Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

lokakuu 2015

 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 22 tammikuu 2015 - 26 marraskuu 2015
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Näyttely Nobel-museossa: Legacy 13 maaliskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Näyttely Nobel-museossa: Legacy

  Legacy esittelee 14 Nobel-voittajan tarinat ja miten heidän menestyksekkäät keksintönsä ovat vaikuttaneet  positiivisesti  ihmisiin ja maailmaan. Näyttely on toteutettu Alfred Nobelin elämänfilosofian pohjalta, jonka mukaan ihmiset tulisi palkita elämäntyöstään.

  Location: Tukholma
 • Moderna Museet: You and I in Global Wonderland 14 maaliskuu 2015 - 18 lokakuu 2015
  Moderna Museet: You and I in Global Wonderland

  Näyttely ja projekti ”The New Human” esillä  Malmön Moderna Museetissa. Näyttely on kaksiosainen: tänä vuonna esillä näyttelyn ensimmäinen osa, joka on nimeltään ”You and I in Global Wonderland”. Se kertoo maailman ja modernin yhteyskunnan haasteista: sodasta, äärimmäisistä voimista Ruotsissa ja Euroopassa ja ilmastonmuutoksesta. Koskettava näyttely käsittelee monenlaisia tunteita: toiveita ja haaveita sekä pelkoa ja epävarmuutta. Lue lisää Moderna museetin kotisivuilta.

  Location: Malmö
 • Moderna Museet: Adrián Villar Rojas 25 huhtikuu 2015 - 25 lokakuu 2015
  Moderna Museet: Adrián Villar Rojas

  Argentiinalainen taiteilija Adrián Villar Rojas’n töitä esillä Tukholman Moderna Museetissa. Taiteilijan inspiraatio on peräisin luonnontieteestä ja populaarikulttuurista. Teokset on usein valmistettu orgaanisista materiaaleista, jotka saavat ajan kuluessa muuttaa muotoaan.

  Location: Tukholma
 • Fotografiska: Untold Stories 04 syyskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Fotografiska: Untold Stories

  Nygårds Karin Bengtssonin valokuvanäyttely Untold Stories kokoaa yhteen taiteilijan töitä vuodesta 2004 tähän päivään. Bengtssonin valokuvaustyyli on esittävää ja otokset ovat tarkkaan harkittuja ja aseteltuja. Kuvat ovat kuin still-kuvia elokuvasta ilman ääntä ja katsoja osallistuu kokonaisuuteen omalla äänellään ja ajatuksillaan.

  Location: Tukholma
 • Designforum Sven-Harrysissa 05 syyskuu 2015 - 22 marraskuu 2015
  Designforum Sven-Harrysissa

  Sven-Harrysin taidemuseossa syyskuussa avautuvassa korunäyttelyssä esitellään 27 ruotsalaisen kultasepän suunnittelemia koruja, joiden inspiraationa ja teemana on vapaus (Freedom).

  Location: Tukholma
 • Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa 06 syyskuu 2015 - 01 kesäkuu 2016
  Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa

  Tukholman Teknisen museon uusi näyttely MegaMind on museon 100-vuotisen historian suurin projekti ja samalla yksi suurimmista museoprojekteista Ruotsissa. MegaMing-näyttely stimuloi vierailijan kaikkia aisteja ja kannustaa miettimään niitä uusilla tavoilla. Tutki ja kokeile aistien saloja. Tämä näyttely  on täynnä tulevaisuuden innovaatiota.

  Location: Tukholma
 • Korkean tason keskusteluja Brunnsgatan Fyra –teatterissa 07 syyskuu 2015 - 12 lokakuu 2015
  Korkean tason keskusteluja Brunnsgatan Fyra –teatterissa

  Teatteri Brunnsgatan Fyra on lyönyt hynttyyt yhteen Konversation-podcastin kanssa ja järjestää syksyllä kuusi keskusteluiltaa, joissa kaksi Ruotsin johtavaa kulttuurivaikuttajaa puhuu luovuudesta. Yleisö voi seurata keskustelua paikan päällä. Mukana ovat muun muassa tv-tuottaja Agnes-Lo Åkerlind, kirjailija Jens Lapidus ja koomikko Henrik Schyffert.

  Location: Tukholma
 • Kristina från Duvemåla 12 syyskuu 2015 - 03 tammikuu 2016
  Kristina från Duvemåla

  Tukholman kulttuurisyksyä tähdittää 12. syyskuuta ensi-iltansa saava Kristina från Duvemåla, joka on Vilhelm Mobergin maastamuuttaja-eepokseen perustuva musikaali. Musikaalin tekijäkaartia ovat ABBA-kaksikko Benny Andersson ja Björn Ulvaeus sekä Lars Rudolfsson. Kristiinaa Tukholman Cirkuksessa esitettävässä musikaalissa näyttelee Helsingin teatterilavoiltakin tuttu Maria Ylipää. Varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Marc Chagallin teoksia esillä Millesgårdenissa 12 syyskuu 2015 - 04 lokakuu 2015
  Marc Chagallin teoksia esillä Millesgårdenissa

  Marc Chagall on suosittu venäläis-ranskalainen taidemaalari, joka maalasi aktiivisesti läpi elämänsä. Nyt hänen osa hänen teoksistaan on esillä Ruotsissa ensimmäistä kertaa. Millesgårdenin syksyn uutuusnäyttelyyn on kerätty yksityiskokoelmista taiteilijan kahdeksan teosta. Chagallin aikaisemmat työt kuvaavat hänen kokemuksiaan Vibetskistä Valko-Venäjältä. Nämä kokemukset vaikuttivat suureen osaan hänen taiteellisesta elämästään. Lue lisää Millesgårdenin kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Valokuvanäyttely Höstsalongen 18 syyskuu 2015 - 22 marraskuu 2015
  Valokuvanäyttely Höstsalongen

  Höstsalongen Fotografiskassa on suurin tuomariston arvioima, ruotsalaista valokuvausta esittelevä näyttely. Näyttelyssä on esillä lähes 230 valokuvaa yhteensä 31 valokuvaajalta.

  Location: Tukholma
 • Jersey Boys musikaali Tukholmassa 18 syyskuu 2015 - 12 joulukuu 2015
  Jersey Boys musikaali Tukholmassa

  Jersey Boys on maailmalla suosittu musikaali, jota esitetään syksyllä Tukholman China Teaterissa. Musikaali on voittanut useita palkintoja ja menestynyt muun muassa Broadwaylla ja West Endissä. Voit nähdä musikaalin 18.9. – 12.12. Tukholmassa. Näytöksiä järjestetään torstai-sunnuntai välillä. Varaa liput ja majoitus ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Symbolismia Waldemarsuddessa 19 syyskuu 2015 - 24 tammikuu 2016
  Symbolismia Waldemarsuddessa

  Waldemarsudden Symbolism och dekadens -näyttelyssä syvennytään symbolismiin ilmiönä taiteessa ja kirjallisuudessa. Näyttelyssä on esillä muun muassa prins Eugenin, Richard Berghin, Agnes de Frumerien, Ellen Thesleffin, August Strindbergin, Paul Gauguin’n, Eugène Carrièren, Akseli Gallen-Kallelan ja Edvard Munchin töitä.

  Location: Tukholma
 • Olof Sager-Nelson Göteborgin taidemuseossa 19 syyskuu 2015 - 24 tammikuu 2016
  Olof Sager-Nelson Göteborgin taidemuseossa

  1800-luvulla vaikuttanut ruotsalainen taidemaalari Olof Sager-Nelson tunnetaan parhaiten hänen sielukkaista muotokuvistaan. Näyttely esittelee erilaisten muotokuvien avulla ennen havaitsemattomia yhteyksiä tuttujen ja unohdettujen taiteilijoiden välillä.

  Location: Göteborg
 • Minimalistista taidetta Moderna Museetissa 26 syyskuu 2015 - 07 helmikuu 2016
  Minimalistista taidetta Moderna Museetissa

  Moderna Museetin näyttelyssä Objects and bodies at rest and in motion nähdään 1950-1970 –luvuilla vaikuttaneiden minimalistista tyylisuuntaa edustaneiden taiteilijoiden teoksia. Näyttely havainnollistaa esineen ja ihmiskehon suhdetta, joka on kenties voimakkaimmin esitetty Simone Fortin ja Robert Morrisin yhteistyönä syntyneissä teoksissa.

  Location: Malmö
 • Kuninkaallinen ooppera: Ruusuritari 26 syyskuu 2015 - 02 marraskuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera: Ruusuritari

  Richard Straussin ooppera Ruusuritari Tukholman kuninkaallisessa oopperassa 26.9. alkaen. Oopperaa esitetään saksalaisen ohjaajan Christof Loyn uutena versiona, joka on saanut inspiraationsa 1700-luvun Wienistä ja nykyajan Tukholmasta. Liput ja matkat kannattaa varata ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Auguste Rodinin veistoksia 01 lokakuu 2015 - 10 tammikuu 2016
  Auguste Rodinin veistoksia

  Rodinin veistostaidetta esillä Tukholmassa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Pariisissa sijaitsevan Musée Rodinin sekä Helsingin Ateneumin taidemuseon kanssa. Näyttelyn kuva-esite on saatavilla myös suomeksi. Kansallismuseon ollessa remontissa, näyttelyn on esillä Taideakatemian tiloissa osoitteessa Fredsgatan 12.

  Location: Tukholma
 • Emil Nolde: Colour Storms 03 lokakuu 2015 - 17 tammikuu 2016
  Emil Nolde: Colour Storms

  Göteborgin taidemuseo esittelee saksalaisen ekspressionisti Emil Nolden värikkäitä maalauksia. Näyttelyssä esitellään lähes 90 taiteilijan öljyvärimaalausta, akvarelllia ja grafiikkaa.

  Location: Göteborg
 • Kanelipullan päivä 04 lokakuu 2015
  Kanelipullan päivä

  Ruotsissa vietetään vuodesta 1999 lähtien joka vuosi 4. lokakuuta Kanelipullan päivää, "Kanelbullens Dag".

 • Bob Dylan Tukholmaan 05 lokakuu 2015 - 06 lokakuu 2015
  Bob Dylan Tukholmaan

  Huippusuosittu Bob Dylan esiintyy Tukholmassa 5.-6. lokakuuta. Laulaja keikkapaikkana on moderni Stockholm Waterfront keskellä kaupunkia. Varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Koti- ja asuntomessut Tukholmassa 08 lokakuu 2015 - 11 lokakuu 2015
  Koti- ja asuntomessut Tukholmassa

  Hem, Villa & Bostadsrätt on Ruotsin suurin koti- ja asuntomessutapahtuma. Tänne kannattaa suunnata, jos suunnittelet remonttia tai haluat uutta inspiraatiota kodinsisustukseen.

  Location: Tukholma
 • Leivonta- ja suklaamessut Tukholmassa 08 lokakuu 2015 - 11 lokakuu 2015
  Leivonta- ja suklaamessut Tukholmassa

  Jos haluat hemmotella itseäsi Tukholman-lomallasi, lokakuussa järjestettävät leivonta- ja suklaamessut kutsuu. Maistele suklaita ja leivoksia, löydä uusimmat suklaatrendit ja inspiraatiota leivontaan. Suklaan ohella myös kahvi, tee ja viini ovat edustettuina messuilla.

  Location: Tukholma
 • Tukholman Jazz-festivaali 09 lokakuu 2015 - 18 lokakuu 2015
  Tukholman Jazz-festivaali

  Tukholman Jazz-festivaaleilla esiintyy lukuisia artisteja, niin suosittuja kuin uusia tulokkaita. Osta liput suosikkiartistiesi konsertteihin ja nauti tunnelmasta. Katso kaikki artistit ja lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Prinssi Nicolaksen kastejuhla 11 lokakuu 2015
  Prinssi Nicolaksen kastejuhla

  Prinsessa Madeleinen ja Christopher O'Neillin pojan, prinssi Nicolaksen kastejuhlaa vietetään 11. lokakuuta Drottningholmin linnan kuninkaallisessa kappelissa. Samassa paikassa on kastettu myös prinsessa Leonore. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan pikkuprinssin sedästä, prinssi Carl Philipistä on tulossa Nicolaksen kummisetä.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Ruotsi – Moldova EM-karsintaottelu 12 lokakuu 2015
  Ruotsi – Moldova EM-karsintaottelu

  Ruotsi kohtaa Moldovan jännittävässä jalkapallo-ottelussa Friends Areenalla. Joukkueet kilpailevat paikasta jalkapallon EM-kisoihin 2016. Varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Tukholma
 • Stockholm Winter Show Kungsträdgårdenissa 17 lokakuu 2015 - 18 lokakuu 2015
  Stockholm Winter Show Kungsträdgårdenissa

  Stockholm Winter Show on ilmainen tapahtuma, joka järjestetään Kungsträdgårdenissa. Tapahtumasta löydät inspiraatiota talvimatkoihin ja –aktiviteetteihin. Lue lisää ja katso koko ohjelma tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Tennisturnaus IF Stockholm Open Tukholmassa 17 lokakuu 2015 - 25 lokakuu 2015
  Tennisturnaus IF Stockholm Open Tukholmassa

  Stockholm Open on vuosittain järjestettävä miesten tennisturnaus, joka pelataan kuninkaallisessa tennishallissa Tukholmassa. Tänä vuonna turnaus järjestetään 17.- 25. lokakuuta.

  Location: Tukholma
 • Nordic short & doc –elokuvafestivaali 18 lokakuu 2015 - 23 lokakuu 2015
  Nordic short & doc –elokuvafestivaali

  Skandinavian parhaat lyhytelokuvat ja dokumenttifilmit esitellään syyskuun lopussa elokuvafestivaaleilla Malmössä.

  Location: Malmö
 • Brit Floyd Tukholmassa 19 lokakuu 2015
  Brit Floyd Tukholmassa

  Brit Floyd tuo suositun kiertueensa Tukholmaan 19. lokakuuta. Ryhmä on tehnyt menestyksiä ympäri maailmaa heiden kunnianosoitukselle Pink Floydille. Kiertue sisältää yli 150 konserttia. Älä missaa tätä eeppistä tapahtumaa vaan osta lippusi ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Ane Brun keikkailee Tukholmassa 20 lokakuu 2015
  Ane Brun keikkailee Tukholmassa

  Norjalainen artisti Ane Brun esiintyy Tukholmassa 20. lokakuuta osana Euroopan kiertuettaan. Häneltä ilmestyy uusi albumi syyskuussa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Imagine Dragons keikkailee Tukholmassa 21 lokakuu 2015
  Imagine Dragons keikkailee Tukholmassa

  Amerikkalainen indierockbändi Imagine Dragons on parhaillaan maailmankiertueella ja saapuu 21. lokakuuta Tukholmaan. Varaa liput ja majoitus ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kuninkaallinen ooppera: Joutsenlampi 23 lokakuu 2015 - 17 marraskuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera: Joutsenlampi

  Maailman kenties suosituin baletti, Joutsenlampi, nähdään ensimmäistä kertaa Tukholman kuninkaallisen oopperan ohjelmistossa 23.10. alkaen. Baletti esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1877, jonka jälkeen siitä on nähty lukuisia eri versioita. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • A tribute to Dire Straits 28 lokakuu 2015
  A tribute to Dire Straits

  A tribute to Dire Straits on kunnianosoitus suositulle rock-yhtye Dire Straitsille. Konsertti järjestetään Tukholmassa 28. lokakuuta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Comic Con Gamex 30 lokakuu 2015 - 01 marraskuu 2015
  Comic Con Gamex

  Lokakuun lopussa Tukholman Friends Areenalle kokoontuu suuri joukko tietokone- ja konsolipeleistä kiinnostuneita. Comic Con Gamex -tapahtuma on kasvanut erittäin paljon viime vuosina ja on nykyään Pohjoismaiden suurin pop-kulttuuritapahtuma. Lue lisää kiinnostavista aktiviteeteista ja ohjelmasta tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden