[text]

På med tour skøjterne

Sverige er enhver tur skøjteløbers iskolde drøm; de tørre kolde vintre og et fuldstændigt vanvittigt antal søer (sådan ca. 100.000!) og elve, hvoraf mange fryser til med spejlblank is i vintermånederne. Samtidig er Sverige lange kyststrækninger proppet med skærgårde og et mylder af øer.

  • Skating at lake Siljan in Dalarna

Skating at lake Siljan in Dalarna

Tour skøjteløb

Hvis I skal med på mere udfordrende ture, skal I forvente at bo på vandrerhjem, selv at bære madpakken i en rygsæk – og være tidligt oppe! Jeres guide skal nok lære jer den særlige teknik, der kræves for at skøjte på naturlig is.

Hvor langt kan man løbe på en dag?

Alt afhængig af hvor erfarne og seje I er, kan I formentligt klare mellem 25 og 100 km. pr. dag. Og I er garanteret både ophøjet ro og majestætiske svenske vinterlandskaber, lige meget hvor kort eller langt, I løber.

Ild og is

Slut dagens anstrengelser af med et besøg i den skoldhede sauna eller hvis forholdene er til det, kan I spænde skøjterne på igen, og skøjte ud i måneskinnet. Det er ren magi.

Stockholm og Östersund er de mest populære steder i Sverige, hvis I er til tur skøjteløb. Hvis I vælger at tage med på en organiseret og mere udfordrende  skøjtetur i Stockholm og Östersund, er det nødvendigt, at I har nogen erfaring med skøjteløb; f.eks. fra rulleskøjter eller indendørs skøjteløb.

Hvis I drager ud på tur på egen hånd og uden guide, er det en god idé på forhånd at indhente oplysninger om issituationen. Det gælder ikke mindst, hvis I skal afsted først eller sidst på skøjtesæsonen.

Sverige er et meget langt land, så det bliver vinter på forskellige tidspunkter. I det centrale Sverige, f.eks. omkring Stockholm kan søer og vandløb allerede fryse til i begyndelsen af november – selvfølgelig alt efter hvornår temperaturen begynder at falde. Og ofte kan isen bære helt frem til slutningen af marts eller der omkring.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden