[text]

Junalla

Ruotsissa on helppoa ja nopeaa matkustaa junalla. Junissa on tarjolla niin ykkös- kuin kakkosluokan matkustusmukavuutta.
  • Swedish high speed train X 2000

Swedish high speed train X 2000

Ruotsin rautateilä liikennettä harjoittaa muutama suuri yhtiö: SJ, Tågkompaniet, Snälltåget ja Inlandsbanan.Yleistiedot junaliikenteestä, aikataulut ja hinnat löytyvät helposti Resplus -sivustolta.

Ruotsissa on tehokas rautatieverkosto, joka kattaa koko maan. Matkustat joustavasti ja mukavasti Euroopan uudenaikaisimmissa junissa, joissa on sekä ensimmäinen että toinen luokka. Pidemmillä reiteillä tarjolla on lepo- ja makuuvaunuja. Toisen luokan lepovaunuja on monella linjalla, esim. Tukholma-Kiiruna-Narvik (Norja).

Pitkän matkan junissa on yleensä ravintolavaunu. Rautatieverkon jatkeena toimivat usein paikallisliikenteen linja-autot, joihin voi varata lipun junalipun oston yhteydessä.

SJ:n X2000 -luotijunat tarjoavat matkustusta 200 kilometrin tuntivauhdilla Ruotsin tärkeimpien liikennöintikohteiden välillä. X2000-junissa on erinomainen matkustusmukavuus, radio ja musiikkikanava kaikilla istuinpaikoilla. Business-luokassa hintaan sisältyy omalle paikalle tarjoiltu ateria, kakkosluokassa voi ruokailla Bistro-vaunussa, jossa tarjolla on sekä lämpimiä että kylmiä annoksia. Huomaa, että SJ:n junissa matkustavilla tulee 12.12.2015 alkaen olla matkalippu jo ennen junaan astumista, sillä lipunmyynti junavanuissa loppuu kokonaan. Lipun voi ostaa SJ:n Min Resa -mobiilisovelluksen, kotisivujen tai asiakaspalvelun kautta.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden