[text]

Ulkoiset linkit

Gotlanti - vinkkejä lomakohteesta

Gotlanti houkuttelee suomalaisia! Lue matkailijoiden ja paikallisten vinkkejä ja kerro omista suosikkipaikoistasi, jos olet jo käynyt saarella!

  • The Viking village, Visby, Gotland
  • Rock formations (Rauk)  at Fårö, Gotland
  • Sheep on the beach in Sudersand

The Viking village, Visby, Gotland

Annamari muutti Tampereen ja Tukholman kautta Gotlantiin 12 vuotta sitten. Hän vinkkaa meille seuraavista paikoista:
Bergman Center
"Uusi Bergmancenter avataan kesäkuussa. Tutustu siellä Ruotsin tunnetuimpaan kulttuurihenkilöön - kivoja yksityiskohtia sekä värikkäästä elämästä että tuotannosta."
www.bergmancenter.se
Sysnen kalakauppa
"Savustettuja katkarapuja ja kaviaarikastiketta Sysnen kalakaupasta! Mukaan pullo kylmää Wisby pils -olutta ja sitten vaan nauttimaan itärannikon kauneudesta. Siinähän voi istua ja mietiskellä vaikka koko kesäyön ja sitten nauttia auringonnoususta ihan ainutlaatuisella tavalla."
www.sysnefiskbutik.se
Paras ranta
"Norsta Auren on Gotlannin upein ranta Fårön saaren pohjoispuolella. Monta kilometriä pitkä ja jopa parikin sataa metriä leveä. Valkoista hienoa, hienoa hiekkaa. Eväät mukaan."
Paras sisustusliike
"Visbyn keskustasta löytyy aivan ihana sisustusliike Akantus. Uutta ja antiikkia, paikallista ja muutakin - kaiken haluaisin ihan omakseni!"
www.akantusvisby.se

Useat ruotsalaiset ja kansainväliset yritykset järjestävät konferensseja Gotlannisa. Kati, joka asuu Visbyssä ja työskentelee tällä alalla, vinkkaa meille seuraavista paikoista:
Lilla Bjers Gårdsbutik
"Lilla Bjers Gårdsbutik on viiihtyisä maalaisliike, joka tarjoaa myös todella hyvää lounasta. Liikkeestä voi myös ostaa päivän tuoreita juureksia ja muita maatilan tuotteita."
www.lillabjersgardsbutik.se
Fornsalen, Gotlands Museum
"Visbyssä sijaitseva museo, johon voi tutustua koko perheen kanssa. Museon opastetut kierrokset avartavat kävijän tietämystä Visbyn ja Gotlannin historiasta."
www.gotlandsmuseum.se
Kahvila Visbyssä
"H10 on viihtyisä kahvila Visbyn sisäkaupungissa. Perjantaisin heillä on afterwork sekä paikallisille että kaupungissa vieraileville kävijöille."
Linkki kahvilan Facebook-sivulle

Espoolainen Johanna on käynyt Gotlannissa viitisen kertaa - myös autolomalla perheen kanssa. Hän vinkkaa meille seuraavista kohteista, jotka sopivat eritoten autoilijoille tai pyöräilijoille:
Yrttejä ja mausteita
"Autolla matkaten vain kivenheitto Visbystä sijaitseva Krusmyntagården on kotikokkien keidas. Paikan mausteita voi ostaa myös keskustan ruokakaupoista. Tänä kesänä ovat kuulemma avanneet myös ravintolan siellä."
www.krusmynta.se
Eteläisin kärki
"Eteläkärjessä sijaitsee raukkimuodostelma Hoburgsgubben. Oltiin täällä alkukesästä 2012. Turistien määrä ei ollut yhtä suuri kuin pohjoisen raukkialueella. Symppis paikka ja hyvä retkikohde autoilijoille, kun tulee nähtyä saarta matkalla etelään noin muutenkin."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hoburgsgubben
Jännä "Hemma hos Ulrika" ravintola
"En ole itse täällä käynyt, mutta kuulostaa jännältä idealta: Miljoona keittokirjaa myynyt kulinaristikirjailija tekee ruokaa lähellä tuotetuista raaka-aineista Gotlannissa."
hemmahosulrika.se

Jätä omat Gotlanti-vinkkisi tästä! Lisäämme meille lähetettyjä vinkkejä tälle sivulle kesän aikana!

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden