Eurovision Song Contest - Melodi Grand Prix i Malmø 2013

  • Loreen from Sweden – winner of ESC 2012
    Loreen from Sweden – winner of ESC 2012

    Valter Frank/loreen.se

[text]

Pladser

Så er der ikke længe til slaget om den europæiske musikscene´s mest glamourøse titel skal stå – og, ikke mindst, den årligt tilbagevendende konkurrence mod vores (må vi vel indrømme) dygtige svenske rivaler skal afgøres.

Så er der ikke længe til slaget om den europæiske musikscene´s mest glamourøse titel skal stå – og, ikke mindst, den årligt tilbagevendende konkurrence mod vores (må vi vel indrømme) dygtige svenske rivaler skal afgøres.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen, så du kan tage afsted til Malmø sammen vennerne eller familien og støtte vores danske bidrag ”Only Teardrops” med Emmelie de Forest, skrevet af Thomas Stengaard. Det Europæiske Melodi Grand Prix – eller som det formelt hedder: ”Eurovision Song Contest” – løber af stabelen i perioden 14-18. maj 2013 og vil trække millioner af TV-seere over hele Europa. Du kan i mellemtiden følge Emmelie og de danske forberedelser via Facebook-siden har

Det Europæiske Melodi Grand Prix har faktisk allerede siden 1956 været Europa´s mest populære TV-show og har igennem årenes løb udviklet sig til at være en moderne ´klassiker´, der binder Europa sammen på tværs af alle landegrænser. I løbet af de mere end fem forløbne årtier har konkurrencen budt på godt og vel 1.100 sange. Se meget mere om Eurovisionens Melodi Grand Prix 2013 på den officielle hjemmeside har.

“Det Europæiske Melodi Grand Prix har siden 1956 været Europa´s mest populære TV-show”

Fest i Gaden

Der er flere gode grunde til, at Malmø i år er blevet tildelt æren af at blive tildelt værtsskabet for Melodi Grand Prix 2013. I sidste ende stod valget mellem Malmø og Stockholm, men Malmø trak ”det længste strå”, blandt andet på grund af byens gode infrastruktur og tilgængelighed, men i høj grad også på baggrund af byens erfaring med afholdelse af Sveriges nationale Melodi Grand Prix og Eurovisionens Melodi Grand Prix i 1992.

Nu hvor beslutningen er truffet, og valget er faldet på Malmø, fyldes både arrangører og byens borgere i stigende grad af glæde og spænding – i forventning om en kæmpe ”byfest”. Alle sejl er da også sat til for at inddrage det meste af byens kultur- og næringsliv i den store begivenhed og de festlige dage. Der vil med garanti blive liv og god stemning i gaderne, og hvis du er i festhumør og måske med lyst til at danse har du masser af gode muligheder i Malmø´s natteliv – du kan finde nogle gode eksempler har.

Med de mange tilrejsende Grand Prix-fans og feststemte lokale i byen, er der ingen tvivl om, at alle Malmø´s restauratører er klar med lækre menuer og tilbud der frister. Malmø har altid haft et fantastisk godt udbud af kulinariske oplevelser fra alle verdenshjørner, såvel som en udsøgt og stolt tradition for at fremme regionens traditionelle lokale køkken, med lækre retter tilberedt af de allerbedste lokale råvarer. Tag et kig har og find måske allerede nu et par favoritter du bare MÅ prøve.

Masser af overnatningsmuligheder – men husk at booke!

Der er ingen tvivl om at de tusinder af tilrejsende, der forventes at strømme til Malmø i dagene omkring afviklingen af Melodi Grand Prix´et, vil give en øget belægning på byens hoteller, men fortvivl ikke – Malmø har plads til alle!

Ét af de store plusser, der er med til generelt at gøre Malmø til et attraktivt turistmål, er netop det store udvalg af hoteller i alle prisniveauer. Her er alt fra komfortable budgethoteller i udkanten af bykernen til de store og virkeligt luksuriøse internationale hoteller. Naturligvis har du også muligheden for at overnatte på vandrerhjem, camping plads, eller endda en lejet lejlighed i bymidten. Læs mere om gode tips indenfor forskellige typer af overnatning på Eurovisionen´s officielle hjemmeside har.

Intet bør afholde dig fra at tage en super-festlig mini-ferie i Malmø under Eurovisionens Melodi Grand Prix 2013, og få en kæmpe oplevelse for livet! I Malmø er der styr på sagerne, herlig stemning og masser af restaurations-, hotel- og underholdningstilbud.

Ring til vennerne og familien i dag og book jeres fælles Grand Prix-oplevelse.. – så skal der festes! Og naturligvis krydser vi fingre for det danske indslag.

Loreen from Sweden – winner of ESC 2012

Oplev Eurovision i Malmø

Eurovision Song Contest foregår i 2013 på Malmø Arena – en halv time med toget fra København. Ud over den store finale den 18.

Restaurant Årstiderna in Malmö

Mad og drikke - i Malmø

Voksende interesse for det klassiske skånske køkken og lokalt producerede råvarer har skabt et reelt boom blandt de mange, og ofte mindre restauranter i Malmø varierede restaurationsliv.

Western harbour in Malmö

Malmø

Igennem de seneste årtier har byen udviklet en ny og unik identitet som en moderne europæisk storby med masser af kvaliteter og tilbud. Læs vores nye guide til Malmø her, med shopping, gå-ruter og restauranter.

Bar and restaurant Victors at Lilla torg in Malmö

Nattelivet i Malmø

Der er musik i luften i Malmø, når byen rigtigt kommer til live, når mørket falder på. Malmø vrimler med hyggelige caféer, pubber, barer og ”live” musiksteder. Ta’ over og vær med i festen.

Malmö Arena

Malmø Arena er ikke bare byens og Sydsveriges nye store multiarena; det er hele Øresunds-regionens multiarena. Her kan man opleve verdenskendte kunstnere indenfor musik og teater, internationale...

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden