Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

Ruotsi on täynnä tapahtumia; etelästä pohjoiseen, niin kansainvälisiä kuin paikallisia. Muista myös, että tällä sivustolla on esitelty vain osa kaikista tuhansista tapahtumista. Lisätietoja ajankohtaisista tapahtumista saat paikallisista matkailutoimistoista, lehdistä ja esimerkiksi paikkakuntien kotisivuilta! Kannattaa myös seurata Facebookin Ruotsi-sivun päivityksiä.

Sivun tiedot ovat VisitSwedenin kokoamia. Tällä sivustolla esitellyt tapahtumat edustavat vain osaa Ruotsissa järjestettävistä tapahtumista vuosina 2014-2015. Vaikkakin VisitSweden on tarkistanut tiedot mahdollisimman huolellisesti, päivämäärät, tapahtumapaikat tai muut yksityiskohdat voivat muuttua. VisitSweden ei vastaa virheistä tai puutteista tiedoissa. Suosittelemme lukijoille aina tarkistamaan tiedot hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Tulevia tapahtumia Ruotsissa

 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa 06 syyskuu 2015 - 01 kesäkuu 2016
  Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa

  Tukholman Teknisen museon uusi näyttely MegaMind on museon 100-vuotisen historian suurin projekti ja samalla yksi suurimmista museoprojekteista Ruotsissa. MegaMing-näyttely stimuloi vierailijan kaikkia aisteja ja kannustaa miettimään niitä uusilla tavoilla. Tutki ja kokeile aistien saloja. Tämä näyttely  on täynnä tulevaisuuden innovaatiota.

  Location: Tukholma
 • Kuninkaallinen ooppera: Figaron häät 09 joulukuu 2015 - 02 toukokuu 2016
  Kuninkaallinen ooppera: Figaron häät

  Samalla koominen ja vakava ooppera Figaron häät Tukholman kuninkaallisen oopperan ohjelmistossa 9.12. alkaen. Lue lisää oopperan kotisivuilta ja varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Lisa Larsonin keramiikkaa Göteborgissa 09 helmikuu 2016 - 08 toukokuu 2016
  Lisa Larsonin keramiikkaa Göteborgissa

  Röhsska museet Göteborgin keskustassa viettää juhlavuottaan nyt 2016, ja ensimmäinen juhlanäyttelyistä on Lisa Larsonin keramiikkataidetta esittelevä retrospektiivinen näyttely. Larsonin kissat ja muut ihanat luomukset ovat koristaneet ruotsalaisten koteja jo 1950-luvulta saakka.

  Location: Göteborg
 • Taiteilijanäyttely Konstakademissa 11 helmikuu 2016 - 04 syyskuu 2016
  Taiteilijanäyttely Konstakademissa

  Konstakademin taiteilijanäyttely käsittelee taiteilijan roolia  läpi historian ja tutkii miten eri aikakausien ideologiat ja arvot heijastuvat teoksiin. Näyttelyssä on esillä yli 100 teosta taidehistorian merkittävimmiltä nimiltä kuten Rubens, Renoir,  Picasso ja Cindy Sherman.

  Location: Tukholma
 • Vivian Maier: In her own hands -valokuvanäyttely 08 maaliskuu 2016 - 22 toukokuu 2016
  Vivian Maier: In her own hands -valokuvanäyttely

  Lastenhoitaja Vivian Maier valokuvasi New Yorkin arkea yli 30 vuoden ajan 1950-1970-luvuilla. Hänen valokuvansa tulivat julkisuuteen vasta 2007, kun John Maloof löysi laatikollisen valokuvia kirpputorilta sisältäen yli 120 000 negatiivia ja alkoi julkaista niitä blogissaan. Maierin valokuvia esillä Tukholman Kulturhusetissa 22.5. asti.

  Location: Tukholma
 • Alberto García-Alicin valokuvia 01 huhtikuu 2016 - 15 toukokuu 2016
  Alberto García-Alicin valokuvia

  Maaliskuun puolivälissä avattu Mindepartementet Art & Photography keskittyy Fotografiskan ohella valokuvataiteeseen. Uuden taidehallin ensimmäisessä näyttelyssä on esillä häpeilemättömistä ja usein paljastavista potreteistaan tunnetun Alberto García-Alixin valokuvia.

   

  Location: Tukholma
 • Tukholman kaupunginteatteri: Fosterlandet 02 huhtikuu 2016 - 12 kesäkuu 2016
  Tukholman kaupunginteatteri: Fosterlandet

  Suomalaisista sotalapsista kertova, eeppinen sukutarina pyöri Göteborgissa täysille katsomoille. Suomalais-ruotsalaisena yhteistyönä toteutettu näytelmä nähdään nyt Tukholman kaupunginteatterin näyttämöllä. Se sisältää aineksia teatterinjohtaja Anna Takasen omasta elämästä.

  Location: Tukholma
 • Hornstullin markkinat 02 huhtikuu 2016 - 30 lokakuu 2016
  Hornstullin markkinat

  Suositut Hornstullin markkinat järjestetään viikonloppuisin klo 11-17 aina lokakuun loppuun saakka. Nuuski markkinatunnelmaa, poimi lounasta ruokarekoista ja tee vaate-, design- ja levylöytöjä. Muista ottaa käteistä mukaan!

  Location: Tukholma
 • Andy Warholin näyttely Artipelagissa 15 huhtikuu 2016 - 25 syyskuu 2016
  Andy Warholin näyttely Artipelagissa

  Kesän kuumin taidenäyttely? Poptaiteen ikoni Andy Warholin töitä esillä Artipelagissa. Tukholman saaristossa sijaitsevaan Artipelagiin pääset kesäaikaan laivalla 1,5 tunnissa Tukholman Nybroplanilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Adele Tukholmassa 29 huhtikuu 2016
  Adele Tukholmassa

  Usealla Grammylla palkittu brittiläinen supertähti Adele esiintyy Tukholman Tele 2 -areenalla 29. huhtikuuta. Kiertue ei tule Suomeen, joten varaa lippusi Tukholman keikalle ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Sydkustloppet 30 huhtikuu 2016
  Sydkustloppet

  Sydkustloppet on Trelleborgissa juostava puolimaraton, joka on järjestetty vuodesta 2009 saakka. Reitti kulkee merellisissä maisemissa ilman suuria korkeuseroja. Haastetta matkalle tuovat rantapolut, jotka voivat paikoin olla kapeita, muhkuraisia ja hiekkaisia.

  Location: Trelleborg
 • Strömmingsloppet 30 huhtikuu 2016
  Strömmingsloppet

  Koe vappuaatto keväisen kauniissa Vaxholmissa juosten. Juoksukilpailun kaksi reittivaihtoehtoa, 5 km ja 10 km matkat. Vaxholmiin pääset Tukholman keskustan Strömkajenista tunnissa Vaxholmin lautalla.

  Location: Tukholma
 • Maastopyöräkilpailu Lidingöloppet MTB 07 toukokuu 2016
  Maastopyöräkilpailu Lidingöloppet MTB

  Maastopyöräkilpailu Tukholmassa Lidingön saarella. Osallistu eri pituusiin kilpailuihin - kilpailureittejä löytyy lapsille ja aikuisille. Lue lisää  tapahtuman kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan.

  Location: Tukholma
 • Kungsholmen runt -juoksukilpailu 07 toukokuu 2016
  Kungsholmen runt -juoksukilpailu

  Kauniilla Kungsholmenin saarella järjestetään juoksukilpailu toukokuussa. Voit juosta 10 km reitin tai puolimaratonin ja lapset lyhyemmän, 1 km reitin. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta ja ilmoittaudu ajoissa mukaan!

  Location: Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden