image Ruotsin matkailun virallinen verkkosivusto Lokakuu 2012

Ekologinen Ruotsi

Ruotsin on täynnä mahtavia matkakohteita ja upeita tapahtumia. Tässä uutiskirjeessä voit lukea mm. matkailun ekologisista näkökulmista sekä TalviRuotsin tarjonnasta. Tutustu Ruotsin tapahtumatarjontaan ja mahtaviin matkakohteisiin sivustollamme www.visitsweden.com/ruotsi.

Lue lisää Lue lisää image
image Naturbyn, an ecovillage in VärmlandJacque de Villiers/imagebank.sweden.se

Ekologinen Ruotsi

Suuntaatko matkasi Ruotsiin? Suositko vihreitä, ekologisia vaihtoehtoja? Tarjolla on niin ympäristöystävällistä majoitusta kuin nähtävyyksiä, ekosertifioituja seikkailumatkoja, ympäristöystävällisiä kaupunkikierroksia ja mahtavia aktiviteetteja luonnon helmassa.

Lue lisää Lue lisää
image Nature's Best arrangement Eagle Safari in SkåneStaffan Widstrand/VisitSweden

Ekomatkailu

Toisena maailmassa, heti Australian jälkeen, Ruotsi kirjasi ekoturismin periaatteet ja loi Nature’s Best -laatumerkin, jonka on saanut noin 147 retkeä, joita järjestävät 87 ekosertifioitua matkanjärjestäjää ympäri Ruotsia.

Lue lisää Lue lisää
image Sami handcraftJessica Lindgren/imagebank.sweden.se

Sápmi ja saamelaiset

Saamelaisten alue Sápmi pohjoisessa ulottuu Ruotsin ja Suomen rajojen yli myös Norjaan ja Venäjälle. Saamelaiset ovat yksi maailman alkuperäiskansoista, ja heillä on oma kieli, kulttuuri ja perinteitä, jotka eroavat merkittävästi alueen muiden kansojen kulttuurista.

Lue lisää Lue lisää
image Ski resort FunäsdalenRoger Pilstrand/Funäsdalen

Hiihtoa ja laskettelua jokaiselle

Ruotsissa on noin 200 hiihtokeskusta: perheille tarkoitetuista lastenrinteitä ja monenlaista toimintaa tarjoavista keskuksista suurempiin keskuksiin, joiden monissa ravintoloissa ja baareissa on myös vilkasta yöelämää.

Lue lisää Lue lisää
image

Vapaalippuja SkiExpoon!

Talvikausi 2012-2013 starttaa tuttuun tapaan marraskuun alussa järjestettävässä SkiExpossa Helsingin messukeskuksessa! VisitSweden jakaa arvonnassa 10 vapaalippua messuille - osallistu ja voita liput sinulle ja kaverillesi!

Lue lisää Lue lisää
image Järvsö ski resort in HälsinglandJärvsöbacken AB

Gävleborgin hiihtokohteet

Gävleborgin hiihtokohteet sijaitsevat vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Kungsberget, Järvsö ja Hassela Ski tarjoavat hienojen laskumahdollisuuksien lisäksi muitakin koko perheen aktiviteettejä sekä korkealuokkaisia majoitusvaihtoehtoja.

Lue lisää Lue lisää
image

Ruotsin Kuraattorit

Viikoittain vaihtuva suomalainen tai ruotsinsuomalainen kuratoi VisitSwedenin suomenkielistä twitter-tiliä. Vaihtuva kuraattori suosittelee asioita ja paikkoja Ruotsissa sekä jakaa mielipiteitään Ruotsista ja ruotsalaisuudesta.

Lue lisää Lue lisää
image Yoghurt pannacottaJakob Fridholm/imagebank.sweden.se

Kuukauden ruokaresepti

Oletko laittanut pakasteeseen talteen kesän marjasatoa? Kuukauden ruokareseptimme on lokakuussa jälkiruoka, johon voit valita esimerkiksi luomu- ja lähituotettuja raaka-aineita.

Lue lisää Lue lisää
image

Kohokohtia!

(linkit avautuvat uuteen ikkunaan):

Hiihtokausi käyntiin SkiExpossa
Helsingin messukeskus 2.-4.11.2012
Tule messuosastollemme 6h109 tutustumaan TalviRuotsin kohteisiin, messuilla mukana: alppimaiset Åre, Lofsdalen ja Vemdalen sekä Tukholman lähikohteet Kungsberget, Järvsö ja Hassela.
Lue lisää: www.talviruotsi.fi

Piirroshahmo Alfons Åberg 40 v.
Gunilla Bergströmin piirrokset Alfonsista ja ystävistä ovat ilahduttaneet meitä jo neljän vuosikymmenen ajan. Vuosipäivää juhlitaan taikurin kera Tukholman kaupungintalolla la 20. lokakuuta klo 12, 14 ja 16. 
Lue lisää: Stadsmuseum

Musiikkispektaakkeli Historiska Museetissa
Maailmankuulun äänitaiteilija Janet Cardiffin ääni-installaatio ”The Forty Part Motet”, Tukholman Historista Museetissa 27.10.2012 - 3.3.2013.
Lue lisää: Historiska Museet
Installaatiosta Youtubessa:
katso video

 

Lisää tapahtumia löydät täältä:
Tapahtumakalenteri

 
Seuraa Ruotsia: