[text]

Tervetuloa Björklideniin

Eksoottisempaa kesäkohdetta tuskin löydät! Björkliden sijaitsee 250 kilometriä napapiirin pohjoispuolella lähellä Kebnekaisea ja Abiskon luonnonsuojelualuetta. Täällä vuodenaikojen vaihtelut todella näkyvät. Talvisin Björklideniin saapuu kaikentasoisia laskettelijoita. Revontulet välkehtivät taivaalla ja tuntureita peittää metrien paksuinen luonnonlumi. Toukokuun lopusta heinäkuun puoleen väliin keskiyön auringon maagiset säteet valaisevat tietäsi eikä aurinko koskaan painu horisonttiin. Saavutpa Björklideniin mihin aikaan vuodesta tahansa, edessäsi on varmasti ikimuistoinen tunturiloma.

 • Björkliden in Swedish Lapland
 • Björkliden in Swedish Lapland
 • Björkliden in Swedish Lapland
 • Björkliden in Swedish Lapland
 • Björkliden in Swedish Lapland

Björkliden in Swedish Lapland

Lasten Björkliden

Björklidenissä jännittävät seikkailut ja helppokulkuiset koko perheen luontokokemukset ovat lähellä. Lähde löytöretkelle tunturipoluille, kuuntele jokien pauhua ja ihaile kiehtovia vesiputouksia. Lapset voivat myös hyppiä trampoliinilla, pelata minigolfia ja kokeilla kiipeilemistä kiipeilyseinällä.

Lämmelklubben

Lämmelklubben eli suomeksi Sopuliklubi tutustuttaa lapset Fjälleen, Björklidenin omaan tunturisopuliin. Lähde seikkailuradalle, tähyile eläimiä, kuuntele lintujen laulua ja tutki kukkia sekä kasveja. Erämaaleirillä tehdään tikkupullaa avotulella, luetaan satuja ja lauletaan yhdessä. Sopuliklubiin ovat tervetulleita kaikki 5-12 -vuotiaat lapset.

Ruotsin korkeimmalla sijaitseva tunturiasema, 1 228 mpy.

Tunturiasema Låktatjåkko, jota myös Låktaksi kutsutaan, on ollut jo vuodesta 1939 saakka vaeltajien ja laskettelijoiden suosittu vierailukohde. Låkta on Björklidenin helmi ja ehdoton nähtävyys, kun olet vierailulla. Tunturiasema sijaitsee upealla paikalla kahden tunturihuipun välissä, 9 kilometrin päässä Björklidenistä. Täältä näet Lapin upeaa tunturimaisemaa silmänkantamattomiin.

Unohtumattoman kokemuksen saat yöpymällä Låktassa. Tunturiasemalla on 10 huonetta, joihin mahtuu yhteensä 18 yöpyjää, ravintola, baari, lounge, sauna, wc ja suihku. Lupaamme sinulle ainutlaatuisen vierailun hyvän ruoan ja juoman parissa sekä tietenkin hyvää palvelua rennossa ympäristössä. Låkta on erinomainen kohde myös päiväretkelle, jos yöpymiselle ei ole aikaa.

Ruoka ja juoma Låktassa

Ruotsin korkeimmalla sijaitseva ravintola ja baari on varustettu A-oikeuksin. Täällä nautit 3 ruokalajin illallisen, kevyemmän lounaan tai maailmankuulun Låktavohvelin. Menu koostuu paikallisista erikoisuuksista ja valmistetaan parhaista raaka-aineista. Ruokailun jälkeen suosittelemme rentoa kahvihetkeä takkatulen ääressä ainutlaatuisesta ympäristöstä nauttien.

Låkta täyttää kesällä 75 vuotta! Tule juhlimaan kanssamme 5.-7. syyskuuta.

Kesäaktiviteetteja

Björklidenin kesä on täynnä mahdollisuuksia. Monentasoisten vaellusreittien patikoinnin lisäksi voit kalastaa, meloa, osallistua luolakierrokselle, maastopyöräillä, golfata… Onneksi keskiyön aurinko paistaa tehden päivät niin pitkiksi, että ehdit kaikkiin seikkailuihin. Laajan aktiviteettitarjonnan lisäksi ylhäällä Björklidenissä on tilaa itselle. Kaukana arjesta, stressistä ja kiireestä.

 • - Lämmelklubben
 • - Vaellus keskiyön auringossa
 • - Vaellus Kärkevaggeen
 • - Vaellus Låktatjåkkon tunturiasemalle
 • - Vaellus Nuoljaan
 • - Kraaterikierros
 • - Maastopyöräily
 • - Kalastusta Stordalenissa
 • - Luolaseikkailu
 • - Golf
 • - Jäätikkövaellus
 • - Kalastusretki helikopterilla
 • - Perhokalastuskurssi

Kesätapahtumia Björklidenissä

Sweden Sky Race 24, 19. heinäkuuta 2014

Pohjois-Euroopan ehkä kaunein, mutta samalla brutaalein maastojuoksutapahtuma. Voit valita omasi kahdesta vaihtoehtoisesta reitistä, joista pidemmässä juokset 100 km parhaillaan peräti 6 000 metrin korkeudessa. Lyhyempi reitti on 50 km pituinen ja käy 3 000 metrin korkeudessa.

Juoksuleiri Vinden mot kinden, 1.-3. elokuuta 2014

Personal Trainer Johanna Nilssonin kanssa yhteistyössä järjestetty juoksuleiri Vinden mot kinden soveltuu sekä vasta-alkajille että juoksua jo kauemmin harrastaneille.

BAMM, 15.-16. elokuuta 2014

BAMM eli Björkliden Arctic Mountain Marathon on kaksipäiväinen tunturisuunnistuskilpailu, jolle osallistutaan kahden hengen joukkueissa. Kilpailussa yövytään upeissa tunturimaisemissa. Reittien pituudet ovat 30 km, 50 km  ja 70 km ja matka taitetaan kahdessa päivässä.  

Tiesitkö, että...

Låktatjåkko täyttää kesällä 75 vuotta! Tule juhlimaan kanssamme 5.-7. syyskuuta 2014.

A part of the official gateway to Sweden