1. huhtikuuta 2009

Millenium-kävely Tukholmassa

Perjantaina 27. maaliskuuta 2009 sai elokuva Miehet jotka vihaavat naisia ensi-iltansa Suomessa. Stieg Larssonin kirjaan pohjautuvassa elokuvassa toiminta sijoittuu enimmäkseen maaseudulle, mutta koko trilogian lukeneet tietävät, miten tärkeä osa Tukholmalla on Millennium-kirjasarjassa.

Tukholman kaupunginmuseo on vastannut innokkaiden Stieg Larsson -fanien kysyntään ja järjestää opastettuja kiertokävelyitä päähenkilöiden Mikael Blomkvistin ja Lisbeth Salanderin jalanjäljillä. Opastuksia pidetään ruotsin ohella englanniksi, italiaksi ja ranskaksi.
– Ranskassa on oikea Stieg Larsson -kuume tällä hetkellä, kertoo Tukholman kaupunginmuseon viestintäjohtaja Sara Claesson.
 
Englanniksi kierroksia järjestetään toukokuun alkuun saakka joka lauantai kello 12 Ruotsin aikaa. Kesäkauden aikataulut tulevat tietoon hyvissä ajoin ennen kesälomakautta.
Lipun voi varata Tukholman kaupunginmuseosta. Lippu maksaa 100 kruunua ja se lunastetaan museosta ennen kierroksen alkua.
 
Parin tunnin kävelykierros päättyy Slussenilla sijaitsevan kaupunginmuseon monipuoliseen näyttelyyn nimeltä I huvudrollen Stockholm. Tämä näyttely koostuu useista pienistä elokuvateattereista, joilla on kaikilla eri teemat; kävijä voi tutustua elokuvan historiaan aina Ingmar Bergmanin tuotoksista tukholmalaisiin dokumenttielokuviin. Esillä on myös tuotantorekvisiittaa. Näyttely on avoinna tammikuuhun 2010 saakka ja sinne on vapaa pääsy, joten vaikka kiertokävely jäisi varaamatta ennen matkaa, voi elokuvan maailmaan tutustua hetken mielijohteestakin.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

A part of the official gateway to Sweden