29. huhtikuuta 2013

Astrid Lindgrenin maailma panostaa vahvasti vuoteen 2013

Puisto laajenee aivan uudella 22 000 m²:n kokoisella alueella tai – kuten Eemelin aikaan sanottiin – 4 ½ tynnyrinalalla. Ja tietenkin kaiken keskellä on Kissankulman maatila, jossa voit tavata Eemelin ja hänen perheensä. Erittäin tärkeä osa työtä on myös luoda smoolantilainen maaseutu sellaisena kuin se näytti viime vuosisadan vaihteessa. Kävijät voivat kokea maatilan kyseisen ajan ulkoasussa. He voivat vaellella polkuja pitkin sata vuotta vanhojen tammien alla, nähdä eläimiä, niittyjä, aitauksia ja kiviröykkiöitä sellaisina, joilta ne tuohon aikaan näyttivät.

 

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Astrid Lindgren kirjoitti ensimmäisen kirjansa Vaahteramäen Eemeli. Tämä huomioidaan tietenkin myös Astrid Lindgrenin maailmassa. Aivan uusi Vaahteramäen Eemeli -alue rakennetaan puiston vieressä sijaitsevan kauniin kukkulan juurelle. Uusi maa-alue on hankittu kunnalta. Kissankulmalla on maatilan lisäksi myös monia muita paikkoja, kuten Krösa-Majan tupa, vanhan maalatilan tyyliin rakennettu leikkipaikka ja aikakaudelle tyypillinen kaupunkimiljöö, jossa on ravintola.

-     Sijoitamme Kissankulman alueeseen 95 miljoonaa, mikä on suurin koskaan tekemämme investointi, sanoo Mikael Ahlerup, Astrid Lindgrenin maailman toimitusjohtaja. Sijoitus vastaa kaikilta osin puiston tulevaa kehitystä koskevia suunnitelmiamme. Keskitymme vahvistamaan kävijän kokemusta siitä, että kaikki on aitoa ja tapahtuu juuri siinä hetkessä. Ja teemme sen omalla ainutlaatuisella tavallamme, joka on tuonut meille sekä kansallisia että kansainvälisiä palkintoja.

Haluamme ennen kaikkea tarjota puitteet teatteri- ja leikkitoimintaa varten aivan kuten Huvikumpua ja Matiaksenlinnaa rakennettaessa vuosina 2009 ja 2011. Uudelle alueelle rakennetaan myös kaupunkiympäristö vuosisadan vaihteen tyyliin. Siellä on ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä smoolantilaisia kotiruokia, joiden valmistuksessa käytetään paikallisilta tuottajilta hankittuja raaka-aineita.

-     Pyrkiessämme tekemään saduista totta on tärkeää pystyä luomaan maatila ja smoolantilainen maaseutumaisema sellaisena, jolta se näytti Eemelin aikaan ja Astrid Lindgrenin nuoruusvuosina, jatkaa Mikael Ahlerup. Ja se on tärkeää varsinkin nyt, kun monet lapset varttuvat kaupunkiympäristössä eivätkä ehkä käy maaseudulla niin usein.


Lisätietoja:
Mikael Ahlerup, Astrid Lindgrens Värld AB:n toimitusjohtaja.
Puh. +46 70–585 36 46, mikael.ahlerup@alv.se

---


Astrid Lindgrenin maailma on teatteripuisto, jossa kävijät voivat kokea Astrid Lindgrenin satuhahmot niiden todellisessa ympäristössä. Vuonna 1981 perustettu puisto sijaitsee Astrid Lindgrenin syntymäkaupungissa Vimmerbyssä. Astrid Lindgrenin maailmassa vierailee vuosittain noin 460 000 kävijää, joista yli 30 prosenttia on ulkomailta. Puisto on avoinna touko-elokuussa ja viikonloppuisin syyskuussa sekä Ruotsin ja Tanskan syyslomien aikaan. Sesonkiaikoina Astrid Lindgrenin maailmassa on noin 400 työntekijää, joista 125 työskentelee teatteritoiminnan parissa. Vuonna 2011 Astrid Lindgrens Värld AB:n myynti oli 146 miljoonaa Ruotsin kruunua. Yhtiön omistavat Saltkråkan AB (84 %) ja Vimmerbyn kunta (16 %).

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden