[text]

Sponsoroidut linkit

Astrid Lindgrenin maailma - Täällä sadut muuttuvat todeksi

Astrid Lindgrenin maailmassa, Smoolannin Vimmerbyssä, tarut muuttuvat todeksi. Täällä voi tavata kaikki Astrid Lindgrenin kirjojen rakastetut hahmot ja nähdä monet niistä satumaisemista, jotka liitetään hänen rakastettuihin kertomuksiin.

  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland
  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland
  • Pippi, one of the most translated children's books

Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

Astrid Lindgrenin maailma on satumainen paikka niin pienille kuin suurillekin. Kaikki, jotka ovat lapsuudessaan kuunnelleet Astrid Lindgrenin kertomuksia, voivat tunnistaa puistossa tarinoiden tapahtumaympäristöjä. Kävijälle tarjoutuu monia tilaisuuksia heittäytyä mukaan kertomuksiin. Astrid Lindgrenin maailmassa on Ruotsin suurin ulkoilmateatteri monine leikkipaikkoineen. Puistossa esitetään päivittäin useita Astrid Lindgrenin kertomuksiin perustuvia katkelmia sekä näyttömöesityksinä että improvisoiden.

Peppi Pitkätossu täyttää 70 vuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta ensimmäisen Peppi-kirjan julkaisemisesta. Astrid Lindgrenin Karin-tytär huudahti eräänä iltana vuonna 1941: "Kerro Peppi Pitkätossusta!" Lapsella oli keuhkokuume ja hän halusi kuulla piristävän tarinan. Koska Peppi Pitkätossu oli epätavallinen nimi, Astrid Lindgren kertoi epätavallisen tarinan epätavallisesta tytöstä, joka oli niin vahva, että pystyi halutessaan nostamaan jopa hevosen. Vuonna 1944 Astrid Lindgren loukkasi jalkansa, joten hänellä oli aikaa kirjoittaa tarinoita muistiin. Seuraavana vuonna (1945) Peppi Pitkätossu julkaistiin kirjana.

Kirjan ilmestymisen 70-vuotisjuhlaa vietetään Astrid Lindgrenin maailmassa monella tavalla, kun sesonki alkaa 13.5.

Pienille ihmisille suuria elämyksiä

Lapsille on hieno elämys tavata Peppi, Katto-Kassinen, Vaahteramäen Eemeli tai joku muu suosikkihahmo ja leikkiä tämän kanssa. Tällainen mahdollisuus tarjoutuu esitysten välillä, kun hahmot liikkuvat yleisön joukossa eri tapahtumaympäristöissä ja puistossa.

Peppi Pitkätossu, Vaahteramäen Eemeli ja Ronja Ryövärintytär asuvat kaikki täällä

Peppi Pitkätossu asuu Huvikummussa – ja missä tahansa Peppi liikkuukin, siellä riittää toimintaa. Hänet voi nähdä tappelemassa merirosvojen tai Dunder Karlssonin ja Blomin kanssa – ja hetken kuluttua hän jo pilailee Lingon ja Lehtosen kanssa.

Kissankulmalla voi kokea maatilan sellaisena kuin ne olivat 1900-luvulla, kuljeskella heinäpelloilla ja sata vuotta vanhojen tammien lomassa. Lähellä on leikkimökki, pieni järvi sekä lato, jossa voi hypätä heinien sekaan. Totta kai paikan päältä löytyy myös Eemelin verstas, joka on täynnä puu-ukkoja. Svenssonin perhe on täällä koko kesän, sillä hehän asuvat täällä.

Seikkailu jatkuu Matiaksenlinnaan ja sitä ympäröivään suureen Matiaksenmetsään. Kulje linnoituksen vankiluolissa, kokeile Kalju-Pietun sänkyä ja koe, miltä tuntuu, kun Helvetinkuilu avautuu aivan jalkojesi edessä. Ronja, Matti, Loviisa ja muut rosvot ovat paikalla pääsesongin ajan. Lisäksi voit tavata Katto-Kassisen, Marikin, Pikku kulkurin ja Veljeni Leijonamielen kävellessäsi puiston halki.

Kylläiseksi oikealla tavalla

Jos sinulla ei ole mukanasi eväitä, joita voisit nauttia Astrid Lindgrenin maailman piknik-paikoilla, voit pistäytyä johonkin useista ravintoloista, joissa kaikissa on tarjolla hyviä ja reilunkokoisia ruoka-annoksia. Ruoka valmistetaan alusta asti itse, ja ravintolat käyttävät lähiseudulla tuotettuja raaka-aineita. Monet herkut on valmistettu perinteisten smoolantilaisten reseptien mukaan, kuten perunaohukaiset ja silava, joka kuuluu suosikkiruokiin. Tarjolla on myös lihapullia ja pannukakkuja ja paljon muuta hyvää ruokaa.

Huvitukset jatkuvat myös kesän päätyttyä

Syyskuussa on viikonloppuisin täysi meno päällä, ja arkisin puisto on avoinna kävelyretkiä ja leikkejä varten. Myöhemmin syksyllä puistossa vietetään syyslomaa, ja silloin järjestämme perinteiset smoolantilaiset syysmarkkinat.

Vieraile Astrid Lindgrenin maailman verkkosivustolla osoitteessa www.alv.se. Sivustolta löydät kaikki käyntiisi liittyvät tarpeelliset tiedot mm. puistosta ja majoituksesta. Siellä ovat myös ajo-ohjeet ja aukioloajat. Lisäksi löydät mainioita väläyksiä puistoista videoina ja kuvina.

 

Tervetuloa maailmaan, jossa sadut muuttuvat todeksi!

www.alv.se

Aukioloajat 2015

Kevätsesonki 13.5.–11.6.                 klo 10.00 – 17.00
Pääsesonki 12.6.–30.8.                    klo 10.00 – 18.00
Syyskuun viikonloppuaukioloajat (pe–su) klo 10.00 – 17.00
Syyskuun kävely- ja leikkiajat        (ma-to) klo 10.00 – 15.00
Syysloman käsityöläismarkkinat 24.10.–1.11. klo 10.00 – 17.00

Yhteystiedot: +46 (0)492 798 00, sähköposti info@alv.se, kotisivu www.alv.se

Osallistu kilpailuun ja voit voittaa lomapaketin Astrid Lindgrenin maailmaan koko perheelle! Kilpailuaikaa 14.6.2015 saakka.

A part of the official gateway to Sweden