[text]

Golfbaner i Sverige

Sveriges geografi giver golfspillere meget at vælge imellem. Store dele af Sverige er dækket af skov. Selv om Sydsverige først og fremmest er landbrugsland, begynder skovområderne at brede sig nordpå. Fjeld og bakker dominerer vestpå. 15 % af Sverige ligger nord for Polarcirkelen.

 

  • Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm
  • Fjällbacka GK, West Sweden
  • Dalsjö Golf Club in Dalarna
  • Halmstad GK, Southern Sweden
  • Billingens Golf Club, between Skara and Skövde
  • Isaberg GK, Småland
  • PGA of Sweden National Golf Club in Skåne
  • Karlstad GK, Värmland
  • Visby Golf Club, Gotland
  • Österlens GK, Skåne

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

I Sverige kan man som golfspiller vælge mellem baner i tre hovedkategorier. Man taler om "parkbana", "skogsbana" eller en kombination af de to. - Parkbanen ligger typisk i et rullende bakkelandskab, der tidligere var landbrugsjord. Princippet er det samme som for de klassiske parkbaner i England, dvs. velplejede parklandskaber med velvoksne buske og træer. Parkbanerne byder som regel på en forholdsvis overkommelig travetur i den mere åbne svenske natur. - En skovbane betyder som regel, at du kommer til at spille på en bane, der er udformet, så den udnytter landskabet med bakke, dal og skov. Skovbanen er normalt omgivet af træer og kræver derfor også ofte meget nøjagtige udslag fra teestedet. Fordelen er, at man ofte fristes til at stå stille et øjeblik og nyde udsigten, mens man går frem til næste slag. - Kombineret park- og skovbane. Det er måske lidt af en tilsnigelse at regne denne type som en kategori for sig, men faktisk er de fleste golfbaner i Sverige af denne art. Her finder du en kombination af marker, enge og højere liggende skovlandskab med alle variationer derimellem. Endelig kan man også finde linksbaner i Sydsverige, hvor man har den rigtige sandede jord langs kysten. Nogle baner beskriver sig selv som "linkslignende" eller "linkstyper", men det skyldes oftere formen på bunkerne eller et åbent landskab mere end en egentlig kystnær beliggenhed.

Båstad golfcourse, Skåne

Golfbaner i Skåne

Der skal noget til for at kunne kalde sig selv for den bedste. Men med over 70 førsteklasses golfbaner indenfor kun 1½ times kørsel har Skåne et solidt argument.

Kalmar Golf Club in Småland

Golfbaner i Småland

Golfbanerne i Småland har høj klasse og er kendte for deres kvaliteter. Her kan I spille fra tidlig forår til sent efterår, og enkelte baner har sågar åbent hele året rundt. I kan helt sikkert finde baner, der passer lige til jeres ønsker.

Golf in Sweden

Golfbaner i Vestsverige

I Vestsverige kan I få masser af gode golfoplevelser på nogle rigtigt fine baner, der ligger spredt i de naturskønne omgivelser rundt om i regionen.

Eda Golf Club in Värmland

Golfbaner i Värmland

Her finder du en liste over nogle rigtigt gode golfbaner i Värmland.

Halmstad Golf Club, Southern Sweden

Golf i Halland

Halmstad er Sveriges golfhovedstad, og byen ligger knap 1,5 time syd for Gøteborg.

I samarbejde med:

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden