda

Design og Kultur i Småland

I småland kan du boltre dig i både moderne klassikere og helt nyt svensk og lokalt design.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden