Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

heinäkuu 2015

 • Digital Revolution 25 lokakuu 2014 - 30 elokuu 2015
  Digital Revolution

  Tekniikan museon näyttelyssä Digital Revolution koet ja luot upeita digitaalisia illuusioita. Taide, musiikki, elokuvat ja tietokonepelit ovat olleet näyttelyn inspiraatioina.

  Location: Tukholma
 • Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja 28 marraskuu 2014 - 16 elokuu 2015
  Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja

  Livrustkammarenin näyttelyssä The Glitter and the Gold on esillä upeita kuninkaallisia koruja. Näyttely on toteutettu Livrustkammarenin, Skokloster Slottin ja Hallwylska museetin yhteistyönä, sillä tahot ovat keränneet kuninkaallisia koruja 1500-luvulta aina nykypäivään asti.

  Location: Tukholma
 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 22 tammikuu 2015 - 26 marraskuu 2015
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Moderna Museet Malmö: Nils Dardel 21 helmikuu 2015 - 06 syyskuu 2015
  Moderna Museet Malmö: Nils Dardel

  Nils Dardel on yksi Ruotsin suosituimmista taiteilijoista. Hänen teoksiaan on esillä Malmön Moderna Museetissa 21.2 – 6.9. Nils Dardel och den moderna tiden on näyttely, jossa kuvataan taiteilijan suhtautumista Euroopan muutoksiin 1900-luvun alussa. Onko tämä moderni muutos viettelevää vai negatiivista?

  Location: Malmö
 • Moderna Museet: Akram Zaatari 07 maaliskuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Moderna Museet: Akram Zaatari

  Kuvailija ja taiteilija Akram Zaatarin näyttely Tukholman Moderna Museetissa. Unfolding-nimisessä näyttelyssä on esillä Zaatarin kuvia, äänityksiä ja päiväkirjoja. Niiden avulla näyttely esittelee mielenkiintoisia tarinoita ihmisten henkilökohtaisista elämänvalinnoista.

  Location: Tukholma
 • Näyttely Nobel-museossa: Legacy 13 maaliskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Näyttely Nobel-museossa: Legacy

  Legacy esittelee 14 Nobel-voittajan tarinat ja miten heidän menestyksekkäät keksintönsä ovat vaikuttaneet  positiivisesti  ihmisiin ja maailmaan. Näyttely on toteutettu Alfred Nobelin elämänfilosofian pohjalta, jonka mukaan ihmiset tulisi palkita elämäntyöstään.

  Location: Tukholma
 • Moderna Museet: You and I in Global Wonderland 14 maaliskuu 2015 - 18 lokakuu 2015
  Moderna Museet: You and I in Global Wonderland

  Näyttely ja projekti ”The New Human” esillä  Malmön Moderna Museetissa. Näyttely on kaksiosainen: tänä vuonna esillä näyttelyn ensimmäinen osa, joka on nimeltään ”You and I in Global Wonderland”. Se kertoo maailman ja modernin yhteyskunnan haasteista: sodasta, äärimmäisistä voimista Ruotsissa ja Euroopassa ja ilmastonmuutoksesta. Koskettava näyttely käsittelee monenlaisia tunteita: toiveita ja haaveita sekä pelkoa ja epävarmuutta. Lue lisää Moderna museetin kotisivuilta.

  Location: Malmö
 • Kävelykierros dekkareiden maailmassa 14 maaliskuu 2015 - 26 syyskuu 2015
  Kävelykierros dekkareiden maailmassa

  Osallistu Millenium -kävelykierrokselle, ja seuraa Stieg Larssonin Millenium-kirjoista tuttujen henkilöiden, Mikael Blomqvistin ja Lisbeth Salanderin, jalanjäljissä mukaan dekkaritunnelmaan. Opastetulla kävelykierroksella vieraillaan useissa dekkareista tutuissa paikoissa ja kuullaan mielenkiintoisia faktoja historiallisesta Tukholmasta.

  Location: Tukholma
 • Moderna Museet: Adrián Villar Rojas 25 huhtikuu 2015 - 25 lokakuu 2015
  Moderna Museet: Adrián Villar Rojas

  Argentiinalainen taiteilija Adrián Villar Rojas’n töitä esillä Tukholman Moderna Museetissa. Taiteilijan inspiraatio on peräisin luonnontieteestä ja populaarikulttuurista. Teokset on usein valmistettu orgaanisista materiaaleista, jotka saavat ajan kuluessa muuttaa muotoaan.

  Location: Tukholma
 • Live Music Boat Tukholman saaristossa 22 toukokuu 2015 - 04 syyskuu 2015
  Live Music Boat Tukholman saaristossa

  Live Music Boat tarjoaa kolmen tunnin iltaristeilyn jazzin ja diskon tunnelmissa Tukholman saaristossa. Cotton Club Archipelago Orchestran esiintyessä laivan lavalla, voit samalla nauttia herkullisesta buffeesta. Varaa liput Strömman kotisivuilta ja laita tanssikengät jalkaan.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kukkaloistoa Millesgårdenilla 30 toukokuu 2015 - 30 elokuu 2015
  Kukkaloistoa Millesgårdenilla

  Lidingöllä sijaitseva veistospuisto ja taidehalli Millesgården antaa kesänäyttelyssään kukkien kasvaa niin puutarhassa kuin sisätiloissa. Esillä on yli 60 työtä 20 taiteilijalta. Työt ovat eri aikakausilta ja edustavat eri medioita – maalausta, valokuvaa ja videotaidetta – mutta kaikkia yhdistää kukkaismotiivi. 

  Location: Tukholma
 • Fotografiska: Anders Zorn 05 kesäkuu 2015 - 30 elokuu 2015
  Fotografiska: Anders Zorn

  Anders Zorn on yksi Ruotsin suosituimmista taiteilijoista. Fotografiskan näyttely esittelee Zornin vähemmän tunnettua puolta: hänen valokuviaan. Näyttelyssä on esillä monenlaisia valokuvia taiteilijan matkoista Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä otoksia hänen yksityiselämästään. Näyttely Fotografiskassa 5. kesäkuuta – 20. elokuuta.

  Location: Tukholma
 • Keramiikkatyöpaja Liljevalchsissa 06 kesäkuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Keramiikkatyöpaja Liljevalchsissa

  Taidehalli Liljevalchsissa lapset voivat harjoitella keramiikan tekoa. Täällä voit tutustua saveen materiaalina, testata erilaisia keraamisia tekniikoita ja tehdä omia taideteoksia pedagogien avustuksella. Sisäänpääsy on ilmainen eikä varausta tarvita. Inspiraatiota voi hakea keraamikko, kuvanveistäjä Hertha Hillfonsin näyttelystä, johon alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

  Location: Tukholma
 • Fotografiska: Inez & Vinoodh 12 kesäkuu 2015 - 27 syyskuu 2015
  Fotografiska: Inez & Vinoodh

  Hollantilaiset valokuvaajat Inez ja Vinoodh tunnetaan persoonallisista muotikuvistaan. Fotografiskan uutuusnäyttely ”Pretty Much Everything” on heidän ensimmäinen näyttelynsä Pohjoismaissa ja se yhdistelee taidetta, muotia ja mainontaa täysin ainutlaatuisella tavalla. Katsoja löytää muotikuvista odottamattomia yksityiskohtia, ja kuvissa perinteiset miehisyyden ja naiseuden rajat ovat usein hämärtyneet.

  Location: Tukholma
 • Allsång merenrannalla Malmössä 01 heinäkuu 2015 - 19 elokuu 2015
  Allsång merenrannalla Malmössä

  Tule viettämään kesää ruotsalaisittain: laulaen Allsångia! Malmöllä on aivan oma Allsång-tapahtuma kesäisin joka keskiviikko 1.7 – 19.8 välillä. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Malmö
  Website:
 • Stångaspelen Gotlannissa 08 heinäkuu 2015 - 12 heinäkuu 2015
  Stångaspelen Gotlannissa

  Jos haluat nähdä hieman erilaista urheilua, suuntaa Stångaspeleniin Gotlannin-reissullasi. Parisen tuhatta henkeä kannustaa pelaajia lajeissa kuten pärk ja varpa. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta!

  Location: Gotlanti
 • Laulufestivaali Visfestivalen 09 heinäkuu 2015 - 11 heinäkuu 2015
  Laulufestivaali Visfestivalen

  Visfestivalen on laulufestivaali joka järjestetään tänä vuonna jo 50. Kertaa. Se erottuu muista musiikkifestivaaleista henkilökohtaisella tunnelmallaan. Tapahtumapaikkana on Etelä-Ruotsin Västervikissa sijaitseva linna. Lue lisää tapahtuman kotisivulta.

  Location: Västervik
 • Julio Iglesias konsertoi Dalhallassa 09 heinäkuu 2015
  Julio Iglesias konsertoi Dalhallassa

  Supersuosittu Julio Iglesias on myynyt yli 350 miljoonaa albumia ja nyt kesällä hän konsertoi Dalhallassa. Kyseessä on artistin ainoa konsertti Ruotsissa. Vietä kesäloma Taalainmaalla ja koe ainutlaatuinen musiikkielämys!  

  Location: Taalainmaa
  Website:
 • Paul McCartney keikkailee Tukholmassa 09 heinäkuu 2015
  Paul McCartney keikkailee Tukholmassa

  Paul McCartney keikkailee tänä kesänä Tukholmassa uudella kiertueellaan ”Out There”. Hänen edellinen keikkansa Ruotsissa vuonna 2011 oli menestys. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
 • Tomas Ledin konsertoi Linköpingissä 11 heinäkuu 2015
  Tomas Ledin konsertoi Linköpingissä

  Kansan rakastama ja erittäin suosittu laulaja Tomas Ledin keikkailee kesällä Ruotsissa. Hän on julkaissut lukuisia kappaleita, joista on tullut klassikkoja ja osa ruotsalaista kesätunnelmaa. Vietä kesäinen konsertti-ilta Ledinin keikalla Linköpingissä. Varaa majoitus ja liput ajoissa!

  Location: Linköping
 • Gothia Cup Göteborgissa 12 heinäkuu 2015 - 18 heinäkuu 2015
  Gothia Cup Göteborgissa

  Gothia Cup on maailman suurin nuorten jalkapalloturnaus. Heinäkuussa yli 1600 joukkuetta 80 eri maasta kokoontuu Göteborgiin kilpailemaan ja kaupunki muuttuu kansainväliseksi jalkapallojuhlan näyttämöksi. Lue lisää tapahtuman kotisivulta.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Victoriadagen Öölannissa – kruunuprinsessan syntymäpäivä 14 heinäkuu 2015
  Victoriadagen Öölannissa – kruunuprinsessan syntymäpäivä

  Yksi suosittu kuninkaallinen perinne Ruotsissa on kruunuprinsessa Victorian syntymäpäivien juhlinta Öölannissa 14. heinäkuuta. Tapahtumassa esiintyy useita ruotsalaisia artisteja ja myös kuningasperhe on paikan päällä.

  Location: Borgholm, Öölanti
 • AC/DC keikkailee Tukholmassa 19 heinäkuu 2015
  AC/DC keikkailee Tukholmassa

  Legendaarinen rokkibändi AC/DC keikkailee Tukholmassa. Tämä yksi maailman suosituimmista rokkibändeistä on myynyt yli 200 miljoonaa albumia. Nyt AC/DC keikkailee uudella albumilla ja vanhoilla klassikoilla. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
 • Emmaboda-festivaali Smoolannissa 22 heinäkuu 2015 - 25 heinäkuu 2015
  Emmaboda-festivaali Smoolannissa

  Tämän vuoden Emmaboda-festivaali järjestetään 22.-25. heinäkuuta. Festivaaleilla esiintymässä muun muassa Maskinen, Astrix, Tungevaag & Raaban ja Shpongle. Katso kaikki esiintyjät tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Emmaboda
 • Piteå Dansar och Ler 22 heinäkuu 2015 - 26 heinäkuu 2015
  Piteå Dansar och Ler

  Piteå Dansar och Ler on yksi Ruotsin suurimmista kaupunkifestivaaleista. Noin 120 000 vierailijaa tulee katsomaan konsertteja ja osallistuu hauskoihin aktiviteetteihin ympäri kaupunkia. Tänä vuonna festivaali täyttää 25 vuotta ja luvassa on isot juhlat. Ilmainen sisäänpääsy! Katso esiintyjät tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Piteå
  Website:
 • Malmö Ultra Bowl-skeittitapahtuma 24 heinäkuu 2015 - 26 heinäkuu 2015
  Malmö Ultra Bowl-skeittitapahtuma

  Malmö Ultra Bowl on skeittitapahtuma, jossa kisaavat maailman rullalautailuhuiput. Seitsemättä vuotta peräkkäin järjestettävä kansainvälinen suuri kilpailu järjestetään Pohjois-Euroopan parhaassa skeittihallissa. Kilpailu vetää puoleensa yleisöä ja ammattilaisia ympäri maailmaa.

  Location: Malmö
  Website:
 • Putte i Parken Kungsträdgårdenissa 24 heinäkuu 2015 - 25 heinäkuu 2015
  Putte i Parken Kungsträdgårdenissa

  Karlstadista alkunsa saanut festivaali Putte i Parken järjestetään tänä kesänä ensi kertaa Tukholmassa. Ilmaisfestivaali tuo päivittäin useita konsertteja Kungsträdgårdenin lavalle, ja mukana ovat muun muassa Loreen, Miriam Bryant, Sean Banan sekä Tomas Andersson Wij.

  Location: Tukholma
 • NärCon -festivaalit Linköpingissä 24 heinäkuu 2015 - 27 heinäkuu 2015
  NärCon -festivaalit Linköpingissä

  NärCon on japanilaista ja Itä-Aasialaista populäärikulttuuria juhlistava festivaalitapahtuma anime-, manga-, ja cosplay-harrastajille. Tapahtumassa ratkaistaan myös cosplayn (costume play) Pohjoismaiden mestaruus, jota hallitsee tällä hetkellä suomalainen lajin harrastaja.

  Location: Linköping
 • Roxette – 30th Anniversary Tour Tukholmassa 25 heinäkuu 2015
  Roxette – 30th Anniversary Tour Tukholmassa

  Roxette keikkailee parhaillaan 30th Anniversary Tourillaan. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun bändi julkaisi ensimmäisen albuminsa. 1986 julkaistulla albumilla Pearls of Passion Roxetten suosio levisi ympäri maailmaa. Tule kesäiseen, Sjöhistoriska museetin läheisyydessä järjestettävään konserttiin kuuntelemaan vanhoja biisejä, kuten ”Listen to your heart” ja ”It must have been love”. Osta lippusi ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Moottorivenetapahtuma Fri Fart Linköpingissä 25 heinäkuu 2015
  Moottorivenetapahtuma Fri Fart Linköpingissä

  Fri Fart järjestettiin ensimmäistä kertaa 2005 ja se on kasvanut yhdeksi Ruotsin suurimmista moottorivenetapahtumista. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Linköpingissä ja se oli menestys. Tule nauttimaan veneilytunnelmasta kaupungin läpi kulkevalle Kindan kanavalle. Lue lisää ja katso tarkempi ohjelma tapahtuman kotisivulta!

  Location: Linköping
  Website:
 • Stockholm Pride 27 heinäkuu 2015 - 01 elokuu 2015
  Stockholm Pride

  Tukholman kadut täyttyvät jälleen sateenkaarilipuista! Stockholm Pride on laaja, vuosittainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava kulttuuritapahtuma, joka järjestetään 27.7.-1.8.2015.

  Location: Tukholma
 • Jazzfestivaali Ystadissa 29 heinäkuu 2015 - 02 elokuu 2015
  Jazzfestivaali Ystadissa

  Etelä-Skånen kodikkaassa Ystadissa järjestetään vuosittainen jazzfestivaali, jossa vierailee tänä vuonna Dianne Reeves. Reeves palkittiin vastikään Grammyllä hänen uudesta albumistaan ”Beautiful Life”. Grammy-palkinto on hänelle viides. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Ystad
  Website:
 • Stockholm Bauhaus Athletics -yleisurheilukilpailu 30 heinäkuu 2015
  Stockholm Bauhaus Athletics -yleisurheilukilpailu

  Stockholm Bauhaus Athletics (ent. DN Galan) on suuri vuotuinen urheilutapahtuma, jonne saapuu yleisurheilijoita ympäri maailmaa ottamaan mittaa toisistaan. Varaa liput ja tule kannustamaan omaa suosikkiasi.

  Location: Tukholma
 • Storsjöyran Östersundissa 31 heinäkuu 2015 - 01 elokuu 2015
  Storsjöyran Östersundissa

  Storsjöyran-festivaali on vuosittain Östersundissa järjestettävä tapahtuma, jonka juuret ulottuvat 1960-luvulle. Storsjöyran on kaksipäiväinen musiikkitapahtuma, mutta kaupungissa tapahtuu festivaalien aikaan koko viikon ajan. Luvassa on muun muassa päiväteatteria, katuartisteja ja miimikkoja. Myös monet ravintolat ovat mukana festivaalin tunnelmassa. Festivaaleilla esiintyvät muun muassa Sting, Thåström ja Tomas Ledin.

  Location: Östersund

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden