Tapahtumia Ruotsissa 2014-2015

marraskuu 2014

 • Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa 14 syyskuu 2012 - 30 kesäkuu 2015
  Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa

  Koruilla on kautta aikojen juhlistettu elämän kohokohtia, mutta niitä pidetty myös muistoesineinä, onnenkantamoisina ja statussymboleina. Nordiska museetin korunäyttelyssä voit ihailla koruja aina 1500-luvulta nykypäivään saakka.

  Location: Tukholma
 • Näyttely Nobel-palkinnosta 10 toukokuu 2014 - 16 marraskuu 2014
  Näyttely Nobel-palkinnosta

  Nobel-museon näyttely The Nobel Prize: Ideas Changing the World johdattaa kävijän Nobel-palkinnon alkulähteiltä sen keksijän, Alfred Nobelin, viimeiseen tahtoon, jonka mukaan Nobel-palkinto tulisi myöntää niille, jotka ovat ideallaan tuottaneet ihmiskunnalle suurta hyötyä.

  Nobel-museo sijaitsee Tukholman Vanhassa kaupungissa. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy!

  Location: Tukholma
 • Synti näytteillä Spritmuseumissa 22 toukokuu 2014 - 18 tammikuu 2015
  Synti näytteillä Spritmuseumissa

  1950- ja 1960-luvulla "ruotsalainen synti" oli maailmamlaajuinen käsite - paljolti Ingmar Bergmanin elokuvien ja sen aikaisen seksuaalivalistuksen seurauksena. Den svenska synden -näyttely Spritmuseumissa käy läpi Ruotsi-kuvaa sekä seksin ja alkoholin osuutta siinä. Esillä on kavalkadi vanhoja julisteita, filmejä ja valistuskirjasia.

  Lue lisää museon kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Sleeping beauties - Drömmar och kostymer 01 heinäkuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Sleeping beauties - Drömmar och kostymer

  Dansmuseetilla on maailman toiseksi suurin kokoelma asuja legendaarisesta venäläisestä baletista Pariisissa vuosilta 1909-1929. Näiden kahdenkymmenen vuoden aikana baletti vaikutti voimakkaasti muoti- ja sisustustrendeihin kaikkialla maailmassa.

  Näyttely Sleeping beauties - Drömmar och kostymer esillä Dansmuseetissa koko vuoden 2014.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Muumion paluu! 01 heinäkuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Muumion paluu!

  Medelhavsmuseetin näyttely The Return of the Mummy esittelee 7000 vuotta Egyptin historiaa ja kävijät pääsevät tutustumaan esineisiin, joita ei ole ollut esillä koskaan aikaisemmin. Näyttelyssä voi myös kokeilla uusinta 3D-tekniikkaa ja tutustua sen avulla museon muumioihin. Mielenkiintoista nähtävää riittää koko perheelle.

  Location: Tukholma
 • Tutustu viikinkien elämään 09 heinäkuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Tutustu viikinkien elämään

  Historiska museetissa voit tutustua viikinkien elämään. Vikings - the true story of the Vikings on yksi museon pysyvistä näyttelyistä. Se laajentaa käsitystä viikingeistä, jotka saatetaan monesti mieltää julmiksi ryöväreiksi.

  Location: Tukholma
 • Näyttely sisustustalo Svenskt Tennin perustajasta Sven-Harrysissä 17 syyskuu 2014 - 30 marraskuu 2014
  Näyttely sisustustalo Svenskt Tennin perustajasta Sven-Harrysissä

  Sisustamisesta kiinnostuneiden kannattaa tänä syksynä suunnata Sven-Harrysin taidemuseoon. Kolmiosaisessa näyttelyssä  ”Estrid Ericson – Style Icon and Founder of Svenskt Tenn” pääsee tutustumaan ruotsalaisen sisustusklassikko Svenskt Tennin perustajaan, tyyli-ikoni Estrid Ericsoniin.

  Location: Tukholma
 • Evita-musikaali Tukholmassa 27 syyskuu 2014 - 13 joulukuu 2014
  Evita-musikaali Tukholmassa

  Teatteri Göta Lejonin lavalla Tukholmassa nähdään tänä syksynä ihastuttava Evita-musiikaali, jossa pääroolia esittää Charlotte Perrelli. Useita esityksiä aikavälillä 27.9.-13.12. Katso tarkempi aikataulu ja varaa liput tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kansallismuseon näyttely: Från tsarer till folkkomissarer 02 lokakuu 2014 - 11 tammikuu 2015
  Kansallismuseon näyttely: Från tsarer till folkkomissarer

  Ruotsin kansallismuseon syysnäyttely Från tsarer till folkkomissarer esittelee venäläistä ja neuvostoaikaista taidetta 1800-luvun alusta 1960-luvulle saakka. Se on jatkoa kansallismuseon aiemmalle näyttelylle Peredvizjniki, joka oli vuonna 2011 suuri yleisömenestys. Kansallismuseo on parhaillaan remontissa ja näyttely on siksi esillä Ruotsin taideakatemian (Konstakademien) tiloissa osoitteessa Fredsgatan 12.

  Location: Tukholma
 • Koons, Fritsch ja Ray Tukholman Moderna museetissa 11 lokakuu 2014 - 18 tammikuu 2015
  Koons, Fritsch ja Ray Tukholman Moderna museetissa

  Tukholman Moderna museetin uutuusnäyttely Sculpture after sculpture esittelee kolmen nimekkään veistostaiteilijan, Katharina Fritschin, Jeff Koonsin ja Charles Rayn teoksia. Kitschin kuninkaaksikin tituleeratun Koonsin tuotannosta näyttelyssä on esillä muun muassa kuuluisa ilmapallokoiraveistos.

  Location: Tukholma
 • Digital Revolution 25 lokakuu 2014 - 30 elokuu 2015
  Digital Revolution

  Tekniikan museon näyttelyssä Digital Revolution koet ja luot upeita digitaalisia illuusioita. Taide, musiikki, elokuvat ja tietokonepelit ovat olleet näyttelyn inspiraatioina.

  Location: Tukholma
 • Lelunäyttely - Livet är en lek 27 lokakuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Lelunäyttely - Livet är en lek

  Onko mielessäsi käynyt ikinä miksi tyttöjen lelut ovat vaaleanpunaisia, ja poikien lelut täynnä vauhtia ja toimintaa? Tai miksi lasten on hyvä leikkiä? Malmön kaupungin museossa järjestettävässä leikki- ja lelunäyttelyssä on esillä erilaisia leluja, muistoja, kuvia ja paljon tietoa aiheesta. Museon lelukokoelma koostuu noin 6000 esineestä, joista vanhimmat ovat peräisin 1850-luvulta.

  Location: Malmö
 • Madama Butterfly 08 marraskuu 2014 - 10 kesäkuu 2015
  Madama Butterfly

  Kulttuurilomalle Tukholmaan! Giacomo Puccinin ooppera Madama Butterfly saa ensi-iltansa Tukholman kuninkaallisessa oopperassa 8. marraskuuta 2014. Katso esitysten tarkemmat ajankohdat oopperan kotisivuilta. Liput ja matkat kannattaa varata ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Mando Diao keikkailee Annexet -areenalla 08 marraskuu 2014
  Mando Diao keikkailee Annexet -areenalla

  Ruotsalainen yhtye Mando Diao keikkailee Tukholmassa 8. marraskuuta. Pian 15 vuotta sitten perustettu yhtye on vastikään julkaissut uuden albuminsa "Aelita". Kuuntele näyte Mando Diaon tuotannosta ja varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
 • Jääkausi tekee paluun Göteborgissa 14 marraskuu 2014 - 12 huhtikuu 2015
  Jääkausi tekee paluun Göteborgissa

  Jääkausi saapuu Universeumiin, Skandinavian suurimpaan tiedemuseoon. Vakionäyttelyiden lisäksi voit kohdata museossa nyt myös esimerkiksi mammutteja ja sapellihammastiikerin alkuperäisessä koossa, ääntelevinä ja liikkuvina.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Ruotsin suurimmat joulumarkkinat Göteborgissa 14 marraskuu 2014 - 30 joulukuu 2014
  Ruotsin suurimmat joulumarkkinat Göteborgissa

  Yli 5 miljoonaa jouluvaloa ihastuttavat joulumarkkinoilla Lisebergin huvipuistossa Göteborgissa. Huvipuisto on teemoitettu alueittain ja koristeltu tunnelmallisesti. Yli 80 kojua ja liikettä tarjovat hauskoja lahjaideoita jouluksi. Voit esimerkiksi kokea lumoavan jääshown, joulupukin poroineen tai keskitalven juhla-aterian.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Herb Ritts valokuvamuseossa 21 marraskuu 2014 - 15 helmikuu 2015
  Herb Ritts valokuvamuseossa

  Maailman seuratuimpiin kuuluneen Herb Rittsin näyttely saapuu Tukholmaan modernin valokuvataiteen museoon. Retrohenkinen näyttely sisältää ikonisia ja ennennäkemättömiä muotikuvia, esimerkiksi Madonnasta.

  Location: Tukholma
 • Joulushow Golden Hits 21 marraskuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Joulushow Golden Hits

  Golden hits on täynnä hittejä! Artistit ovat lähellä ja laulavat tunnettuja hittejä. Kappaleita, jotka muistat tai olet unohtanut sekä kappaleita, jotka ehkä olisit halunnut unohtaa. Hauska joulushow sopii kavereille, pariskunnille, työporukalle tai kelle tahansa musiikista ja hauskuttelusta nauttivalle!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Stockholm Tunnel Run 22 marraskuu 2014
  Stockholm Tunnel Run

  Ainutlaatuinen tilaisuus! Tukholman pohjoispuolen Norra Länken -liikennetunnelit valmistuvat pian, ja ennen autojen pääsyä tunneleihin järjestetään Tunnel Run. Tämä 10 kilometrin juoksutapahtuma ei tule toistumaan.

  Location: Tukholma
 • Joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa 22 marraskuu 2014 - 23 joulukuu 2014
  Joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa

  Suurtorin perinteiset joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa ovat avoinna joka päivä klo 11-18 marraskuun 23. päivästä aatonaattoon. Brittilehti The Telegraph listasi Suurtorin joulumarkkinat vastikään Euroopan parhaimpien joulumarkkinoiden joukkoon. Eikä mikään ihme, sillä kauniit keskiaikaiset rakennukset ja mukulakivikadut luovat markkinoille tunnelmalliset ja viihtyisät puitteet.

  Location: Tukholma
 • Sweden International Horse Show 27 marraskuu 2014 - 30 marraskuu 2014
  Sweden International Horse Show

  Vuoden yksi suurimmista hevostapahtumista, Sweden International Horse Show, järjestetään marraskuun lopulla Friends Arenalla Tukholmassa. Uudistuneen tapahtuman pääsponsorina on H&M.

  Location: Tukholma
 • Dreamhack Winter 27 marraskuu 2014 - 30 marraskuu 2014
  Dreamhack Winter

  Dreamhack on maailman suurin digifestivaali, jossa järjestetään suuri LAN -tapahtuma. 25 000 vierailijaa, 17 618 uniikkia laitetta verkossa ja 9444 vierailijaa omien tietokoneidensa kanssa. Lisäksi luvassa esimerkiksi DreamExpo, cosplayta ja kaikkea Internetin maailmaan liittyvää.

  Location: Jönkoping
  Website:
 • Joulumarkkinat Kungsträdgårdenilla 28 marraskuu 2014 - 22 joulukuu 2014
  Joulumarkkinat Kungsträdgårdenilla

  Markkinatunnelmaa ja luistelua vain kivenheiton päässä shoppailukadusta ja nähtävyyksistä Kungsträdgårdenilla.

  Location: Tukholma
 • Marsipaanivene 28 marraskuu 2014 - 23 joulukuu 2014
  Marsipaanivene

  Marsipaanivene on Tukholman ainoa kelluva makeiskauppa. Tästä kaupasta löydät laadukkaita makeisia lahjaksi tai itsellesi. Tule nauttimaan monipuolisesta valikoimasta ja fantastisesta marsipaanista.

  Location: Tukholma
 • Hornstullin joulukirpputori 29 marraskuu 2014 - 21 joulukuu 2014
  Hornstullin joulukirpputori

  Koe neljänä adventtiviikonloppuna erilaiset joulumarkkinat Hornstullissa Liljeholmin sillan alla! Avoinna kello 12-18.

  Location: Tukholma
 • Thomanderin joulu Lundissa 29 marraskuu 2014 - 20 joulukuu 2014
  Thomanderin joulu Lundissa

  Thomanderin joulu on tapahtuma, jossa voi aistia 1800-luvun kiehtovan tunnelman. Lauantaisin ja sunnuntaisin järjestettävässä tapahtumassa on hevoskärryjä, katuteatteria, joulukojuja, peikkoja, bändejä sekä kuoroja 1800-luvun hengessä.

  Location: Lund
 • Maalaismarkkinat 29 marraskuu 2014 - 20 joulukuu 2014
  Maalaismarkkinat

  Lauantaisin Tukholman bangatanilta löytyvät jouluiset maalaismarkkinat.

  Location: Tukholma
 • Joulumarkkinat Skansenilla 29 marraskuu 2014 - 21 joulukuu 2014
  Joulumarkkinat Skansenilla

  Tule nauttimaan joulutunnelmasta perinteisillä Skansenin joulumarkkinoilla viikonloppuina: 29.-30.11. & 6.-7.12. & 13.-14.12. & 20.-21.12.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Sigtunan perinteiset joulumarkkinat 30 marraskuu 2014 - 21 joulukuu 2014
  Sigtunan perinteiset joulumarkkinat

  35 kilometriä Tukholmasta sijaitsevassa Sigtunassa vietetään perinteisiä joulumarkkinoita sunnuntaisin. Herkkujen ja käsitöiden lisäksi voit esimerkiksi tehdä oman joulukorttisi.

  Location: Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden