Roslagen kutsuu kulttuurin ystäviä!

Kulttuurikvartetti edistämään taidematkailua.

Kulttuurikvartetti-projektissa on mukana neljä museota - Albert Engströmin museo, Skebobrukin työläismuseo, Norrtäljen taidehalli sekä Ljusterön taidemuseo. Näiden neljän museon uskotaan kiinnostavan myös suomalaisia vierailijoita, sillä ryhmämatkapaketteja suunnitellaan myös suomenkielisellä opastuksella. Kulttuurikvartetti-hankkeen tarkoitus on edistää Roslagenin alueelle suuntautuvaa kulttuurimatkailua.

 

”Ei ole mikään salaisuus, että monet ruotsalaiset säveltäjät, taiteilijat ja kirjailijat ovat hakeneet inspiraationsa Roslagenin kauniista maisemista.”, sanoo Gisela Norén Roslagenin alueen turismijohtaja.

  • DanCenter cottage nr 37582 in Roslagen

DanCenter cottage nr 37582 in Roslagen

Albert Engströmin museo Grisslehamnissa

      

Albert Engström oli aikansa yksi Ruotsin tunnetuimmista kulttuurihenkilöistä. Hän oli myös yksi tuotteliaimmista taiteilijoista 1900-luvun alun Ruotsissa. Albert Engströmin kokoelmiin kuuluu noin 55 000 maalausta ja piirrustusta sekä yli 50 kirjaa. Tunnetuimpia Engströmin tekstejä ovat kertomukset kahdesta kaveruksesta Kolingeninista ja Bobbaninista. Albert Engströmin museossa Grisslehamnissa pääset tutustumaan taiteilijan töihin ja hänen perheensä historiaan upeista Ahvenanmerelle avautuvista maisemista nauttien. Albert Engström muistetaan mm. kieltolakia vastustavista teoksistaan.
  

Lue lisää:  albertengstrom.se

 

Ainutlaatuinen työläismuseo Skebobrukissa

Skebobrukin museo valittiin vuonna 2010 vuoden työläismuseoksi Ruotsissa. Skebon ruukki (1622-1924) oli yksi suurimmista valloniruukeista Upplannissa. Täällä tehtiin malmista kankirautaa, jolla oli suuri merkitys Ruotsin taloudelle ja teollistumiselle. Yli 150-vuoden ajan kankiraudan valmistus tuotti alueelle rikkauksia. Ruukin alueella muodostui myös ensimmäisiä muotoja Ruotsalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta. Kaikki Skebon ruukin läheisyydessä asuvat lapset kävivät viisi vuotta koulua jo vuonna 1730. Skebon kartanon ravintola on myös Ruotsissa erittäin tunnettu.

 

Lue lisää: skebobruksmuseum.se 

Skebon kartanon ravintola: skeboherrgard.se/restaurangen/restaurangen

 

Norrtäljen eläväinen taidehalli

 

Norrtäljen taidehalli sijaitsee  keskellä kaupunkia pienellä saarella lähellä kahviloita, ravintoloita sekä shoppailumahdollisuuksia.  Taidehallissa on esillä sekä ruotsalaisten että kansainvälisten nykytaiteilijoiden vaihtuvia näyttelyitä. Kesällä 2012 taidehallissa on esillä Veronica Brovallin sekä Emil Holmerin maalauksia ja veistoksia.

Myöhemmin syksyllä: Pernilla Zetterman, valokuvia, 18/8– 16/9 & Emelie Björck, maalauksia,  22/9– 28/10.

 

Lue lisää: norrtalje.se/konsthall

 

Taidetta saaristomiljöössä Ljusterössä

 

Ljusterön taidemuseon, Östrasaltin, pysyvä taidenäyttely esittelee merkittävien naistaiteiljoiden töitä.  Näyttelyn valikoimiin kuuluu mm.  Siri Derkertin, Tora Vega Holmströmin sekä Eva Zettervallin maalauksia.  Ljusterön taidemuseossa museo-oppaana toimii Ruotsin Antiikkia antiikkia ohjelmasta tuttu  Clas Moser.

 

Lue lisää: ljusterokonstmuseum.se

 

Vierailun Roslagenin alueen museoissa voi toteuttaa kätevästi omalla autolla tai pyörällä. Myös julkisilla kulkuneuvoilla pääsee liikkumaan helposti paikasta toiseen.

 

Pakettimatkat Roslagenin museoihin: Kulturkvartetten i Roslagenilta.

puh. +46 (0)768 124 816, s-posti: kulturkvartetteniroslagen@telia.com

 

Yhteystiedot museoihin:

Albert Engström Museet i Grisslehamn, +46 175 30890

Skebobruks Museum, +46 175 40144

Norrtälje konsthall, +46 176 71409

Ljusterö konstmuseum, +46 708 811 875

 

Tutustu Roslagenin esitteeseen: http://www.svetur.se/ext/Roslagenbroschyr_2012/

Pyöräilymatka Roslagenissa http://www.resgladh.com/products/view/grupp/17

 

Lisätietoja,

Joonas Halla, VisitSweden +358 50 3465256 joonas.halla@visitsweden.com

 

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden