Talviruotsi.fi

 • Åre ski resort in Jämtland
  Åre

  © Jonas Kullman/Skistar

 • Åre ski resort in Jämtland
  Åre ski resort in Jämtland

  © Ola Rockberg

 • Åre ski resort in Jämtland
  Åre ski resort in Jämtland

  © Jonas Kullman/Freeride

 • Åre ski resort in Jämtland
  Åre ski resort in Jämtland

  © Jonas Kullman/Skistar

 • Åre ski resort in Jämtland
  Åre ski resort in Jämtland

  © Jonas Kullman/Skistar

 • Åre has the largest Zipline park in Europe
  Åre has the largest Zipline park in Europe

  © Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Åre – alppitasoista kansainvälisyyttä automatkan päässä

Åre on Pohjois-Euroopan tunnetuin, suurin, monipuolisin ja alppimaisin talviurheilukeskus. Täältä löytyy upeita rinteitä ja teemapuistoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Yli sata rinnettä ja huima 890 metrin korkeusero tarjoavat riemua, olipa jalassasi sitten sukset tai lumilauta. Åresta löytyy lisäksi MM-tason rinteet myös vauhtilajeihin. Suomen suurimpiin kohteisiin verrattuna Åre onkin mittakaavaltaan 2¬–3-kertainen. Täällä voit harrastaa myös erilaisia extreme-lajeja, esimerkiksi heliski-hiihtoa ja liitovarjoilua. Huimapäisimmät ylittävät kanjonin 70 km tunnissa kiitävällä, jopa 60 metrin korkeudessa kulkevalla köysiradalla. Voit myös osallistua Skistar Experience -teemaohjelmiin, joissa pääset esimerkiksi laskemaan rinteitä ennen niiden virallista aukeamisaikaa tai voit tutustua ohjattuna lasketteluun rinteiden ulkopuolella.

Laskettelun ja murtomaahiihdon lisäksi Åressa on erittäin monipuolinen aktiviteettitarjonta: kymmeniä erinomaisia ruokaravintoloita, vilkas musiikki- ja tapahtumatarjonta sekä Ruotsin suurin viihdekylpylä. Yhdellä hissikortilla voit laskea kolmessa toisiinsa yhdistetyssä keskuksessa: Duvedissa, Åressa ja Björnenissä. Åre ja Björnen on yhdistetty toisiinsa hissijärjestelmällä, 3-4 kilometrin päässä sijaitsevaan Duved/Tegefjälliin pääset hiihtobussilla.

Lisää tietoa verkossa

Skistar.com

Koko Åren tarjonta.

Duved/Tegefjäll

Duved on maailmankuulu poikkeuksellisen hyvin hoidetuista rinteistään. Hiihdonopettajat, ammattilaskijat ja årelaiset itse nauttivat vapaa-ajastaan usein juuri näissä rinteissä. Rinteitä ja hissikapasiteettia on niin paljon, että ruuhkat ovat harvinaisia. Täällä saman hissin päästä löytyy sekä vihreitä, sinisiä että punaisia rinteitä. Duvedin kuuluisa Linbana on Åren alueen ainoa tuolihissi, jossa on tuulensuoja. Duved on lapsiperheiden paratiisi. Lasten teemapuisto Vildmarksstigen on huippuelämys. Kaikki rinteet laskevat samaan paikkaan, joten voitte tavata helposti toisenne ja vaikka lounastaa yhdessä tai nauttia kaakaota tai Duvedin kuulua gulassikeittoa. Jos mukananne on omat eväät, rinteessä on taukotupia ja nuotiopaikkoja.

Åren kylä

Åre ski resort in Jämtland

Ola Rockberg

Jos haet sykettä elämään, kohteesi on Åren kylä. Maailmanluokan rinteitä, moderneja hissejä ja iltaelämää, joka on luultavasti vilkkaampaa kuin kotikaupungissasi. Åren kylä tarjoaa sinulla Pohjois-Euroopan upeimmat puitteet nuorekkaaseen talvilomailuun. Keskusta-alueen rinteet tarjoavat hiihtäjille valinnanvaraa maailmacup-rinteistä aina perheen pienimpien harjoitusmäkiin. Koska 1420 metrin korkeuteen kohoava Åreskutan-vuori on suuri, se tarjoaa rinteitä ja hissejä moneen suuntaan. Näkymät korkealle puurajan yläpuolella nousevalta vyöhykkeeltä kantavat silmänkantamattomiin – aina Norjaan asti. Rinteiltä löytyy iso teemapuisto halfpipeineen ja hyppyreineen, nuoremmille tarkoitettu pienempi lasten temppupuisto löytyy yhden hissin päästä lapsiystävällisestä Rödkullenista.

Åren keskuskylän suuri rinnemäärä, vaihteleva maasto ja moderni hissijärjestelmä tarjoavat Skandinavian parasta laskettelua. Jos aiot viettää kaikkien aikojen tunturiloman ja haet huveja niin päivällä kuin yölläkin, on Åren keskusta juuri oikea paikka. Täältä löytyy kaikkea: halusitpa sitten tanssia koko yön tai ladata akkusi seuraavaan hiihtopäivään huippuluokan päivällisellä. Täällä hiihtopäivä ei pääty hissien sulkeutuessa.

Björnen

Åre ski resort in Jämtland

Jonas Kullman/Skistar

Åre Björnen on lapsiperheiden paratiisi. Täällä on kaikkea, mitä talviloman onnistumiseen tarvitaan. Rinteet, hissit ja ravintolat ovat mukavan matkan päässä majapaikasta. Åre Björnen on suunniteltu lapsille ja lapsiperheille, mikä näkyy rinne- ja palvelutarjonnassa. Painopiste on aloittelijoiden ja lasten rinteissä. Täällä lapset voivat tutkia hissijärjestelmää omin päin ja jos halutaan haastavampia mäkiä, on Åren kylän hissijärjestelmä ja vaativammat rinteet aivan nurkan takana.

Myös Björnenin huvitarjonta on tehty lasten ehdoilla. Täällä järjestetään esimerkiksi lasten after ski -tapahtumia ongintoineen ja mehutarjoiluineen. Jos asut Åre Björnenissä, niin älä unohda ilmoittaa lapsia suosittuun hiihtokouluun. Siellä tavataan samanikäisiä kavereita ja opitaan rinteiden monipuolisiksi taitureiksi. Samalla vanhemmat saavat itse omaa aikaa tutustua Åren mäkiin. Björnenissä pienimmät vieraamme ovat aina VIP:ejä ja Björnlandet-teemapuistossa lasten on turvallista nauttia talven riemuista.

Faktat

Duved/Tegefjäll

Hissejä 13 kpl

1 kpl 6-hengen tuolihissi tuulensuojalla
6 kpl ankkurihissejä
4 kpl sompahissejä
2 kpl rullamattoja perheen pienimmille

Rinteitä 27 kpl

4 kpl vihreitä
11 kpl sinisiä
11 kpl punaisia
1 kpl kunnostamattomia rinteitä

korkeusero 405 m
pisin rinne 2500 m

3 kpl lastenalueita
2 kpl Funparkeja
1 kpl teemapuistoja

Faktat

Åren kylä

Hissejä 22 kpl

1 kpl Kabinbana, suuri kabiinihissi
1 kpl Gondolihissi
1 kpl Bergbana, junahissi
1 kpl Kombi-hissi (tuoli+gondoli)
1 kpl 6-hengen tuolihissi
1 kpl 4-hengen tuolihissi
2 kpl 2-hengen tuolihissi
9 kpl Ankkurihissi
3 kpl sompahissi
2 kpl Rullamattoja perheen pienimmille

Rinteitä 52 kpl

8 kpl Vihreitä
18 kpl Sinisiä
17 kpl Punaisia
6 kpl Mustia
1 kpl Kunnostamattomat rinteet

Pisin rinne 6500 m
Korkeusero 890 m

1 kpl Lasten alue
1 kpl Pulkka/kelkkarata
2 kpl Teemapuistoja lapsille ja nuorille
1 kpl Halfpipe

Faktat

Åre Björnen

Hissejä 11 kpl

6 kpl ankkurihissejä
4 kpl sompahissejä
1 kpl rullamattoja perheen pienimmille

Rinteitä 24 kpl

7 kpl vihreitä
10 kpl sinisiä
6 kpl punaisia
1 kpl kunnostamattomia rinteitä

korkeusero 337 m
pisin lasku 3.000 m

1 kpl lastenalueita
1 kpl teemapuistoja

Plussat & miinukset

+ alppihenkinen talvikohde automatkan päässä
+ sopii taatusti kaikenikäisille
+ suuri viihdekylpylä, paljon harrastusmahdollisuuksia
+ paljon ohjelmaa kaikenikäisille
+ tehokas ja kattava lumetusjärjestelmä
+ lumilautailijoiden ja vapaalaskijoiden suosikkikohde
+ huipputason rinneravintolat ja afterski
+ kolme erilaista laskettelualuetta yhdellä lipulla

- alkuvuodesta yöt voivat olla varsin kylmiä
- Atlantin merituulet sulkevat ajoittain korkeavyöhykkeen

Kartta

Community of Sweden

Åre
- njut av livet

Video

© Jonas Kullman/Skistar