Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

syyskuu 2015

 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 22 tammikuu 2015 - 26 marraskuu 2015
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Moderna Museet Malmö: Nils Dardel 21 helmikuu 2015 - 06 syyskuu 2015
  Moderna Museet Malmö: Nils Dardel

  Nils Dardel on yksi Ruotsin suosituimmista taiteilijoista. Hänen teoksiaan on esillä Malmön Moderna Museetissa 21.2 – 6.9. Nils Dardel och den moderna tiden on näyttely, jossa kuvataan taiteilijan suhtautumista Euroopan muutoksiin 1900-luvun alussa. Onko tämä moderni muutos viettelevää vai negatiivista?

  Location: Malmö
 • Näyttely Nobel-museossa: Legacy 13 maaliskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Näyttely Nobel-museossa: Legacy

  Legacy esittelee 14 Nobel-voittajan tarinat ja miten heidän menestyksekkäät keksintönsä ovat vaikuttaneet  positiivisesti  ihmisiin ja maailmaan. Näyttely on toteutettu Alfred Nobelin elämänfilosofian pohjalta, jonka mukaan ihmiset tulisi palkita elämäntyöstään.

  Location: Tukholma
 • Moderna Museet: You and I in Global Wonderland 14 maaliskuu 2015 - 18 lokakuu 2015
  Moderna Museet: You and I in Global Wonderland

  Näyttely ja projekti ”The New Human” esillä  Malmön Moderna Museetissa. Näyttely on kaksiosainen: tänä vuonna esillä näyttelyn ensimmäinen osa, joka on nimeltään ”You and I in Global Wonderland”. Se kertoo maailman ja modernin yhteyskunnan haasteista: sodasta, äärimmäisistä voimista Ruotsissa ja Euroopassa ja ilmastonmuutoksesta. Koskettava näyttely käsittelee monenlaisia tunteita: toiveita ja haaveita sekä pelkoa ja epävarmuutta. Lue lisää Moderna museetin kotisivuilta.

  Location: Malmö
 • Kävelykierros dekkareiden maailmassa 14 maaliskuu 2015 - 26 syyskuu 2015
  Kävelykierros dekkareiden maailmassa

  Osallistu Millenium -kävelykierrokselle, ja seuraa Stieg Larssonin Millenium-kirjoista tuttujen henkilöiden, Mikael Blomqvistin ja Lisbeth Salanderin, jalanjäljissä mukaan dekkaritunnelmaan. Opastetulla kävelykierroksella vieraillaan useissa dekkareista tutuissa paikoissa ja kuullaan mielenkiintoisia faktoja historiallisesta Tukholmasta.

  Location: Tukholma
 • Moderna Museet: Adrián Villar Rojas 25 huhtikuu 2015 - 25 lokakuu 2015
  Moderna Museet: Adrián Villar Rojas

  Argentiinalainen taiteilija Adrián Villar Rojas’n töitä esillä Tukholman Moderna Museetissa. Taiteilijan inspiraatio on peräisin luonnontieteestä ja populaarikulttuurista. Teokset on usein valmistettu orgaanisista materiaaleista, jotka saavat ajan kuluessa muuttaa muotoaan.

  Location: Tukholma
 • Live Music Boat Tukholman saaristossa 22 toukokuu 2015 - 04 syyskuu 2015
  Live Music Boat Tukholman saaristossa

  Live Music Boat tarjoaa kolmen tunnin iltaristeilyn jazzin ja diskon tunnelmissa Tukholman saaristossa. Cotton Club Archipelago Orchestran esiintyessä laivan lavalla, voit samalla nauttia herkullisesta buffeesta. Varaa liput Strömman kotisivuilta ja laita tanssikengät jalkaan.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Fotografiska: Inez & Vinoodh 12 kesäkuu 2015 - 27 syyskuu 2015
  Fotografiska: Inez & Vinoodh

  Hollantilaiset valokuvaajat Inez ja Vinoodh tunnetaan persoonallisista muotikuvistaan. Fotografiskan uutuusnäyttely ”Pretty Much Everything” on heidän ensimmäinen näyttelynsä Pohjoismaissa ja se yhdistelee taidetta, muotia ja mainontaa täysin ainutlaatuisella tavalla. Katsoja löytää muotikuvista odottamattomia yksityiskohtia, ja kuvissa perinteiset miehisyyden ja naiseuden rajat ovat usein hämärtyneet.

  Location: Tukholma
 • Kuninkaallinen ooppera: Carmen 19 elokuu 2015 - 01 lokakuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera: Carmen

  Carmen on yksi maailman suosituimmista oopperoista. Esitykset Kuninkaallisessa oopperassa Tukholmassa 19.8. alkaen. Varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Tjejmilen Tukholmassa 05 syyskuu 2015
  Tjejmilen Tukholmassa

  Tjejmilen on suuri naisten liikuntatapahtuma, johon osallistuu vuosittain noin 34 000 juoksijaa. Kymmenen kilometrin reitti polveilee Gärdetin ja Djurgårdenin kauniissa maisemissa. Tarjolla on sekä kilpasarja että Fun Run ilman ajanottoa. Varaa paikkasi ajoissa, koska tapahtuma on erittäin suosittu.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kilpailu Stadsjakten Göteborgissa 05 syyskuu 2015
  Kilpailu Stadsjakten Göteborgissa

  Haluatko nähdä Göteborgin vähän eri tavalla kuin tavallinen turisti? Kasaa oma 2 hengen joukkue ja ilmoittakaa itsenne mukaan Stadsjakten-kilpailuun. Kilpailu perustuu suosittuun TV-sarjaan Amazing Race ja tarjoaa haasteita, seikkailua ja jännitystä ympäri kaupunkia. Lisätietoja tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Östgötamaran -maraton Linköpingissä 06 syyskuu 2015
  Östgötamaran -maraton Linköpingissä

  Östgötamaran on uusi maraton, jonka reitti kulkee Linköpingistä Norrköpingiin. Maratonille voi osallistua joko yksin tai joukkueena. Lue lisää tapahtuman kotisivulta ja varaa liput ja majoitus ajoissa!

  Location: Linköping
 • Sthlm Bike – pyöräilytapahtuma Tukholmassa 06 syyskuu 2015
  Sthlm Bike – pyöräilytapahtuma Tukholmassa

  Sthlm Bike on pyöräilytapahtuma, joka on maratonin mittainen eli 42 km. Reitti kulkee Tukholman keskustassa ja keskustan ympäristössä. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan enemmänkin aloite saada enemmän ihmisiä kulkemaan pyörällä. Lue lisää tapahtuman kotisivulta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kilpailu Tukholman saaristossa: Saaresta saareen 07 syyskuu 2015
  Kilpailu Tukholman saaristossa: Saaresta saareen

  Kovatasoinen uinti- ja juoksukisa ÖTILLÖ järjestetään Tukholman saaristossa 7. syyskuuta. Sandhamnista Utöhön kulkevalla reitillä kahden hengen joukkueet selviytyvät päivän aikana 75 km matkasta 26 saaren välillä, josta 10 km taitetaan uiden ja 65 km juoksen.

  Location: Tukholma
 • Ruotsi – Itävalta EM-karsintaottelu 08 syyskuu 2015
  Ruotsi – Itävalta EM-karsintaottelu

  Jännittävä jalkapallo-ottelu, jossa Ruotsi kohtaa Itävallan Tukholman Friends-areenalla. Joukkueet kilpailevat paikasta jalkapallon EM-kisoihin 2016. Osta lippusi ajoissa.

  Location: Tukholma
 • Stockholm Half Marathon 12 syyskuu 2015
  Stockholm Half Marathon

  Tukholman puolimaraton järjestetään jo 15. kertaa. Lähtö ja maali sijaitsevat Kuninkaanlinnan läheisyydessä ja puolimaraton juostaan Tukholman keskustan alueella. Tapahtumaan odotetaan noin 18 000 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Lue lisää tapahtuman kotisivulta ja ilmoittaudu mukaan!

  Location: Tukholma
 • Finnkampen Tukholmassa 12 syyskuu 2015 - 13 syyskuu 2015
  Finnkampen Tukholmassa

  Finnkampen järjestetään tänä vuonna Tukholmassa. Tule kannustamaan Suomi voittoon!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kristina från Duvemåla musikaali 12 syyskuu 2015 - 03 tammikuu 2016
  Kristina från Duvemåla musikaali

  Kristina från Duvemåla -musikaali saapuu Tukholman Cirkukseen. Vilhelm Mobergin Maastamuuttajat -kirjasarjaan perustuva musikaali on Abban miesjäsenten käsialaa. Musikaali on ollut menestys Suomessa Svenska Teaterissa, yleisö- ja arvostelemenestys Göteborgissa ja nyt musikaalia voi ihailla myös Tukholmassa, päätähtenä suomalainen Maria Ylipää Kristinan roolissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Velothon Majors – kansainvälinen pyöräilytapahtuma Tukholmassa 13 syyskuu 2015
  Velothon Majors – kansainvälinen pyöräilytapahtuma Tukholmassa

  Velothon Majors on kansainvälinen pyöräilytapahtuma, joka järjestetään Tukholmassa 13.9. Lisätietoa tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • U2 saapuu Tukholmaan! 16 syyskuu 2015 - 21 syyskuu 2015
  U2 saapuu Tukholmaan!

  Legendaarinen U2 tekee ainoat pohjoismaiden keikkansa Tukholman Ericsson Globe -areenalla. iNNOCENCE + eXPERIENCE TOUR 2015 ilahduttaa syyskuussa peräti neljänä päivänä. Hanki lippusi nopeasti!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Nordisk Panorama – Pohjoismainen elokuvafestivaali 18 syyskuu 2015 - 23 syyskuu 2015
  Nordisk Panorama – Pohjoismainen elokuvafestivaali

  Nordisk Panorama on vuosittainen elokuvafestivaali, joka järjestetään Malmössä 18.-23. syyskuuta. Festivaaleilla nähdään dokumentteja ja lyhytelokuvia Pohjoismaista ja ohjelmistoon kuuluu lisäksi luentoja, workshopeja ja seminaareja. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Malmö
 • Jersey Boys musikaali Tukholmassa 18 syyskuu 2015 - 12 joulukuu 2015
  Jersey Boys musikaali Tukholmassa

  Jersey Boys on maailmalla suosittu musikaali, jota esitetään syksyllä Tukholman China Teaterissa. Musikaali on voittanut useita palkintoja ja menestynyt muun muassa Broadwaylla ja West Endissä. Voit nähdä musikaalin 18.9. – 12.12. Tukholmassa. Näytöksiä järjestetään torstai-sunnuntai välillä. Varaa liput ja majoitus ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Pyöräilytapahtuma Bike In Tweed 19 syyskuu 2015
  Pyöräilytapahtuma Bike In Tweed

  Bike in Tweed on hieman erilainen pyöräilytapahtuma, johon osallistuvia yhdistää hienot vanhat pyörät ja pyöräilijöiden tyylikkäät, vanhanaikaiset pyöräilyasut. Laita siis tweedtakki päälle ja suuntaa pyörinesi Tukholman Mynttorgetille tapahtuman lähtöön lauantaina 19. syyskuuta.

  Location: Tukholma
 • Linköpingin kanoottimaraton 19 syyskuu 2015
  Linköpingin kanoottimaraton

  Linköpingin kanoottimaraton järjestetään 19. syyskuuta kauniilla Kindan kanavalla. 21 km pituinen matka alkaa Stureforsista ja päättyy Linköpingiin. Voit meloa maratonin omaan tahtiin ja haastaa itsesi tai edetä rauhallista tahtia maisemista nauttien.

  Location: Linköping
 • Göteborgin kirjamessut 2015 24 syyskuu 2015 - 27 syyskuu 2015
  Göteborgin kirjamessut 2015

  Göteborgin kansainväliset kirjamessut on Pohjoismaiden suurin kirjailijoiden tapaaminen. Tutustu kirjallisuuden uusiin nimiin, uutuuskirjoihin, osallistu luennoille ja tapaa suosittuja kirjailijoita.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Lidingöloppet – juoksutapahtuma Tukholmassa 25 syyskuu 2015 - 27 syyskuu 2015
  Lidingöloppet – juoksutapahtuma Tukholmassa

  Lidingöloppet on ruotsalaisten juoksukilpailujen klassikko, joka järjestetään tänä vuonna 25.-27.9. Valittavana on kolme reittiä: 30 km, 15 km ja 10 km (10 km reitti vain naisille). Lisäksi tapahtumaan kuuluvat lasten Lilla Lidingöloppet ja Knatteloppet. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan.

  Location: Tukholma
 • TEGERA Stockholm Speedway Grand Prix 26 syyskuu 2015
  TEGERA Stockholm Speedway Grand Prix

  Maailman parhaat speedway-ajajat kokoontuvat Friends-areenalle syyskuussa. Osta lippusi ajoissa.

  Location: Tukholma
 • Syysmarkkinat Skansenilla 26 syyskuu 2015 - 27 syyskuu 2015
  Syysmarkkinat Skansenilla

  Skansenin perinteisillä syysmarkkinoilla voit nauttia vanhan ajan markkinahengestä ja ostaa paikallisten tuottajien kauden herkkuja kotiin viemisiksi.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kuninkaallinen ooppera: Ruusuritari 26 syyskuu 2015 - 02 marraskuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera: Ruusuritari

  Richard Straussin ooppera Ruusuritari Tukholman kuninkaallisessa oopperassa 26.9. alkaen. Oopperaa esitetään saksalaisen ohjaajan Christof Loyn uutena versiona, joka on saanut inspiraationsa 1700-luvun Wienistä ja nykyajan Tukholmasta. Liput ja matkat kannattaa varata ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Cecilia Bartoli esiintyy Tukholmassa 29 syyskuu 2015
  Cecilia Bartoli esiintyy Tukholmassa

  Maailmalla suosittu laulaja Cecilia Bartoli esiintyy Tukholman konserttitalossa. Hänen lähes 30-vuotinen uransa on tehnyt hänestä tunnetun. Bartolia on kutsuttu jopa klassisen musiikin johtohahmoksi.

  Location: Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden