Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

toukokuu 2015

 • Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa 14 syyskuu 2012 - 30 kesäkuu 2015
  Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa

  Koruilla on kautta aikojen juhlistettu elämän kohokohtia, mutta niitä pidetty myös muistoesineinä, onnenkantamoisina ja statussymboleina. Nordiska museetin korunäyttelyssä voit ihailla koruja aina 1500-luvulta nykypäivään saakka.

  Location: Tukholma
 • Digital Revolution 25 lokakuu 2014 - 30 elokuu 2015
  Digital Revolution

  Tekniikan museon näyttelyssä Digital Revolution koet ja luot upeita digitaalisia illuusioita. Taide, musiikki, elokuvat ja tietokonepelit ovat olleet näyttelyn inspiraatioina.

  Location: Tukholma
 • Madama Butterfly 08 marraskuu 2014 - 10 kesäkuu 2015
  Madama Butterfly

  Kulttuurilomalle Tukholmaan! Giacomo Puccinin ooppera Madama Butterfly saa ensi-iltansa Tukholman kuninkaallisessa oopperassa 8. marraskuuta 2014. Katso esitysten tarkemmat ajankohdat oopperan kotisivuilta. Liput ja matkat kannattaa varata ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja 28 marraskuu 2014 - 16 elokuu 2015
  Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja

  Livrustkammarenin näyttelyssä The Glitter and the Gold on esillä upeita kuninkaallisia koruja. Näyttely on toteutettu Livrustkammarenin, Skokloster Slottin ja Hallwylska museetin yhteistyönä, sillä tahot ovat keränneet kuninkaallisia koruja 1500-luvulta aina nykypäivään asti.

  Location: Tukholma
 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 22 tammikuu 2015 - 26 marraskuu 2015
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Taideprinssi 150 vuotta 07 helmikuu 2015 - 24 toukokuu 2015
  Taideprinssi 150 vuotta

  Djurgårdenilla sijaitseva museo Prins Eugens Waldemarsudde viettää tänä vuonna nimeäjänsä 150-vuotisjuhlaa. Museo asettaa esille taideprinssi Eugenin ennen näkemättömiä omia maalauksia ja myös teoksia hänen ystäviltään ja aikalaisiltaan, joihin lukeutuivat monet ajan suurista nimistä: Carl Larsson, Nils Dardel ja Anders Zorn.

  Location: Tukholma
 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Moderna Museet: Louise Bourgeois 14 helmikuu 2015 - 17 toukokuu 2015
  Moderna Museet: Louise Bourgeois

  Taiteilija Louise Bourgeois on tunnettu hänen radikaalista ja usein feministisestä taiteestaan. Hän esittelee naista taiteen kautta subjektina objektin sijaan. Moderna Museetissa Tukholmassa on parhaillaan esillä 105 Bourgeoisin teosta.

  Location: Tukholma
 • Moderna Museet Malmö: Nils Dardel 21 helmikuu 2015 - 06 syyskuu 2015
  Moderna Museet Malmö: Nils Dardel

  Nils Dardel on yksi Ruotsin suosituimmista taiteilijoista. Hänen teoksiaan on esillä Malmön Moderna Museetissa 21.2 – 6.9. Nils Dardel och den moderna tiden on näyttely, jossa kuvataan taiteilijan suhtautumista Euroopan muutoksiin 1900-luvun alussa. Onko tämä moderni muutos viettelevää vai negatiivista?

  Location: Malmö
 • Moderna Museet: Akram Zaatari 07 maaliskuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Moderna Museet: Akram Zaatari

  Kuvailija ja taiteilija Akram Zaatarin näyttely Tukholman Moderna Museetissa. Unfolding-nimisessä näyttelyssä on esillä Zaatarin kuvia, äänityksiä ja päiväkirjoja. Niiden avulla näyttely esittelee mielenkiintoisia tarinoita ihmisten henkilökohtaisista elämänvalinnoista.

  Location: Tukholma
 • Fotografiska: Andres Serranon kaunis ja kiistelty näyttely 13 maaliskuu 2015 - 17 toukokuu 2015
  Fotografiska: Andres Serranon kaunis ja kiistelty näyttely

  Andres Serrano on tunnettu tabuja käsittelevistä kuvistaan ja näyttelyistään. Hänen näyttelynsä ovat kauniita, mutta samalla myös
  kiisteltyjä ja ovat aiheuttaneet paljon keskusteluja maailmalla. Tänä keväänä hänen näyttelynsä Redemption on esillä Fotografiskassa Tukholmassa.

  Location: Tukholma
 • Ingenbarnsland Göteborgin kaupunginteatterissa 13 maaliskuu 2015 - 13 toukokuu 2015
  Ingenbarnsland Göteborgin kaupunginteatterissa

  Eija Hetekivi Olssonin suositusta romaanista Ingenbarnsland tehty esitys Göteborgin kaupunkiteatterissa 13.3. alkaen. Esitys kertoo suomalaisen lapsen kasvutarinan 1980-luvun Ruotsissa. Katso näytösajat teatterin kotisivuilta ja varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Göteborg
 • Näyttely Nobel-museossa: Legacy 13 maaliskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Näyttely Nobel-museossa: Legacy

  Legacy esittelee 14 Nobel-voittajan tarinat ja miten heidän menestyksekkäät keksintönsä ovat vaikuttaneet  positiivisesti  ihmisiin ja maailmaan. Näyttely on toteutettu Alfred Nobelin elämänfilosofian pohjalta, jonka mukaan ihmiset tulisi palkita elämäntyöstään.

  Location: Tukholma
 • Kävelykierros dekkareiden maailmassa 14 maaliskuu 2015 - 26 syyskuu 2015
  Kävelykierros dekkareiden maailmassa

  Osallistu Millenium -kävelykierrokselle, ja seuraa Stieg Larssonin Millenium-kirjoista tuttujen henkilöiden, Mikael Blomqvistin ja Lisbeth Salanderin, jalanjäljissä mukaan dekkaritunnelmaan. Opastetulla kävelykierroksella vieraillaan useissa dekkareista tutuissa paikoissa ja kuullaan mielenkiintoisia faktoja historiallisesta Tukholmasta.

  Location: Tukholma
 • Fotografiska: Martin Parr 20 maaliskuu 2015 - 07 kesäkuu 2015
  Fotografiska: Martin Parr

  Suositun valokuvaaja Martin Parr’n näyttely Tukholman valokuvataiteen museo Fotografiskassa. Souvenir-niminen näyttely käsittelee nykyihmisten
  kulutustottumuksia. Martinin tulkinta on humoristinen ja äärimmäisen värikäs.

  Location: Tukholma
 • Malmö Konsthall: Zaccagnini ja Lagomarsino 21 maaliskuu 2015 - 24 toukokuu 2015
  Malmö Konsthall: Zaccagnini ja Lagomarsino

  Kansainvälisesti tunnettujen taiteilijoiden, Carla Zaccagninin ja Runo Lagomarsinon, teoksia esillä Malmö Konsthallissa. Taiteilijoiden mielenkiintoiset elämänkokemukset ovat olleet inspiraation lähteenä teoksille, jotka käsittelevät muun muassa lingvistiikkaa, geografiaa ja kansallisidentiteettiä. Ilmainen sisäänpääsy! Malmö Konsthallin avajaisista tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Juhlavuosi näkyy monipuolisesti taidehallin näyttelyohjelmistossa. Lue lisää oheisesta linkistä.

  Location: Malmö
 • Astrid Lindgrenin rakastettu Katto-Kassinen 11 huhtikuu 2015 - 31 toukokuu 2015
  Astrid Lindgrenin rakastettu Katto-Kassinen

  Astrid Lindgrenin rakastettu tarina Katto-Kassinen nähdään keväällä Göteborgin kaupunginteatterissa. Katso tarkemmat esitysajat ja varaa liput tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Göteborg
 • Kokkaa Mathias Dahlgrenin seurassa 30 huhtikuu 2015 - 22 toukokuu 2015
  Kokkaa Mathias Dahlgrenin seurassa

  Huippukokki Mathias Dahlgrenin Cooking with friends -illoissa ruokailijat saavat pureutua ruoanlaiton saloihin intiimin ruokapöydän äärellä, Dahlgrenin ja muiden ammattilaisten johdolla. Iltoja järjestetään joka viikko torstaisin ja perjantaisin 30.4.-22.5. välisenä aikana.

  Tänä keväänä Dahlgrenin rinnalle saapuu muun muassa suomalaista Farang-ravintolaa Tukholmassa luotsaava Kim Öhman. Dahlgrenin ravintolassa on paljon muitakin tapahtumia. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta!

  Location: Tukholma
 • Åre Freeride ja kauden päätösjuhlat 30 huhtikuu 2015 - 03 toukokuu 2015
  Åre Freeride ja kauden päätösjuhlat

  Åre muuttuu vauhdikkaaksi laskettelijoiden suureksi leikkikentäksi. Osallistu Skistar Hot Dog Challenge -kilpailuun tai ilmoita itsesi ja ystäväsi kauden päätöskilpailuun Åre Ski Finalsiin. Viikonloppu huipentuu hienoon päätösjuhlaan.

  Location: Åre
  Website:
 • Eddie Izzard – Stand Up Comedy Stockholm 02 toukokuu 2015
  Eddie Izzard – Stand Up Comedy Stockholm

  Suosittu Englantilainen koomikko ja näyttelijä Eddie Izzard esiintyy yhdessä ruotsalaisten koomikoiden Jonas Gardellin, Henrik Schyffertin ja Magnus Betnérin kanssa. Tule nauramaan niin paljon että vatsaan sattuu ja kyyneleet valuvat!

  Location: Tukholma
 • Maastopyöräkilpailu Lidingöloppet MTB 02 toukokuu 2015 - 03 toukokuu 2015
  Maastopyöräkilpailu Lidingöloppet MTB

  Maastopyöräkilpailu Tukholmassa Lidingön saarella. Osallistu eri pituusiin kilpailuihin - kilpailureittejä löytyy lapsille ja aikuisille. Lue lisää  tapahtuman kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan.

  Location: Tukholma
 • Vårruset Malmössä 04 toukokuu 2015
  Vårruset Malmössä

  Vårruset on yksi Ruotsin suurimmista juoksukilpailuista, johon osallistui viime vuonna peräti  123 000 juoksijaa ympäri Ruotsia. Kilpailu järjestetään Malmössä jälleen 4.5.  ja luvassa on hyvää yhteishenkeä ja kisatunnelmaa.

  Location: Malmö
  Website:
 • André Rieu Tukholmassa 05 toukokuu 2015
  André Rieu Tukholmassa

  Hollantilainen säveltäjä André Rieu saapuu Tukholmaan ja esiintyy Johann Strauss Orchestran kanssa. Klassisen musiikin ilta odottaa Ericsson Globenissa.

  Location: Tukholma
 • Göteborgsgirot 2015 -pyöräilykilpailu 09 toukokuu 2015 - 10 toukokuu 2015
  Göteborgsgirot 2015 -pyöräilykilpailu

  Göteborgsgirot 2015 on liikuntatapahtuma, johon osallistuu vuosittain tuhansia pyöräilijöitä. Reittejä löytyy moneen makuun. Valita voi esimerkiksi 70 tai 35 kilometrin kaupunkipyöräilyn tai 25 kilometriä pitkän Mountain Bike -kierroksen metsässä. Myös lapsille järjestetään oma kilpailu, jossa jokainen maaliin päässyt lapsi voittaa mitalin.

  Location: Göteborg
 • Kungsholmen runt -juoksukilpailu 09 toukokuu 2015
  Kungsholmen runt -juoksukilpailu

  Kauniilla Kungsholmenin saarella järjestetään juoksukilpailu toukokuussa. Voit juosta 10 km reitin tai puolimaratonin ja lapset lyhyemmän, 1 km reitin. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta ja ilmoittaudu ajoissa mukaan!

  Location: Tukholma
 • Tough Viking – Pohjoismaiden suurin estekilpailu 09 toukokuu 2015
  Tough Viking – Pohjoismaiden suurin estekilpailu

  Tough Viking on Pohjoismaiden suurin ja brutaalein estekilpailu, joka  sisältää märkiä ja kovia kilometrejä esteitten kanssa. Esteet ovat tulta, jäätä, sähköä, kuraa, amerikkalaisia jalkapallopelaajia ja muuta jännittävää. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta ja osallistu!

  Location: Tukholma
 • 5 Seconds of Summer 13 toukokuu 2015
  5 Seconds of Summer

  Nopeasti suuren suosion saavuttanut yhtye 5 Seconds of Summer tekee Suomea lähimpänä olevan keikkansa Euroopan kiertueellaan Tukholmassa. Toukokuussa australialainen poikabändi valloittaa Ericsson Globenin areenan! Varaa lippusi ja matkasi ajoissa!

  Location: Tukholma
 • Matrundan Skånessa 14 toukokuu 2015 - 17 toukokuu 2015
  Matrundan Skånessa

  Matrundan on suosittu, Itä-Skånen Österlenissä järjestettävä ruokatapahtuma, jossa voit maistella paikallista ruokaa, viinejä ja vierailla paikallisissa maanseutukaupoissa. Lisätiedot tämän vuoden ohjelmasta löydät tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Österlen
  Website:
 • Nick Cave keikkailee Tukholmassa 14 toukokuu 2015
  Nick Cave keikkailee Tukholmassa

  Australialainen artisti Nick Cave keikkailee Tukholmassa. Varaa liput ja majoitus ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Toughest -estekilpailu Uumajassa 16 toukokuu 2015
  Toughest -estekilpailu Uumajassa

  Rankka estekilpailu Toughest järjestetään Uumajassa 16.5. 8 kilometrin mittainen reitti pitää sisällään yli 40 estettä. Luvassa on fyysisesti rankka, märkä ja intensiivinen kilpailu, mutta samalla myös hauska mahdollisuus itsensä kehittämiseen. Kilpailu järjestetään myös muualla Ruotsissa: Malmössä 2.5., Tukholmassa 23.5. ja Göteborgissa 10.10. Ilmoittaudu tapahtuman kotisivuilla!

  Location: Uumaja
  Website:
 • Supertähti Ariana Grande Tukholmassa 21 toukokuu 2015
  Supertähti Ariana Grande Tukholmassa

  Muun muassa hitillään Break Free kuuluisuuteen ponnahtanut supertähti Ariana Grande keikkailee Tukholmassa. Varaa liput ja matkat ajoissa tälle tajunnanräjäyttävälle keikalle!

  Location: Tukholma
 • Saaristomessut Djurgårdenissa 22 toukokuu 2015 - 24 toukokuu 2015
  Saaristomessut Djurgårdenissa

  Saaristomessut 22.-24.5. kauniissa Djurgårdenin ympäristössä. Luvassa musiikkia, venemarkkinat, saaristoravintoloiden herkullista ruokaa ja mukavia kahviloita veden äärellä. Tule nauttimaan keväästä Tukholmaan!

  Location: Tukholma
 • Sweden International Tattoo 2015 Malmö Arenassa 23 toukokuu 2015 - 24 toukokuu 2015
  Sweden International Tattoo 2015 Malmö Arenassa

  Sweden International Tattoo 2015 on koko perheen show, jossa suuri sotilasorkesteri esiintyy yhdessä artistien ja tanssijoiden kanssa. Paljon viihdettä on luvassa tässä 3 tunnin esityksessä, joka järjestetään Malmö Arenalla. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Malmö
  Website:
 • Göteborgsvarvet 2015 23 toukokuu 2015
  Göteborgsvarvet 2015

  Göteborgsvarvet on  maailman suurin puolimaraton, jolle osallistuu noin 60 000 juoksijaa sillä välin, kun lähes 200 000 kannustajaa keräntyy Göteborgin kaduille ja juoksureitin varrelle. Reitin varrella on esityslavoja, joilla järjestetään musiikkiesityksiä. Ilmoittaudu mukaan tapahtuman kotisivuilla ja osallistu tähän alkukesäiseen juhlaan.

  Location: Göteborg
 • Pyöräilytapahtuma Grand Fondo 2015 23 toukokuu 2015
  Pyöräilytapahtuma Grand Fondo 2015

  Suosittu pyöräilytapahtuma Grand Fondo järjestetään seuraavan kerran 23. toukokuuta 2015

  Location: Tukholma
 • Naisten juoksukilpailu Vårruset 25 toukokuu 2015 - 26 toukokuu 2015
  Naisten juoksukilpailu Vårruset

  Vårruset on yksi Ruotsin suurimmista juoksukilpailuista, johon osallistui viime vuonna peräti  123 000 juoksijaa ympäri Ruotsia. Kilpailu järjestetään Tukholmassa jälleen 25.-26.5. ja luvassa on positiivisuutta, yhteishenkeä ja yleisesti hyvää tunnelmaa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Scenfest – tanssi- ja teatterifestivaali Malmössä 26 toukokuu 2015 - 31 toukokuu 2015
  Scenfest – tanssi- ja teatterifestivaali Malmössä

  Scenfest on festivaali Malmössä joka yhdistelee tanssia, teatteria, oopperaa, sirkusta ja muuta viihdettä koko perheelle. Luvassa on paljon yllätyksiä ja naurua. Lipunmyynti alkaa 9.4. tapahtuman kotisivuilla.

  Location: Malmö
  Website:
 • Carola konsertoi Uumajassa 28 toukokuu 2015
  Carola konsertoi Uumajassa

  Carola konsertoi Uumajassa 28.5. uusilla ja vanhoilla kappaleillaan. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Uumaja
  Website:
 • Malmö Garden Show 29 toukokuu 2015 - 31 toukokuu 2015
  Malmö Garden Show

  Slottsträdgårdenissa järjestettävä puutarhatapahtuma Malmö Garden Show antaa vinkkejä ja esittelee luovia ratkaisuja puutarhaan sekä parvekkeelle. Tapahtuma koostuu inspiroivista näyttelyistä, puutarhamarkkinoista ja esittelee ainutlaatuisia kasveja. Koko perheen tapahtumassa myös lapsille on järjestetty erilaisia aktiviteetteja. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

  Location: Malmö
  Website:
 • Summerburst-festivaali Göteborgissa 29 toukokuu 2015 - 30 toukokuu 2015
  Summerburst-festivaali Göteborgissa

  Summerburst on suuri elektronisen musiikin festivaali. Varaa liput ja majoitus ajoissa ja tule nauttimaan musiikista ja tanssimaan muun muassa Axwellin biisien tahtiin.

  Location: Göteborg
 • STHLM Fields – rokkifestivaali 29 toukokuu 2015
  STHLM Fields – rokkifestivaali

  STHLM Fields on uusi rokkifestivaali, joka järjestetään Tukholman Gärdetissä. Festivaaleilla keikkaillee muun muassa Metallica – tätä tapahtumaa et halua missata!

  Location: Tukholma
 • Tukholman maraton 2015 30 toukokuu 2015
  Tukholman maraton 2015

  Aloita treenaaminen seuraavaa Tukholman maratonia varten jo nyt! Maraton järjestetään seuraavan kerran 30. toukokuuta 2015.

  Location: Tukholma
 • Eldfågeln – loistava tanssiesitys Göteborgissa 30 toukokuu 2015 - 05 kesäkuu 2015
  Eldfågeln – loistava tanssiesitys Göteborgissa

  Fredrik Benke Rydman on suosittu tanssia ja koreografi, joka on ohjannut loistavan tanssiesityksen vanhasta ja suositusta venäläisestä baletista nimeltä Eldfågeln. Esitykseen osallistuu  100 tanssijaa, joiden joukossa on ammattilaisia, tanssiopiskelijoita ja tanssin harrastajia.

  Location: Göteborg
  Website:

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden