Autoloma perheen kanssa

Autoon mahtuu koko perhe ja reissu sujuu omassa tahdissa kauniiden maisemien keskellä. Tässä inspiraatioksi kolme lapsiperheelle sopivaa automatkailureittiä Keski- ja Etelä-Ruotsissa.

Tukholmasta Gotlannin kautta Malmöhön Tukholmassa kannattaa käydä kaikenikäisille lapsille sopivassa Junibacken-satumuseossa. Pääkaupungista suuntaa kätevästi autolla Gotlantiin, jossa voi tutustua mm. kiehtoviin viikinkitarinoihin ja saaren kauniiseen luontoon. Matkalla Malmöhön voi piipahtaa tutustumassa Astrid Lindgrenin Maailmaan Vimmerbyssä ja käydä Glasriketissä (eli "lasivaltakunnassa") tutustumassa taiteen ja käsitöiden maailmaan. Sandhammarenin kullanvärisillä hiekkadyyneillä koko perhe voi virkistäytyä meriuinnilla. Perillä Malmössä on luvassa pieni city-loma ekologiseen eloon ja oloon erikoistuneessa kaupungissa.

Huvi- ja eläinpuistoja Göteborgista Öölantiin Lisebergin huvipuisto on suosittu kesäkohde. Siellä käytyä voi suunnata vaikka pohjoiseen päin Nordens Ark -eläinpuistoon. Smögeniin voi poiketa nauttimaan tuoreita katkarapuja ja virkistäytymään meren rannalla. Sen jälkeen voi matka jatkua itään päin Isabergiin, jossa on tarjolla monenlaisia, koko perheelle sopivia ulkoaktiviteetteja: kalastusta, vaellusta, uintia, ratsastusta ja melontaa. Kolmårdenin eläintarhassa voit puolestaan tutustua lukuisiin villieläimiin. Öölannin saarella odottavat kävijää Öölannin Eläin- ja huvipuisto ja monenlaiset jännittävät vesiaktiviteetit.

Siljan ympäri Taalainmaalla Aloittaa voi vaikka Falunista, jonka vanha kuparikaivos on vierailun arvoinen. Sen jälkeen reitti onkin helppo: järven ympäri ajaessa voi pysähtyä uimaan, piknikille tai vain rentoutumaan. Moran pohjoispuolella, järven pohjoiskärjessä, on lasten rakastama eläinpuisto Orsa Grönklitt. Siellä voit seurata karhujen elämää hyvin läheltä. Muista käydä myös Nusnäsissä, jossa on kuuluisa puinen taalainmaanhevonen.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat apua Ruotsiin liittyvän jutun kanssa! 

Joonas Halla
PR Manager
VisitSweden

Puh. 050 346 5256   

A part of the official gateway to Sweden