[text]

Tukholman lentokenttien liitynnät

  • High speed train to/from Stockholm Arlanda Airport
  • Flygbussarna, the airport busses

High speed train to/from Stockholm Arlanda Airport

Tukholma - Arlanda

Arlanda Express liikennöi Tukholman keskustan ja Arlandan lentoaseman välillä. Matka kestää vain 20 minuuttia ja junia lähtee noin 15 minutin välein päiväsaikaan. Menolipun hinta on aikuiselta 280 SEK (tarkasta hinnat sivulta www.arlandaexpress.com - myös kausitarjouksia!). Paljon erilaisia alennuksia eri ikäryhmille ja seurueille. 0-7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Jos matkustat usein, kannattaa ostaa sarjalippu. 
Lippuja voi ostaa lipputoimistoista ja lippuautomaateista asemalla, junassa ostettavista lipuista peritään lisämaksu (paitsi sarjalipuista). Internetin kautta ostettuna lipun voi ostaa erikoishintaan.

Myös kauko- ja seutujunat liikennöivät tiheästi Arlandan lentoasemalle. Esimerkiksi Uppsalaan menee junia Arlandan kautta arkisin noin puolen tunnin välein.

Bussit liikennöivät Arlandan lentoaseman ja Tukholman keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevan terminaalin (Cityterminalen) välillä noin 10 minuutin välein päiväsaikaan. Yöliikenteen aikataulu on sovitettu lentojen lähtö- ja saapumisaikojen mukaan. Matka kestää n. 45 minuuttia. Lapset (0-16-vuotiaat) matkustavat aikuisen kanssa ilmaiseksi. Internetin kautta voi ostaa lipun erikoishintaan. 

Uppsalan keskusrautatieaseman ja Arlandan välillä liikennöi busseja säännöllisesti. Matka kestää n. 40 min. Uppsalaan pääset myös junalla Arlandasta (regionaltåg tai Upptåget). Näiden hinnat ovat joitain euroja kalliimmat bussiin verrattuna, mutta toisaalta niiden kulkuun eivät vaikuta E4-tien ruuhkahuiput.

Useat taksiyritykset liikennöivät Tukholmassa ja niiden taksat voivat vaihdella. Huomioithan, että Arlandan lentokentältä ja lentokentälle sovelletaan kiinteitä taksoja, jotka vaihtelevat 395 ja 599 SEKin välillä (noin 38 - 57 €). Varmista aina taksa ennen lähtöä ja suosia isompia taksiyrityksiä. Isoimpien yritysten takseissa on aina kuljettajan nimi ja id-kortti etuikkunassa.

Flygtaxi (lentokenttätaksi)

+46 (0)8 120 920 00                
              

Taxi 020

+46 (0)8 85 04 00

Ruotsissa 020 202020

Taxi Kurir
+46 (0)771 86 00 00
Taxi Stockholm
+46 (0)8 15 00 00
Freys Hyrverk (limusiini) +46 (0)8 30 91 00                

Flygtaxi varataan samalla lentomatkan kanssa. Matka voidaan myös ostaa "Flygtaxi"-tiskiltä terminaaleissa 2, 4 ja 5.
Useimmilla kotimaan lentokentillä Ruotsissa on lentokenttätaksit. Lentokenttätakseilla on kiinteät taksat useimpiin osoitteisiin ja taksin voi jakaa muiden matkustajien kanssa mikäli haluaa alentaa kustannuksia. Lentokenttätaksin voi varata koko Ruotsissa numerosta +46 (0)8 120 920 00.

Jos matkustat Arlandaan jostain Tukholman lähiöstä (esim. Kista tai Täby), kannattaa tutustua myös edulliseen kimppataksiin SuperShuttle (linkki vasemmalla). Edullinen ja nopea tapa matkustaa Arlandaan pohjoispuolen lähiöistä on myös ottaa Märstan asemalta (jonne vie paikallisjuna Tukholmasta) SL-bussi 583. Tämän paikallisliikenteen bussin reitille ei ruuhkia osu, matka kestää korkeintaan vartin terminaalin ovelle, ja bussissa käy paikallisjunaan ostamasi lippu. 

Tukholma - Bromma

Bromma on Tukholman kaupunkilentokenttä ja nopein reitti Ruotsin pääkaupunkiin. Lentokenttäbussi Bromman lentokentälle on suoralinja, joka lähtee Tukholman Keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevasta Cityterminaalista. Menolipun hinta noin 79 SEK (noin 7,50 €). Internetistä voi varata lipun edullisempaan hintaan.
Bromman lentokentälle pääsee myös SL-paikallisliikenteen bussilla. Huomioithan, että tähän bussiin sinun pitää ostaa lippu etukäteen esimerkiksi Pressbyråsta. Lisätietoja SL:n kotisivuilla.

Tukholma - Skavsta

Skavstan lentoaseman ja Tukholman keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevan terminaalin (Cityterminalen) välillä liikennöi busseja. Matka kestää noin 1 h 20 minuuttia ja aikataulu on sovitettu lentojen lähtö- ja saapumisaikojen mukaan.

HUOM: Tarkista aina hinnat, tarjoukset, aikataulut ja mahdolliset poikkeukset liikennejärjestelyihin ennen matkaa tekstissä esiteltyjen yritysten kotisivuilta. Vaikka VisitSweden on tarkistanut tiedot mahdollisimman huolellisesti, tiedot ja yksityiskohdat voivat muuttua, eikä VisitSweden vastaa virheistä tai puutteista tiedoissa.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden