[text]

Ferie på hesteryg i Sverige

Sverige har en dyb, rodfæstet tradition for heste. Det handler både om den daglige brug, omgang og pleje af dyrene, opdræt og de strenge regler for dyrevelfærd. Her gælder kun den bedste kvalitet. Det er de normer, der har skabt sunde, glade heste - og hestegale svenskere.

  • Nature's Best arrangement Fjällhästen in Lapland

Nature's Best arrangement Fjällhästen in Lapland

Hvor finder I hestene til ferien?

Mange steder! Sverige er stort. Og langt. 1.600 km. for at være helt præcis. Så der er nok af steder til en oplevelsesrig rideferie. I kan f.eks. opleve midnatssolen fra hesteryg oppe ved Polarcirklen, ride flere dage i træk gennem de dybe gamle skove ved fjeldene i det mellemste Sverige, eller ride ud på egen hånd i skovene i Sydsverige. I kan sagtens klare jer selv, også langt ude i skovene, for selvfølgelig skal hverken heste eller turister fare vild ude i naturen – selvom hestene nok har den bedste chance for at klare sig! I det allersydligste Sverige kan I tage turen i roligt tempo langs de lange hvide sandstrande; både hest og rytter vil elske det.

Det handler om opdrættet

Sverige har oprindeligt to hesteracer: Den nordsvenske brugshest og Gotlands-ponyen. Den nordsvenske brugshest er en rolig hest, der kan anvendes i alle terræner. Den er rigtig god til at lunte stille, men effektivt af sted. Gotlands-ponyen er en alsidig hurtig fast traver, kendt som meget børnevenlig, der oprindeligt stammer fra de gamle skovklædte moseområder på Gotland. Den robuste, lærenemme og villige Islænder er også meget populær i Sverige.  Hvis I ikke selv vil holde tøjlerne, så prøv en tur i hestevogn med 2 svensk halvblods heste spændt for.

Vilde og aktive oplevelser til hest

På hesteryg ud i vildmarken er en af de vildeste måder at opleve Sverige på. Prøv f.eks. en arbejdsferie med heste, Middelalder rideoplevelser, skandinaviske ridderturneringer (ja, helt seriøst kan I komme på ridderferie og lære at kæmpe med lanser til hest), jagtoplevelser til hest, og rensdyr-indfangning med samerne oppe i Lapland.

Vil I hellere bare kikke på heste? Heste-interesserede samles i stort tal til de store interantionale horse show, der hvert år afholdes i Sverige: Gothenburg Horse Show i Scandinavium i Gøteborg, Stockholm International Horse Show i Globen i Stockholm og Falsterbo Horse Show i Falsterbo i Skåne.

Horseback riding in Småland

Upplevelseriket – masser af oplevelser midt i Småland

I Upplevelseriket kan I finde alt fra den dybe stille ro i naturen til eventyr med fart og tempo.!

Kungsleden hiking trail, close to Hemavan/Tärnaby

Uden for bedømmelse

Hvis man skal bedømme de svenske fjelde på en skala fra 1 til 10 for ren skønhed, vildskab, inspiration og tilgængelighed, ville resultatet blive 11. For de er faktisk noget helt for sig

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden