Golf i Halland - Halmstad – Sveriges golfhovedstad

  • Halmstad Golf Club, Southern Sweden
    Halmstad Golf Club, Southern Sweden

    Halmstad GK

[text]

Pladser

Halmstad er Sveriges golfhovedstad, og byen ligger knap 1,5 time syd for Gøteborg. De kridhvide sandstrande her er kåret til Sveriges smukkeste, og idyllen bobler gennem hele golfsæsonen.

I Halmstad findes der hele 183 golfhuller fordelt på 13 baner indenfor blot 10 minutters kørsel fra centrum. Du kan finde både links, parkbaner, skovbaner og seaside-baner. Altsammen takket være varieret design, beliggenhed ved havet og de smukke, gamle skovområder.

Fire af banerne, der virkelig skiller sig ud, er Halmstad Golfklubb, Ringenäs Golfklubb, Halmstad-Tönnersjö Golfklubb og Holms Golfklubb.

I 2007 havde Halmstad GK i Tylösand værtsskabet for Solheim Cup og nu er det afgjort, at klubben også skal arrangere Europæisk Mesterskab i hold-golf i 2015. Halmstad GK rangerer som et af Sveriges absolut bedste golfanlæg og har to 18-hulsbaner. Turneringen i 2015 løber af stabelen på Norra Banan. Norra Banan snirkler sig fremover gennem smukt fyrretræslandskab og byder på nogle spændende doglegs. Södra Banan er smallere og stiller krav til strategi hele vejen fra tee til green.

"I Halmstad findes der hele 183 golfhuller fordelt på 13 baner indenfor blot 10 minutters kørsel fra centrum."

Ringenäs Golfklubb byder på hele 27 huller, restaurant, golfhotel, konferencelokaler, proshop og fine træningsområder. Layouten er slående smuk, og foruden havudsigt fra samtlige huller kan man også se så langt som til Kullen i syd og Falkenberg i nord. Banen blev indviet i 1986, og har gennemgået store forandringer siden 2006. I dag består anlæget af en 9-huls skovbane, en 9-huls parkbane og en 9-hulssløjfe med links-karakter.

Besøger du Halmstad-Tönnersjö Golfklubb vil du opleve en af Halmstads smukkeste skovbaner. Den snirkler sig legent indover det oprindelige naturlandskab, og majestætiske egetræer udgør naturlige forhindringer. Banen har også flere vandforhindringer, og fra hul 6 er der udsigt over Laholmsbukten, Olausbukten og den hyggelige havn i Halmstad.

Den sidste perle i rækken er Holms Golfklubb, der ligger kun 10 minutter udenfor Halmstad centrum. 18-hulsbanen er signeret Peter Nordwall og karakteriseres af et design, der giver spilleren frit lejde uden at blive forstyrret af øvrige gæster.

Fairways bugter sig legent indover det hallandske jordbrugslandskab og karakteriseres af store bølgende greens, let kuperet terræn og fairways af generøs bredde. Nordwalls ambition var at skabe en bane, som giver spilleren indblik i Hallands naturlandskab - og det har han bestemt haft held til.

Halmstad Golf Club

Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb rangerer som en af Sveriges allerbedste golfanlæg og byder på 2 fantastiske skov- og parkbaner. Norra Banan havde værtsskabet for Solheim Cup i 2007. Södra Banan er også en skøn ...

Holms Golfklub

Holms Gk ligger blot 10 minutter udenfor golf-hovedstaden Halmstad, og den breder sig udover et område på hele 100 hektar. 18-hulsbanen er signeret af den anerkendte banearkitekt Peter Nordwall og...

Ringenäs Golf Club

Ringenäs Golfklubb

Ringenäs Golfklubb har en super beliggenhed i Hallands len, og ligger i kort afstand fra Sveriges golfhovedstad Halmstad. Det velrennomerede golfanlæg omfatter hele 27 huller, restaurant, golfhotel...

Tönnersjö Golf Club

Tönnersjö Golfklubb

Tönnersjö GK ligger 15 minutter syd for Halmstad i herligt skovmiljø. 18-hulsbanen ligger i let kuperet terræn og byder på spændende udfordringer, der stiller krav til strategisk spil. Klubben har...

 

I samarbejde med:

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden