[text]

Familieferie på ski

Sveriges skisportssteder er specielt indrettet til, at også børnene får en god oplevelse med masser af muligheder for sjove og fantasifulde aktiviteter i sneen og på isen, som oven i købet passer til deres alder og erfaring med skiløb. Det er ikke så underligt i betragtning af, at skiløb er utroligt populært i Sverige. Derfor er der også travlt i skolernes vinter- og påskeferie, hvor skisportsstederne er fyldt med glade, små skiløbere. Det kan være en rigtigt god oplevelse at slutte sig til dem og tage familien med på skiferie i Sverige.

  • Branäs Ski Resort
  • Theme parks with sleigh runs
  • Sled dog

Branäs Ski Resort

Børnene har det fint

De fleste børnevenlige skisportssteder i Sverige ligger i fjeldene, og mange garanterer, at der er sne mellem jul og påske. De har alle specielle børnebakker, hvor de små kan få hjælp, hvis der pludselig bliver trængsel, og skiskolerne har dygtige instruktører, der lærer dem at stå på ski. En af de bedste ting ved disse skisportssteder er, at de fleste hytter og hoteller ligger tæt på løjperne og pisterne, så man undgår de evindelige klager som "Jeg keder mig. Hvornår er vi der?" osv. Det er endnu et plus, at nogle skisportssteder har løjper og pister, der ender samme sted som børnenes bakker, så I kan mødes ved foden af bakken og måske få noget at spise. Heldigvis byder alle restauranter og spisesteder på svenske skisportssteder børnene velkomne og har specielle børnemenuer.

Hvis der er noget, børn ikke gider, så er det at vente på en skilift. Så her i Sverige har de deres egen udgave med en tryknap, og hvis børnene er små, har nogle skisportssteder endda en særligt tilpasset lift, der hjælper dem op ad bakken. Og i betragtning af, at der ofte er babysitnings- eller andre pasningsmuligheder på de større skisportssteder, skal børnene nok klare sig.

Sjov i sneen og på isen

Hvis det usandsynlige skulle ske, og børnene bliver trætte af at stå på ski, kan mange skisportssteder tilbyde at underholde dem på anden vis. Mange tilbyder slædekørsel ("pulka" på svensk) og skattejagter, eller de kan grille eller få timer til at gå med at lege i legehuse eller deltage i organiserede aktiviteter, som alle overvåges af uddannet personale. Og uanset om børnene er små eller store, kan man tage på snescootersafari, løbe langrend gennem landskabet, slappe af i en hot tub... ja, der er masser af andre ting, familien kan hygge sig med.

Hvad med alle "de store"?

I betragtning af, at dine børn vil være godt beskæftiget med veltilrettelagte og overvågede aktiviteter, vil du pludselig have lidt tid til overs til dig selv. Så hvorfor ikke nyde løjperne eller pisterne, få et glas gløgg eller løbe en længere tur på skøjter, prøve isfiskeri, tage på tur med en hundeslæde eller prøve nogle af alle de mange andre sne- eller isrelaterede aktiviteter, som skisportsstederne er blevet så kendt for. Du kan gøre det i tryg forvisning om, at børnene nyder ferien lige så meget som dig.

Kom til Sverige, og hold skiferie med hele familien.

I samarbejde med:

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden