Efterårsferie i Astrid Lindgrens Verden

  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland
    Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

    Astrid Lindgrens

  • Astrid Lindgren (1907-2002) in her home, Stockholm
    Astrid Lindgren (1907-2002) in her home, Stockholm

    Tobias Röstlund/Scanpix

[text]

Pladser

Astrid Lindgrens Verden i Småland er fyldt med sjov for hele familien. Der er bl.a. bygget et nyt og større Katholt, hvor Emil kan lave endnu flere løjer – og han vil rigtig gerne møde danske ligesindede.

En som jag, sån som jag,
 Oj, vad mycket kul vi kunde ha!
 Tänka sej, han och mej,
 oj oj oj oj oj, hujedamej.

Emil fra Lønneberg gyser og fryder sig på én gang ved tanken om, at der måske findes flere af hans slags i sangen ”En till som jag” fra filmatiseringen af Astrid Lingrens folkekære beretninger om den uvorne knægt fra det ellers idylliske Lønneberg.

Og der er jo masser af Emil’er – nogle vil endda hævde, at der er en Emil i os alle, og det er nok ikke helt forkert. I år har Astrid Lindgrens Verden skabt endnu mere plads til den ’rigtige’ Emil og alle hans ligesindede, da parken i anledningen af 50-året for Astrid Lindgrens første bog om Emil fra Lønneberg indviede et nyt og meget større område omkring Katholt, hvor Emil, lillesøster Ida, faderen Anton, moderen Alma, tjenestepigen Line, karlen Alfred og Tyttebærmaja kunne flytte ind denne sommer.

Det nye område er naturligvis også omdrejningspunktet, når Astrid Lindgrens Verden i efteråret holder åbent både i svenskernes og danskernes efterårsferie, og det forlyder fra Småland, at selv om Emil er flyttet, så laver han absolut ikke færre skarnsstreger af den grund.

Men det er selvfølgelig ikke kun Emil, det handler om i Astrid Lindgrens Verden, der åbnede for 32 år siden. Gå på opdagelse ved Ronja Røverdatters Mattisborg, se om du kan finde Brødrene Løvehjerte i Rosendalen, måske løber du ind i en legende Madicken på Junibacken, og Pippi skulle også være hjemme i Villa Villekulla … og så er der jo selvfølgelig også alle de mange, mange andre elskelige figurer fra Lindgrens mere end 30 fantastiske børnebøger.

Katholt i Lönneberga


Vejen til Vimmerby

Vimmerby ligger midt i Småland. Der er 289 kilometer fra Varberg, 266 kilometer fra Göteborg og 310 kilometer fra Helsingborg. Find vej her!
Tändsticksområdet in Jönköping

Miniferie i Småland

De fleste danskere forbinder sikkert Småland med Emil fra Lønneberg og Astrid Lindgrens Verden, men det midtsvenske område kan også sagtens danne ramme om en romantisk ferie med din partner.
Start for eksempel med at booke et temaværelse på det lækre Huskvarna Stadshotel.

High Chaparral in Småland

6 gode tips til din ferie i Småland

Turistrute 151 i Småland løber mellem Hestra og Värnamo, og byder på en række store oplevelser over en strækning på bare 40 km. De bedste og mest unikke er de 6 brun-hvide attraktioner, som er beskrevet nedenfor.

The Slottsskogen park in Gothenburg

Efterårsferie

Her får du nogle gode tips om alt fra møder med spændende dyr, oplevelser i middelalderbyer og ture i Sveriges smukke natur til shoppingcentre og museer.

Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

Seværdigheder i Småland

Småland er mere end Astrid Lindgren og Emil. Besøg de dejlige byer Oskarshamn og Eksjö – perfekte til badning, sejlads, natur og kulturoplevelser.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden