Pankkien ja kauppojen aukioloajat

Pankkien aukioloajat

Maanantai-perjantai klo 10.00–15.00
Torstai  klo 10.00–16.00/17.30
Joissakin kaupungeissa pankit saattavat olla auki klo 18:aan. Viikonloppuisin ja yleisinä vapaapäivinä kaikki pankit ovat kiinni. Lentoasemilla, satamissa ja päärautatieasemilla pankit ovat yleensä auki pitempään.  

Käteistä voit nostaa luottokortilla (samalla PIN-koodilla kuin Suomessa) paikallisilta "Otoilta" nimeltä Bankomaten tai Minuten. Selvitä mahdolliset lisäkulut ulkomailla tehdyistä nostoista Suomessa ennen matkaasi. Automaateissa voit valita kielen, eikä niiden käytössä ole käytännössä muita eroja kuin se, että kortti työnnetään laitteeseen nurin päin. Varaudu kuitenkin pitempiin jonoihin nostoautomaateilla - ruotsalaiset pitävät kruunustaan! Enemmistössä kaupoista ja kahviloista käy kyllä nykyään luottokortti, sillä Ruotsissakin pyritään sirukortin käytön suosimiseen. 

Kauppojen aukioloajat

Maanantai-perjantai 9.30–18.00
Lauantai  9.30–14.00/16.00
Kaupungeissa tavaratalot ovat usein auki iltaseitsemään tai myöhempään. Jotkut kaupat ovat auki myös sunnuntaisin, yleensä välillä 12.00 – 16.00. Kaupat sulkevat tavallisesti aikaisemmin yleisiä vapaapäiviä edeltävinä päivinä. (Myös työpaikoilla vietetään noina päivinä "klämdagia", jolloin päivä päättyy aiemmin kuin muuten arkena.)


Mainos:

  • In larger towns you can also shop on Sundays

In larger towns you can also shop on Sundays

A part of the official gateway to Sweden