28. maaliskuuta 2013

Vuoden Michelin-oppaassa kolme uutta ruotsalaista tähtiravintolaa

Tänä vuonna kolme uutta ruotsalaisravintolaa ovat löytäneet tiensä  Michelin-oppaaseen,  – näistä kaksi sijaitsevat Tukholmassa ja yksi Göteborgissa.

Tukholmassa sijaitsevat ravintolat Ekstedt sekä Gastrologik kuuluvat uusiin tähtiravintoloihin. Göteborgissa sijaitseva Sjömagasinet sai myös tähden. Uusien tähtiravintoloiden lisäksi Ruotsi on saanut myös kaksi Rising Star -ravintolaa: Operakällaren Tukholmassa ja Bhoga Göteborgissa.

Kahden tähden ravintolat Mathias Dahlgren Matsalen sekä Frantzén/Lindeberg säilyttivät viime vuotuisen tähtimäärän. Uudessa MICHELIN Main Cities of Europe 2013 -oppaassa Ruotsi saa kaiken kaikkiaan 15 tähteä, ja palkittujen joukosta löytyy 13 ravintolaa Tukholmassa ja Göteborgissa.

– Riippumatta siitä etsitkö huippuravintolaa tai kotoisaa kapakkaa, niin Michelinin nimettömät tarkastajat ovat laatineet valikoiman Tukholman ja Göteborgin parhaimmistosta. Nykyään Michelin-opas on myös saatavissa sovelluksena matkapuhelimeen, Michelin Nordicin viestintäpäällikkö Carl Stenson huomauttaa.

Ruotsalaiset tähtiravintolat MICHELIN Main Cities of Europe 2013 -oppaassa: 2 tähteä, Tukholma: Mathias Dahlgren Matsalen ja Frantzén/Lindeberg. 1 tähti, Tukholma: Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm, Ekstedt (uusi) ja Gastrologik (uusi). 1 tähti, Göteborg: Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+, Fond ja Sjömagasinet (uusi).

Kaiken kaikkiaan yhdeksän ravintolaa sai Michelin Bib Gourmand-merkinnän – näistä kahdeksan sijaitsevat Tukholmassa ja yksi Göteborgissa. Bib Gourmand-merkintä kertoo ravintolan erinomaisesta ruoasta kohtuulliseen hintaan. Tukholma: Brasserie Bobonne, Proviant, Rolfs Kök, Den Gyldene Freden, Pubologi, Ulla Winbladh, Sjögräs ja EAT (uusi). Göteborg: Familjen.

1574 hotellia ja 2154 ravintolaa 44 kaupungissa ja 20 eri maassa

Michelinin tarkastajat esiintyvät anonyymisti ja lähtevät vuosittain matkaan maistamaan ruokia eri ravintoloissa ja nukkumaan yön hotellissa. Nämä tarkastajat ovat Michelinin palkkaamia ja maksavat siten aina itse ateriansa ja hotellilaskunsa – näin MICHELIN-opas kykenee säilyttämään riippumattomuutensa ja tarkastajat nauttivat samasta kokemuksesta kuin kohteiden muutkin vieraat.

MICHELIN Main Cities of Europe 2013 -opas kattaa kaikkiaan 1574 hotellia ja 2154 ravintolaa. Ravintoloiden joukosta löytyy 265 Bib Gourmand ravintolaa (tänä vuonna 54 uutta ravintolaa), 15 ravintolaa saivat kolme tähteä, 80 ravintolaa saivat kaksi tähteä (näistä 9 olivat tämän vuoden uusia tulokkaita) ja 309 ravintolaa saivat yhden tähden (50 uutta ravintolaa).

Michelinin eri oppaat löytyvät myös osoitteessa Viamichelin.com. Sivustolla vierailee vuosittain yli 400 miljoonaa kävijää. Viime vuonna oppaan printtiversiota julkaistiin yli miljoona kappaletta. Lisäksi MICHELIN-opas on ladattavissa iPhone- ja iPad-sovelluksena, jonka avulla löydät paitsi Michelinin eurooppalaiset oppaat myös Main Cities of Europe -oppaan.

Lehdistökuvia Tukholman ravintoloista: http://imagebank.sweden.se/search/food+%26+drink/stockholm

Lehdistökuvia Göteborgin ravintoloista: http://imagebank.sweden.se/search/food+%26+drink/g%C3%B6teborg

 

Lisätietoja: Lehdistöpäällikkö, Michelin Nordic: Lotta WRANGLE Puh: 08-709 07 76. M: 072-250 07 40. S-posti: lotta.wrangle@se.michelin.com

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden