Julemarkeder i Skåne - 2013

  • Christmas time in Malmö
    Christmas time in Malmö

    © Malmö Town/Werner Nystrand

[text]

Pladser

Når julehøjtiden og årsskiftet nærmer sig, og december-mørket sænker sig, skrues der virkelig op for hyggen i Skåne. Her er traditioner, hygge og lækker mad i overflod.

Tag en ekstra miniferie med hele familien og find jule- og nytårsstemningen på den anden side af Øresund – dét er kvalitetstid!

Julemarkeder, Miniferie og Nytår i Skåne 2013

Malmø er en europæiske ”julestorby” med både mærkevarebutikker, små trendy specialforretninger og flere store indkøbscentre; her kan I finde både det hippe og det traditionelle i den smukt julepyntede by!

I Helsingborg kan I opleve både Lucia-optog og byens nye stolthed, en kæmpe lys- og lydinstallation, der skaber julestemning helt frem til 23. dec. Butikkerne på bl.a. byens lange gågade er et eldorado for glade jule-shoppere.

Det klassiske svenske julemarked skal ikke I lede længe efter i Skåne; enhver by, herregård eller attraktion har deres eget julemarked, og i Skåne kan julen ikke gradbøjes; der er bare fuld jul over hele feltet. I kan sagtens snuppe 2-3 lokale julemarkeder på en dag uden at blive træt af gløggen, peberkagerne og alle julegodterne

Bosjökloster/Höör – Skånske Juledage

29/11-2/12 Skånske Juledage på Bosjökloster

Under de Skånske Juledage på Bosjökloster kan besøgende bl.a. nyde smukke parker, håndværk fra over 60 udstillere, julemad og julebutik. Bosjökloster ved Höör.

Første advents-weekend
29 nov - 1 dec
kl. 11-17

Entré:Voksne 60,- børn under 16 år fri entré.
Købt årskort er gyldigt!
Fri parkering

Kulturen i Lund

30/11-1/12, Julemarked på Kulturen

Ægte julemarked på Kulturen! I husene knitrer ilden i kakkelovnene og julebordet er dækket. Her er masser af dygtige håndværkere, en markedsgade, musik og liv i husene. Kom og køb dine julegaver, grill pølser, hils på nissen, få en snak med Professor Thomander, lyt til musikken, mærk duften af brændte mandler eller fornøj dig med at gå omkring og indtage julestemningen. Når mørket falder på tændes tusindvis af lys i parken og skaber en magisk julestemning…

Thomanders Jul i Lund

1-30/12, Centrum, Lund

Thomanders Jul er en fast tradition i Lund, der med temaet gammeldags jul bidrager til at løfte julestemningen for hele byen. I de fire advents-weekender, 30 nov-1 dec, 7-8 dec, 14-15 dec og 21-22 dec 2013, præges det centrale Lund af julehygge som i 1800-tallet med alt hvad det indebær af fornøjelser. Du vil kunne opleve hestevogne, udendørsteater, masser af boder med delikatesser, sangkor, slik og meget andet.

Julemesse på Jordberga slot

8-10/11 ved Trelleborg

Her arrangeres i et fantastisk miljø fire dage med fokus på svensk håndværk og delikat niche-madlavning. 75 af Sveriges absolut bedste håndværkere. Alt fra smede og lysstøbere til halmarbejdere og små delikatesseboder, der tilbyder alskens lækkerier.

Jordberga Slot ligger smukt indhyllet i den skånske natur lige udenfor Trelleborg.

Jordberga Slot har eksisteret siden 1355 og regnes blandt et af Skånes største. Under julemessen pyntes hele slottet op til jul, med mængder af juletræer og gran, samt fakler der hjælper med at skabe dér helt rigtige julestemning og hygge. Alene det at ankomme til messen i decembermørket og se den smukke allé oplyst af fakler er grund nok til at besøge messen.

Det er let at bevæge sig rundt imellem områdets bygninger, hvor du finder over 70 af landets dygtigste håndværkere. Her kan alle finde noget til én i familien eller en ven, der allerede ”har alt”.

I madboden på julemessen finder du selvfølgelig alle julebordets traditionelle lækkerier, som for eksempel hjemelavet ost, sylte, skinke, laks og meget andet lækkert – og naturligvis får du lov at smage!

I staldcaféen kan man tage sig en pause mellem shopping-runderne og få sig en god kop kaffe med hjemmelavet brød eller kage. På messen koges endda også lækre sukkerstænger og glögg fra bunden.

Tag en tur til julemessan på Jordberga Slot. Det bliver en oplevelse for alle i familien!

Jul på Ovesholm

8-10/11, Ovesholms Slot, Kristianstad

Ved det årlige julemarked på Ovesholms Slot er helhedsoplevelsen i centrum, og du vil helt sikkert gå glad og fornøjet derfra, men julehumøret helt i top. Med de mange dejlige dufte, musik og lys er der indtryk for alle sanser, der kan vække julestemning i enhver.

Julemarked på Marsvinsholm

30/11-1/12, Marsvinsholms Konsthall, Marsvinsholms Slot, Ystad

I weekenden 30. november til 1. december kan du komme helt tæt på det utroligt smukke Marsvinsholm Slot og opleve de gamle mure danne rammen om et stemningsfuldt julemarked med alt hvad der hører til. Jo, rammerne er helt fantastiske, så gå ikke glip af ægte ”Jul på Slottet” i år!

Övedsklosters Julemarked

14-15/12, Övedskloster, Sjöbo

Den herligt rustikke atmosfære, i og omkring det smukke slots gamle kostald, undgår ikke at smitte af på de besøgende ved dette hyggelige julemarked. Den gamle staldbygning er julemarkedets ”hjerte” og huser de mange handlende og udstillere. Herfra breder stemningen og de mange dufte sig ud i borggården og parken omkring.

Du kan se mere om årets julemarked her: www.ovedskloster.se

Jul på Fredriksdal

6-8/12 i Helsingborg

For rigtig mange er jul på Fredriksdal blevet en hyggelig tradition, hvor man vandrer rundt mellem huse og gårde ad små stier oplyst af tusindvis af fakler. Jul på Fredriksdal byder på muligheder for at handle lækkerier til julebordet, give børnenes ønskesedler direkte til julemanden, høre julemusik, danse om juletræ, opleve gammelt julehåndværk og se årets Lucia.

Åbent: Fredag 13-19, samt lørdag og søndag 11-18.

Entré: SEK 80,- for voksne, børn gratis. Se mere på www.fredriksdal.se

Julemarked på Katrinetorp

5-8/12 på Katrinetorp i Malmø

Traditionelt julemarked med ægte kunsthåndværk, mad, blomster, antikviteter, børnetelt og meget andet. Musikunderholdning og servering. Velkommen til jul på herregården! – den bedste måde at komme i julestemning på.

Åbent: torsdag 12-19, fre.-søndag 10-17.

Entré: SEK 80,-.

Glimmingehus, Østerlen

8-9/12 på Glimmingehus Borg

Vi byder jer velkommen til en stille og rolig juleforberedelse i et historisk spændende miljø. Sammen bager vi peberkager og julebrød eftermiddelalderopskrifter, binder halmdukker, støber vokslys og skriver ønskesedler med fjerpenne og blæk.

Håndværkere fremviser deres arbejder i museet. På borgen går det dog lidt vilderet il med traditionelle lege og fortællinger!

OBS! Voksen: 80 kr, børn (7-16 år): 40 kr. Tid: kl. 12-16.

Julemarked i Tykarpsgrottan

6-8/12 ved Hæssleholm

Igen har du muligheden for at opleve et anderledes julemarked under jorden. Med gedigne produkter i et magisk miljø skabes et uforglemmeligt unikt og fantastisk julemarked i Tykarp nær Ignaberga.

Jul på Svaneholms Slott

16-17/11, Svaneholms Slot, Skurup

Som én af de mange ”perler” blandt skånske julemarkeder, kan det varmt anbefales at besøge Svaneholms Slotts julemarked i weekenden 16-17. novmber. Her vil du naturligvis finde masser af udstillere og handlende, der frister med alt fra brugskunst og forskelligt traditionelt håndværk, til julehøjtidens delikatesser og

Åbent: kl.11-17.

Entré: SEK 50,-

Se mere om Svaneholms Slott på: www.svaneholm.com

Skånejul

21-24/11, Hässleholmsgården i Hässleholm

Hvert år samles omkring 100 udstillere på Hässleholmsgården for at give besøgende fra nær og fjern en unik mulighed for at opleve et ægte gammeldags skånsk julemarked. Du finder et imponerende udvalg af håndarbejde, hjemmelavet slik og dejlige jule-delikatesset, som brød, ost, hjemmebagt brød og meget andet. Markedet er vældigt populært og besøges hvert år af ca. 10.000 juleglade gæster.

Åbent: 13-19 om torsdagen, 10-18 fredag, og 10-17 lørdag og søndag.

Entré: SEK 80,- for voksne, børn under 13 år, gratis.

Kristianstad

Chr. 4’s gamle garnisonsby oppe i det nordøstlige hjørne af Skåne har stolte juletraditioner, og lokker med både masser af indkøbsmuligheder i den hyggelige gamle bymidte, julekoncerter og julemarkeder flere forskellige steder. I år afholdes det traditionsrige julemarked søndag den 1. december i centrum.

Du kan finde mere information om julemarkedet og Kristianstad i december på www.handelsstaden.com.

Flere julemarkeder

Holder du af jul og julestemning er der ingen tvivl om, at et besøg til Sverige og én eller flere af de utroligt mange hyggelige julemarkeder vil blive et hit.

Foruden udvalget ovenfor er der naturligvis en overflod af stemningsfyldte julemarkeder at besøge – overvej for eksempel også at inkludere nogle af disse, som varmt kan anbefales:

Julmarknad Krageholms Mölla
24/11, Krageholms Mölla, Ystad
www.krageholmsmolla.se

Johannamuseets Julmarknad
24/25/11, Sandåkra 6, Skurup
www.johannamuseet.se

Gammeldags Julmarknad i Båstad
30/11, Gamla Torget, Båstad
www.bastad.com

Eslövs Julmarknad
1/12, Stortorget, Eslöv
www.visiteslov.se

Julmarknad i Ängelholm
1/12, Centrum, Ängelholm
www.engelholm.se

Julstök på Klostret
24/25/11, Sandåkra 6, Skurup
www.johannamuseet.se

Brukskonst i Löberöds Slottskyrka
6-8/12, Löberöds Slottskyrka, Eslöv
http://guide.visitskane.com

Flyinge Julmarknad
7/12, Flyinge Kungsgård, Flyinge
www.flyinge.se

Julmarknad i Skåne Tranås
8/12, Torget, Skåne Tranås
www.skanetranas.se

Happy Holidays from Sweden!

Jul og Vinter i Sverige 2013

Tag en tur ”hinsiden” til julehygge og dejlig stemning i strå-julebukkens land!

Art and design by Formargruppen in Malmö

Shopping i Malmø

Hvorfor er Malmø bare perfekt til en hyggelig shoppingtur? Ganske simpelt; I kan gå rundt til alle butikkerne og indkøbscentrene – næsten da!

Coffee break at Pronto, Lilla torg in Malmö

Julemarkeder i Malmø 2013

I løbet af julemåneden december byder Malmø på en lang række spændende juleoplevelser og et væld af hyggelige julemarkeder. Ta’ årets sidste tur over Øresund og kom i ægte julestemning og festligt nytårshumør.

Christmas Tree

Julemarkeder i Småland 2013

Uanset om du tager afsted med hele familien, kæresten, med alle vennerne, eller bare ønsker en hygge- og shopping-tur for dig selv, så er det dejlige og sagnomspundne Småland en idéel jule-destination, hvor du vil finde masser af inspiration til de sidste gaveindkøb.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden