Tapahtumia Ruotsissa 2014-2015

huhtikuu 2014

 • Game On 2.0 -näyttely Tukholmassa 25 lokakuu 2013 - 28 syyskuu 2014
  Game On 2.0 -näyttely Tukholmassa

  Tekniikan museo tarjoaa tietokonepelien ystäville mieleenpainuvan kokemuksen näyttelyssä Game On 2.0. Maailmalla kiertäneessä näyttelyssä mm. sata pelattavaa peliä, alkuperäisiä pelipiirustuksia, harvinaisia keräilyesineitä ja paljon muuta!

  Location: Tukholma
 • Afrikan hienoudet esillä Göteborgissa 17 tammikuu 2014 - 31 elokuu 2014
  Afrikan hienoudet esillä Göteborgissa

  Yksi Ruotsin parhaiten palkittu valokuvaaja sekä elokuvantekijä Jens Assur on vieraillut 12 afrikkalaisessa kaupungissa, tarkoituksenaan haastaakseen alueilla vallitsevat suurmediat. Nyt hän tuo matkaltaan valokuvia, jotka haastavat ihmisten ennakkoluuloja. Teokset ovat esillä ironista nimeä kantavassa näyttelyssä ”Afrikka on hieno maa” (Africa is a Great Country). Näyttelyyn pääsee tutustumaan  Maailmankulttuurien museossa keväällä ja kesällä 2014.

  Location: Göteborg
 • Kiehtovat koneet - näyttely Moderna museetissa 22 tammikuu 2014 - 27 huhtikuu 2014
  Kiehtovat koneet - näyttely Moderna museetissa

  Ihmisen suuri kiinnostus koneisiin on nykytaiteen museon uuden näyttelyn teema. Siinä tutkitaan 1900-luvun alun teollistumista ja futurismiajattelua, jossa koneellinen jämäkkyys ja tahti korvasi antiikin klassiset sulavat muodot. Kraftwerkin 3D-installaatiossa kaikenikäiset voivat tutkia ihmisen ja koneen välistä suhdetta tai miksi ei myös tanssia mukana? Futurismiajattelua parodioineen ja kritisoineen Charlie Chaplinin Nykyaika-elokuvan voi myös nähdä päivittäin.

  Location: Tukholma
 • Ruotsalaisten taiteilijoiden matkakuvia 02 helmikuu 2014 - 28 syyskuu 2014
  Ruotsalaisten taiteilijoiden matkakuvia

  Västerbottens museum esittelee yhteistyössä Ruotsin kansallismuseon kanssa ruotsalaista taidetta 1800- ja 1900-luvuilta. Näyttelyyn on koottu taideteoksia, jotka taiteilijat ovat maalanneet matkoillaan Euroopassa. Kansallismuseon kokoelmista näyttelyssä esitellään muun muassa Anders Zornin, Carl Wilhelmsonin, Hugo Birgerin ja Ernst Josephsonin teoksia.

  Näyttely on avoinna 2.2.-28.9.2014. Lisätietoa museon kotisivuilta (ruotsiksi).

  Location: Umeå
  Website:
 • Näyttely Karl Nordström, Waldemarsudde 15 helmikuu 2014 - 25 toukokuu 2014
  Näyttely Karl Nordström, Waldemarsudde

  Taidemuseo Prins Eugens Waldemarsudde Tukholmassa tunnelmoi keväällä 2014 - nähtävillä kansallisromanttisia maisemamaalari Karl Nordströmin teoksia.

  Location: Tukholma
 • Hittejä GoldenHits-ravintolan show'ssa 07 maaliskuu 2014 - 14 kesäkuu 2014
  Hittejä GoldenHits-ravintolan show'ssa

  GoldenHits-ravintolan ja klubin uudessa show’ssa kuulet kaikki parhaat hitit, jotka luulit unohtaneesi – ja nekin, jotka ehkä toivoit unohtaneesi. Voit nauttia vaikka Johnny Cash -illallisesta shown aikana. GoldenHits takaa, että olet laulanut itsesi käheäksi ja onnelliseksi ennen kuin ilta on loppu!

  En jävla massa hits: ti, pe-la 7.3 alkaen. Katso tarkemmat tiedot tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Valokuvanäyttely Crossing Borders Arlandassa 19 maaliskuu 2014 - 03 elokuu 2014
  Valokuvanäyttely Crossing Borders Arlandassa

  Kansallismuseo ja Swedavia järjestävät yhteistyössä valokuvanäyttelyn ArIandan lentoasemalla. Näyttelyn aiheena ovat kansainvälisesti tunnetut ruotsalaiset, jotka ovat jollain tavalla haastaneet ja ylittäneet rajoja. Näyttelyyn pääsee tutustumaan matkatessaan Arlandan lentokentällä 5 terminaalissa.  

  Location: Tukholma
 • Viidakkokirja kaupunginteatterissa 27 maaliskuu 2014 - 14 kesäkuu 2014
  Viidakkokirja kaupunginteatterissa

  Metro ei enää kulje ja Sergelin tori on roskien peittämä kolkko paikka kun Mowgli palaa Tukholman keskustaan vuoteen 2017 asetetussa Viidakkokirjassa. Ohjaaja Alexander Mørk-Eidemin tulevaisuudenkuva on täynnä Hong Kong -toimintaa, ja teatterin ja musikaalin rajat haihtuvat Eric Gaddin musiikin myötä. Kaupunginteatterin suursuosiota saavuttanut Viidakkokirja palaa näyttämölle maaliskuussa kaikenikäisten suureksi viihteeksi.

  Viidakkokirja - Djungelboken: 27.3.-14.6.

  Location: Tukholma
 • Afrikan rytmejä 01 huhtikuu 2014 - 30 huhtikuu 2014
  Afrikan rytmejä

  Nykytanssille omistautunut Dansens Hus on julistanut huhtikuun afrikkalaisen tanssin kuukaudeksi. Teemakuukausi huipentuu 22–24.4. esitettävään Joutsenlampeen, joka on koreografi Dada Masilon huomiota herättänyt, afrikkalainen versio Tšaikovskin balettiklassikosta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Barockt-näyttely kulttuuritalossa 05 huhtikuu 2014 - 19 lokakuu 2014
  Barockt-näyttely kulttuuritalossa

  Barockt on Ruotsin kansallismuseon ja Kulturhuset Stadsteaternin yhteistyössä toteuttama näyttely, joka esittelee barokin ja nykyajan vahvoja yhteyksiä. Näyttely käsittelee muuttuvaa maailmaa, pelkoa ja kiinnostusta tuntematonta kohtaan. Asioita, jotka ovat yhtä ajankohtaisia nyt kuin 1600-luvulla.

  Näyttely on esillä Kulturhuset Stadsteaternin tiloissa.

  Location: Tukholma
 • Modernin tanssin huumaa oopperassa 16 huhtikuu 2014 - 03 toukokuu 2014
  Modernin tanssin huumaa oopperassa

  Kuninkaallisessa oopperassa ollaan keväällä modernin tanssin pyörteissä, kun näyttämöllä nähdään kolmen maailmankuulun koreografin tuotoksia.

  Illan aloittaa William Forsythen tanssiteos Artifact Suite, jossa esiintyy 28 tanssijaa kuninkaallisesta baletista. Toinen esitys on kanadalaisen koreografi Chrystal Piten teos, jossa moderni ja klassinen yhdistyvät. Illan päättää koreografi Sharon Eyalin huippumoderni ja dramaattinen teos nimeltä Bill.

  Ensi-ilta 16.4. Katso tarkat esitysajat ja lippuhinnat kuninkaallisen oopperan kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Sharon Lockhartin teoksia Bonniers Konsthallissa 16 huhtikuu 2014 - 29 kesäkuu 2014
  Sharon Lockhartin teoksia Bonniers Konsthallissa

  Amerikkalainen taiteilija Sharon Lockhart on vaikuttanut kansainvälisissä taidepiireissä jo 20 vuoden ajan. Hänen valokuviaan ja filmejään on ollut esillä muun muassa modernin taiteen museossa New Yorkissa ja eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa.

  Tänä keväänä hänen tuotantoonsa voi tutustua Tukholmassa, Bonniers Konsthallissa esillä olevassa suuressa erillisnäyttelyssä.

  Location: Tukholma
 • Kaupunkivaellukselle Garbon jalanjäljissä 23 huhtikuu 2014 - 16 huhtikuu 2014
  Kaupunkivaellukselle Garbon jalanjäljissä

  Legendaarinen näyttelijä Greta Garbo on 23.4. alkavien kaupunkivaellusten aiheena. Garbo, alkuperäiseltä nimeltään Greta Gustafsson, kasvoi Tukholmassa ennen läpimurtoaan Hollywoodissa. Vaelluksen aikana kierretään hänen kotikulmillaan Södermalmilla ja kuunnellaan tarinoita Garbon elämästä.

  Location: Tukholma
 • Tough Viking extreme -estekilpailu 26 huhtikuu 2014
  Tough Viking extreme -estekilpailu

  Tough Viking on suurin Pohjoismaissa järjestettävä extreme -estekilpailu. Esteet muodostuvat muun muassa vedestä, jäästä, sähköstä, piikkilangasta ja mudasta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtuman kotisivuilla.

  Location: Göteborg
 • Stockholm Culture Night 2014 26 huhtikuu 2014
  Stockholm Culture Night 2014

  Stockholm Culture Night järjestetään 26. huhtikuuta klo 18-24. Tapahtuman tarkoituksena on juhlia Tukholman monipuolista kulttuuritarjontaa ja se tarjoaakin laajan kattauksen taidetta musiikkia ja tanssia.

  Kaikkiin tapahtumassa mukana oleviin ohjelmanumeroihin ja näyttelyihin on vapaa pääsy, mutta joihinkin saattaa olla vain rajoitettu määrä paikkoja. 

  Lisätietoja ja tarjonnan kaupunginosittain ja aihealueittain löydät tapahtuman kotisivuilta. 

  Location: Tukholma
 • Konsertti I Skuggan av betongen 27 huhtikuu 2014
  Konsertti I Skuggan av betongen

  Ruotsalaisen The Latin Kings rap-yhtyeen kunniaksi järjestettävässä konsertissa kuullaan tulkintoja ikoniselta ”I Skuggan av betongen” levyltä 41 artistin esittämänä.

  27. huhtikuuta Tukholmassa järjestettävä I Skuggan av betongen aloittaa sarjan Swedish Music Hall of Famen konsertteja. Lipunmyynti Hamburger Börsin kautta alkaa 18.3.2014.

  Location: Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden