Posti ja puhelinpalvelut

Posti

Enintään 20 g painavien kirjeiden ja postikorttien lähettäminen Ruotsissa maksaa 6 SEK ja Ruotsista Suomeen 12 SEK. Postimerkkejä myydään sinikeltaisella postin kyltillä varustetuissa kioskeissa (tavallisesti Pressbyrån, ICA, OK Q8 ja 7-Eleven) sekä useimmissa lehtikioskeissa.

Ruotsin suuntanumero

Ruotsin suuntanumero on 46. Soittaessasi Suomesta Ruotsiin valitse 00 46, sen jälkeen suuntanumero (jätä ensimmäinen nolla suuntanumerosta pois) ja sitten vastaanottajan numero.
Matkapuhelimesta soittaessasi riittää että valitset +46, jonka jälkeen suuntanumero ilman ensimmäistä nollaa ja sitten vastaanottajan numero.
Soittaessasi Ruotsista ulkomaille, valitse 00 ja maannumero, sen jälkeen suuntanumero (ilman ensimmäistä nollaa) ja puhelinnumero. Esimerkiksi Helsinkiin kiinteään lankapuhelimeen soitat Ruotsista 00 358 9 ja puhelinnumero.

Yleisöpuhelimet

Ruotsissa puhelinkioskeissa käytetään joko etukäteen ostettua puhelinkorttia tai luottokorttia. Puhelinkortteja myydään melkein kaikissa lehtimyymälöissä ja kioskeissa (Pressbyrån), kaupoissa ja marketeissa. Jos olet pitkään Ruotsissa (esim. kesätöissä), hyvä vaihtoehto voi olla ns. prepaid-kortti. Sillä voit soittaa kännykällä edullisemmin Ruotsin sisäisiä puheluja. Joissain prepaid-korteissa on myös hyviä tekstiviestitarjouksia ulkomaille.  

Matkapuhelimet

Ruotsissa GSM-puhelimet toimivat samalla taajudella kuin Suomessakin. Tarkista ennen Ruotsin-matkaasi operaattoriltasi tarkat hinnat, sillä ne vaihtelevat liittymän mukaan. Hyvä vinkki on tallentaa suosikkinumerot etukäteen kansainväliseen muotoon, esim. +358 (kun on kyseessä soitto suomalaiseen numeroon), suuntanumero ilman ensimmäistä nollaa ja sitten itse puhelinnumero. Numero toimii yhtä hyvin Suomestakin soittaessasi (ilman eri kustannusta) ja tekstiviestitkin löytävät varmasti perille sijainnistasi riippumatta.

Internet

Jos käytät internetiä kännykän tai kannettavan tietokoneen kautta, kannattaa varmistaa, tarjoaako hotelli langatonta yhteyttä operaattorin kautta. Näin voit käyttää yhteyttä myös silloin, kun et ole hotellissa paikan päällä. Toinen vaihtoehto surffata edullisesti kaupungilla on hyödyntää hotspoteja esimerkiksi kahviloissa. Myös monet ravintolat tarjoavat asiakkaidensa käyttöön ilmaisen Wifin.


Mainos:

A part of the official gateway to Sweden