image Ruotsin matkailun virallinen verkkosivusto Syyskuu 2012

Kohti talvea

Ruotsi on täynnä mahtavia matkakohteita ja upeita tapahtumia. Tässä uutiskirjeessä voit lukea mm. uudesta lentoyhteydestä ja aktiviteeteista luonnon helmassa. Tutustu Ruotsin tapahtumatarjontaan ja mahtaviin matkakohteisiin sivustollamme www.visitsweden.com/ruotsi.

Lue lisää Lue lisää image
image Flights between Finland and SwedenBlue1

Talvella suoria lentoja Åreen

Blue1 lentää laskettelukaudella 2012-2012 suoria lentoja Helsingistä Åreen. Lennot alkavat 27.12.2012 ja jatkuvat 1.4.2013 asti, kaksi kertaa viikossa torstaisin ja sunnuntaisin.

Lue lisää Lue lisää
image Rapadalen in Sarek, Swedish LaplandPeter Cairns/imaebank.sweden.se

Ruotsin kansallispuistot

Ruotsin 28 kansallispuistoa säilyttävät Ruotsin upean luonnon, runsaan flooran ja faunan sekä kauniit maisemat myös tuleville sukupolville. Kansallispuistot toimivat turvapaikkana uhanalaisille lajeille, kuten napaketulle ja harvinaiselle Lapin orkidealle, ja muutamat puistoista ovat Euroopan viimeisiä erämaita.

Lue lisää Lue lisää
image Hiking in Sarek, Swedish LaplandKentaroo Tryman/Johnér

Polkuja pitkin

Ruotsin vaellusreitit ovat käytettävissä ympäri vuoden mutta syksy on tähän aktiviteettiin todella upea ajankohta; syksyllä ruska värjää maiseman upeilla väreillään ja "ruuhkaisimmatkin" reitit hiljenevät. Keväisin, kesäisin ja syksyisin vaeltamisen voi yhdistää melontaan, talvisaikaan hiihtoon ja vaikkapa koiravaljakkoajeluun.

Lue lisää Lue lisää
image Hunting in Jämtland:Sara Ingman/imagebank.sweden.se

Ruotsiin metsästämään

Tiesitkö, että Ruotsissa on maailman tihein, noin neljännesmiljoonan suuruinen hirvikanta? Siinä riittää tähtäämistä! Metsästyskauden alussa luonnossa pystyy nauttimaan ruskan väriloistosta, kun taas talvisaikaan metsässä voi liikuskella hiihtämällä.

Lue lisää Lue lisää
image Fishing in SwedenMagnus Ström/bildarkivet.se

Kalastus Ruotsissa

Ruotsissa on apajoita moneen makuun - löytyyhän pitkästä maasta kaikenlaisia vesiä. Otathan lomamatkallasi huomioon paikalliset säädökset, sillä kalastus ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Lisätietoja saat Ruotsin kunnista ja paikoista, joissa myydään kalastuslupia.

Lue lisää Lue lisää
image

Syksyllä Stokikseen shoppailemaan

Tukholmasta voit shoppailla pienissä erikoisliikkeissä, suurten ketjujen liikkeissä ja upeiden ruotsalaismerkkien lippulaivamyymälöissä. Myös suuret tavaratalot löydät aivan Tukholman ydinkeskustasta.

Lue lisää Lue lisää
image Concert in the small bar at Riche, StockholmRiche

Tukholman yöhön!

Tukholman yöelämä tarjoaa oluttupia, drinkkibaareja ja yökerhoja joka lähtöön. Tutustu vaihtoehtoihin ja suuntaa Tukholman yöhön!

Lue lisää Lue lisää
image

Ruotsin junaliikenteessä huomioitavaa

Ruotsissa junaliikenteessä on helppo ja nopea matkustaa. Euroopan nykyaikaisimmissa junissa on tarjolla niin ykkös- kuin kakkosluokan matkustusmukavuutta. Huomioitavaa on, että SJ lopettaa syksyllä lipunmyynnin kaukojunissaan. Uudistuksen myötä myös tarkistusmaksu nousee 1900 kruunuun.

Lue lisää Lue lisää
image Swedish cinnamon bunBjörn Tesch/imagebank.sweden.se

Korvapuustipäivä 4.10.

Tutut korvapuustit ovat suosittuja kahvileipiä Ruotsissakin – ne ovat  saaneet jopa oman juhlapäivän ruotsalaisten kalenteriin! Korvapuustipäivää (Kanelbullens dag) on vietetty vuosittain 4. lokakuuta jo vuodesta 1999 lähtien.

Lue lisää Lue lisää
image

Kohokohtia!

(linkit avautuvat uuteen ikkunaan):

Lauantailähtijöille Stockholmskort!
VisitSweden ja Blue1 tarjoavat ilmaisen Tukholman 24h-kaupunkikortin la 29.9. ja la 6.10. Suomen lähtökaupungeista Tukholmaan matkaaville. Nouda Tukholmakortti saapumispäivänä Arlandan lentoaseman Visitors Centeristä terminaali 5 tulokerroksessa näyttämällä saman päivän Blue1-boardingkorttisi.
Varaa matkasi heti!
www.visitsweden.com/spontaanitukholma

Voita Tukholman matkapaketti kahdelle!
Kerro missä Tukholman kohteissa haluaisit vierailla; osallistuneiden kesken arvomme matkapaketin, joka sisältää Blue1-lennot, hotellimajoituksen Radisson Blu Strandissa sekä Tukholman kaupunkikortit kahdelle. Osallistumisaika 19.9. - 7.10.
Osallistu kampanjasivustollamme: www.visitsweden.com/spontaanitukholma  

Ruotsin kuraattorit
Viikolla 39 starttaa projekti, jossa Ruotsissa asuvat suomalaiset ottavat Ruotsi-tilin haltuunsa ja kertovat Ruotsista ja elämästä rakkaassa naapurivaltiossa. Twiitit tulevat olemaan suomeksi.
www.twitter.com/Ruotsi

Lidingöloppet 28.-30.9.
maailman suurin maastojuoksutapahtuma Lidingön saarella Tukholman lähellä.
www.lidingoloppet.se

Tomas Ledin
40-vuotistaiteilija-juhlakonsertit syksyllä 2012. Cirkus, Tukholma.
www.tomasledin.com/showtime

Suklaa-festivaali
Tukholmassa 12.-14. lokakuuta
www.nordiskamuseet.se/choklad/

Umeå Jazz 24.-28.10.
Viikon ajan Uumajassa jatsaillaan!
www.umeajazzfestival.se

 

Lisää tapahtumia löydät täältä:
Tapahtumakalenteri

 
Seuraa Ruotsia:

Tukholma-kortti