28. marraskuuta 2012

Kodikas Vemdalen valmis tulevaan kauteen

480 km päässä Tukholmasta sijaitseva Vemdalen on klassinen hiihtokohde, jonka valtteja ovat kolme hiihtoaluetta ja kodikas tunnelma. Vemdalskalet, Björnrike ja Klövsjö/Storhogna tarjoavat kaikkiaan 55 rinnettä, joita palvelee 34 hissiä. Alueen sisämaailmasto sekä rinteiden korkeus merenpinnasta pitävät huolen lumivarmuudesta ja kauden varhaisesta alkamisesta. Tasokkaat hiihto-olosuhteet varmistaa tehokas lumetusjärjestelmä, joka kattaa peräti 80 prosenttia rinteiden pinta-alasta.

Paljon uutta Vemdalsskaletissa

Vemdalsskaletin uusi Hovde Hotell tarjoaa 22 huonetta, joita voi yhdistellä perheiden tarpeisiin sekä ravintolan ja sporttibaarin. Matkaa lähimpään Skalet Expressin hissiin on vain 40 metriä. Tavoitteena on ollut rakentaa klassinen tunturihotelli, jossa viihtyvyys on korkealla tasolla. Hotelli on neljäs kaikkiaan kahdeksasta alueelle suunnitellusta uudisrakennuksesta. Suunnitelmien mukaan hotelli avataan viikolla 11, mutta siihen voi jo tehdä varauksia. Skalet Express, viime vuonna lasten hiihtoalueella käyttöön otettu tuolihissi, täydentyy tänä talvena lapsiperheiden hiihtoa helpottavalla mattohissillä, joka kuljettaa koko perheen suoraan pysäköintialueelta hiihtoalueelle. Hiihtoalueelle tulee uusi grillipaikka, entistä parempi pulkkamäki sekä taukotupa eväiden nauttimiseen ja lämmittelemiseen.

Näköalapaikalla Klövsjössä

Klövsjön alueen uutuushissi vie hiihtäjiä uudelle Klövsjö Panoraman majoitusalueelle sekä sen yhteydessä oleviin rinteisiin. Panoraman hirsitalot ovat täynnä tunturitunnelmaa ja kauniita yksityiskohtia kuten suuri avoin takka. Tavoitteena ollut luoda alppihiihtämisen pioneeriajat 1960-70-luvuilla mieleen tuova tunnelma. Panoraman huoneistot on suunniteltu siten että ne kykenevät majoittamaan vaikka kolmen sukupolven hiihtäjät. Suurimmassa huoneiston tuvan pitkässä pöydässä mahtuu illastamaan takkatulen loimussa jopa 20 henkeä samaan aikaan. Kaikkiaan alueelle rakennetaan kaksi hirsitaloa joissa kussakin on neljä huoneistoa, jotka vaihtelevat kooltaan 96–170 neliöön. Uuden hissin ansiosta kaiksiat huoneistosta pääsee suoraan rinteeseen ski in – ski out -periaatteen mukaisesti.

Paremmat yhteydet Björnrikeen

Björnriken hiihtoalueen suosittu ski cross -rata on tulevalla kaudella entistä pidempi. Myös alueen pulkkamäkeä parannetaan. Björnvallenin ja Bölästervallenin välillä tulee siirytymäreitti, jonka ansiosta liikkuminen alueella helpottuu ja esimerkiksi Grizzly Express -hissi ja Grizzly Bar & Grill -ravintola ovat entistä helpommin saavutettavissa.

Uusia elämyksiä

Vemdalenin kehittäminen jatkuu muutenkin aktiivisena. Nyt kohteeseen on tarjolla entistäkin paremmat junayhteydet Tukholmasta. Vemdalenin sisällä puolestaan uusi paikallisbussiliikenne helpottaa vieraiden tutustumista koko alueen tarjontaan. Esimerkiksi Åresta ja Trysilistä aiemmin tuttu SkiStar Experience -tulee nyt tarjoamaan ainutlaatuisia hiihtoelämyksiä myös Vemdalenin vieraiden ulottuville. Tarjolla on seikkailullisia aktiviteetteja, yhdessäoloa ja nautiskelua Manchester-aamulaskuista vapaalaskuun. Tarjottavissa aktiviteeteissa on otettu erityisesti huomioon lapsiperheiden tarpeet.

Vemdalenin faktat

Matka-aika tukholmasta omalla autolla 7 tuntia. 34 hissiä (kapasiteeetti 34 435 ihmistä tunnissa) 55 rinnettä 4 lasten aluetta Pisin lasku: 2200 m Suurin korkeusero: 470 m Hoidettujen rinteiden yhteismitta: 49,5 km Rinnepinta-ala: 158 hehtaaria Hoidettuja hiihtolatuja: 50 km Lumitakuu: vähintään 26 rinnettä auki 21.12.-21.4. välillä Vuodepaikkoja: 16 000 Ravintoloita: 17 Vierailijoita 502 000 hiihtopäivää kaudella 2011/12 Ski Pass -hinta: 1320 kr/1055 kr

Lisätiedot:

SkiStar Vemdalen, Anders Lundqvist Marknad & Eventansvarig, p. +46 70 235 68 09, s-posti: anders.lundqvist@skistar.com  SkiStar ABm Linda Wasell, PR Ansvarig, p. +46 70 674 74 74, s-posti: linda.wasell@skistar.com  

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden