[text]

Snow parks i Sverige – med store udfordringer

Sveriges skisportssteder ligger fra Polarcirklen, helt oppe nord på, ned langs fjeldene i nordvest og ind i Dalarna.

  • Fjällvallen, Åre

Fjällvallen, Åre

Åre

Åre er det største vintersportssted i Sverige og har en af landets bedste snow parks, der naturligt nok hedder Åre Snow Park. Snow parken ligger i Bräcke området, og har en sort løjpe med 4 store jumps, en rød løjpe med 6 jumps, rails og boxes, en halfpipe, en ren rail løjpe og snescooter cross bane. Rail løjpen har både rails, boxes og en helt ny udfordring, "Wood Line". Bare til orientering har Åre også et vandland for børn. Den slags er godt at vide. Bare som alternativ til aktiviteterne på ski.

Sälen

Sälen, der ligger centralt i de svenske fjelde, er Nordeuropas største alpine skisportssted. Sälen er faktisk hele 4 vintersportssteder: Lindvallen, Högfjället, Hundfjället og Tandådalen. Det sidste sted er der, hvor snow park aktiviteter i Super Park, jr Park, iPark og Big Air Arena foregår.

Idre Fjäll

Snow parken på skisportsstedet Idre Fjäll i den nordlige del af Dalarna har muligheder for alle, uanset evner og erfaring. Her er både jumps, rails, corners og andre udfordringer på både en grøn, en blå, en sort og en rød løjpe.

Kläppen

Med jumps, jibs (d.v.s. rails, boxes, bænke, vertical, pipes, half-pipes, picnic borde og mail boxes) har skisportssted Kläppen i fjeldene i det nordlige Dalarna alt, hvad en moderne snow park elsker kan drømme om.  Snow parken i Kläppen er hvert år vært for flere store europæiske konkurrencer og arrangementer; bl.a. ‘Jib Academy’ hvor børn og unge kan lære at lave alle mulige slags tricks. Kläppen er et meget familie-venligt skisportssted, så mens ungerne boltrer sig i snow parken, kan de voksne nyde at suse ned af de mange løjper i alle sværhedsgrader.

Hemavan Tärnaby

Vintersportsstedet Hemavan Tärnaby er faktisk 2 adskilte skisportssteder, Hemavan og Tärnaby oppe i det vilde Lapland tæt på Polarcirklen. Men afstanden mellem de to steder klares nemt med en kort bustur. I Hemavan kan hele familien nyde stedets Fun Park med jumps, rails og boxes. I Tärnaby er udfordringerne noget mere seriøse, og stedets Training Park har nogle heftige jumps, der appellerer til de bedste

I kan læse mere om skisportsstederne i Sverige her.

Langt de fleste skisportssteder i Sverige har snow parks eller udfordringer ude i terrænet for både begyndere, erfarne og hardcore sneartister. Mange har også legeområder eller forskellige sne- og isaktiviteter for små børn.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden