29. huhtikuuta 2013

Ruotsalaiset dekkarikuningattaret tekevät Gotlannin tunnetuksi

Stieg Larssonin Millenium-trilogian saavuttaman menestyksen myötä ruotsalaisten jännityskirjojen kysyntä on kasvanut valtavasti. Tämä antaa samalla sysäyksen matkailualan kasvulle.

Tukholmassa matkailijat seuraavat Mikael Blomkvistin jalanjälkiä, ja kahden ruotsalaisen dekkarikuningattaren englanninkielisten kirjojen julkaisemisen myötä Gotlannissa tarjoutuu mahdollisuus samantapaiseen kehitykseen.

Mari Jungstedstin teoksessa Aamun hämärissä ja Anna Janssonin kirjassa Unissakävelijä väkivaltaiset murhat kietoutuvat Ruotsin suurimman saaren, Gotlannin, upeisiin maisemiin. Pääosin perinteisesti miesvoittoisella alalla nämä kaksi dekkarikuningatarta eivät epäröi esittää juonikkaita ja hyvin väkivaltaisia murha-arvoituksia. Samanaikaisesti he antavat teoksissaan tilaa arkipäivän tapahtumille, kuten ihmissuhteiden selvittämiselle tai lapsen noutamiselle päivähoidosta kesken rikostutkinnan. Kertomukset on kirjoitettu realistisesti, ihmiskuvaukset ovat uskottavia ja sekä päähenkilöillä että rikollisilla on hyviä ja huonoja puolia. Ruotsalainen ympäristö mielenkiintoisine miljöökuvauksineen on aina tärkeä elementti.

Mari Jungstedtin teoksen Aamun hämärissä ja Anna Janssonin Unissakävelijän tapahtumapaikkana on Gotlannin leppoisa maaseutu, jossa murha tapahtuu koskemattoman luonnon kaunista mutta samalla pelottavaa taustaa vasten. Paikat ovat todellisia ja niissä voi vierailla. Unissakävelijän tapahtumat sijoittuvat enimmäkseen Visbyn kaupunkiin, ja Aamun hämärissä -teoksessa liikutaan pääasiassa Fårön saaren ja Gotska Sandönin maisemissa.

Mari Jungstedt kirjoittaa terävästi, lyhyin kappalein, ja hänen tekstissään on jatkuvasti jännitystä. Anna Jansson puolestaan on karkea ja raaka kielenkäytössään ja kietoo kielen usein pohjoismaisteen mytologiaan. Molemmat kirjailijat ovat ruotsalaisia dekkarikuningattaria, sillä heidän teoksiaan on myyty yli 5 miljoonaa kappaletta, ja he ovat saaneet erittäin myönteisen vastaanoton ulkomailla.

Lisätietoja antaa:
Claes Ericson, kustantaja, Stockholm Text
Puh. +46 721 666 933
Sähköpostiosoite: claes.ericson@stockholmtext.com

Tarkkalaatuisen valokuvan yhteyshenkilö: Ebba Barrett Bandh, markkinointipäällikkö, Stockholm Text,
ebba.bandh@stockholmtext.com

Lisätietoa saaresta suomeksi www.gotlanti.fi

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden