22. lokakuuta 2009

Tukholma - vihreä pääkaupunki 2010

Turismin osuutta ilmansaasteiden aiheuttajana on ylikorostettu. Vain kaksi prosenttia hiilidioksidipäästöistä on suoranaisesti turismiteollisuuden aiheuttamaa. Pahimmat saastuttajat ovat suurkaupungit, joiden osuus kohoaa jopa kahdeksaankymmeneen prosentiin.

Tukholmassa vierailevat eivät välttämästtä ole kuulleet palkinnosta, mutta he aistivat vihreän kaupungin pyöräillessä sen monia hyviä pyöräreittejä, kävellessään kaupungin eri puistoissa, kalastaessaan tai jopa meloessaan kaupungin ympäri. Tukholma on vihreä kaupunki, jolla on silti tarjota vierailijoilleen shoppailua, upeita ravintolakokemuksia, viiden tähden hotelleja sekä maailmantason kulttuurielämyksiä. Tukholman kaupungin tavoitteena on olla päästövapaa kaupunki vuoteen 2050 mennessä. Julkinenliikenne toimii jo täysin uusiutuvalla polttoaineella, joten kuljetuksesta aiheutuvat päästöt ovat alhaisia sekä kaupungin ilmanlaatu hyvä. Vihreiden tavoitteiden listalla on yhä laajenevien vapaa-ajan alueiden rakentaminen sekä meriveden puhtaudesta huolehtiminen.

Hammarby Sjöstad on Tukholman suurin rakennusprojekti vuosiin. Kun alue on valmis, sinne mahtuu 11 000 asuntoa noin 25 000:lle asukkaalle. Hammarby Sjöstadin tarkoituksena on toimia ekologisen rakentamisen esikuvana. Hammarby Sjöstad sijaitsee Tukholman sisäkaupungissa, pääosin Södermalmin sekä Södra Hammarbyhamnin alueella. Alueen tieltä on raivattu teollisuutta sekä telakka-aluetta. Hammarby Sjöstad lämmitetään kaukolämmöllä, biokaasulla sekä aurinkopaneeleilla. Alueelle ei ole rakennettu juurikaan parkkipaikkoja, sen sijaan asukkaita rohkaistaan hyödyntämään kimppaautoilua.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden