[text]

Sponsoroidut linkit

Astrid Lindgrenin Maailma

Astrid Lindgrenin Maailmassa, Vimmerbyssä, Smoolannissa tarut muuttuvat todeksi. Täällä tapaa kaikki Astrid Lindgrenin kirjojen rakastetut hahmot ja näkee monet niistä ympäristöistä, joita liitetään hänen kertomuksiin.

  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland
  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland
  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

Lapset eri puolilla maailmaa tietävät, että Peppi Pitkätossu on maailman vahvin tyttö ja että Eemeli on vallaton mutta hyväsydäminen poika.
He tietävät myös, että keltaisen Huvikumpu-talon kuistilla seisoo hevonen ja että Eemeli käytännöllisesti katsoen asuu puuverstaassa. Astrid Lindgrenin Maailmassa Vimmerbyssä, Ruotsin Smoolannissa, saduista tulee totta. Astrid Lindgren varttui näillä seuduilla ja täällä hänen tarinansa elävät edelleen.

Teatteria Astrid Lindgrenin Maailmassa

Puistossa esitetään päivittäin katkelmia Astrid Lindgrenin tarinoista niin näyttämöesityksinä kuin myös improvisoiden. Pienellä näyttämöllä (Lilla Scenen) aivan puiston pääsisäänkäynnin lähellä sekä Isolla näyttämöllä (Stora Scenen) Ruusulaaksossa esitetään laulua, musiikkia ja tanssia sisältäviä näytelmiä, jotka on kirjoitettu nimenomaan Astrid Lindgrenin Maailmaa varten.

Esitysten välillä voit tavata hahmoja heidän omissa ympäristöissään. Jos uskaltaudut esimerkiksi Ruusulaaksoon, Tengilin sotilaat saattavat pysäyttää sinut portilla. Jos sinulla on onnea, Joonatan Leijonamieli tulee ja päästää sinut sisään – muussa tapauksessa tarvitset salasanan. Huvikummussa käydessäsi sinun ei kannata hämmästyä, jos Linko ja Lehtonen pyyhältävät täyttä vauhtia ohitsesi, kun he yrittävät ottaa Pepin kiinni lähettääkseen hänet orpokotiin.

Täällä tapahtuu monenlaisia hauskoja ja jännittäviä asioita pitkin päivää. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Kun Peppi, Katto-Kassinen tai Eemeli kutsuu mukaan leikkiin, kukaan ei epäröi hetkeäkään, olipa hän sitten 5-, 7- tai vaikka 77-vuotias.

Lisätietoja kauden teatteriesityksistä löydät Astrid Lindgrenin Maailman kotisivuilta.

Kesän 2014 uutuutena iltateatteria Huvikummussa

Kolmen viikon ajan heinäkuussa voi Astrid Lindgrenin Maailmassa seurata Peppi Pitkätossun mukana todelliseen merirosvoseikkailuun. Matka johtaa yhdessä Tommin ja Annikan kanssa pelastamaan Pepin isää hänet vanginneiden merirosvojen kynsistä. Jännittävaä koko perheen seikkailua esitetään maanantaisin ja torstaisin viikoilla 28, 29 ja 30. Erillinen sisäänpääsymaksu.

Hyvää ruokaa ja piknik-eväitä

Astrid Lindgrenin Maailma on luonnonkaunis puisto, jossa on runsaasti hyviä piknik-paikkoja. Ota omat eväät mukaan ja nauti viihtyisästä eväshetkestä perheen kanssa. Niille, joilla omat eväät eivät sattuneet mukaan, riittää alueen ravintoloissa mistä valita.

Astrid Lindgrenin Maailmassa tarjoillaan perinteistä ruotsalaista lähiruokaa Lindgrenin satujen hengessä. Ravintoloissa tarjottu ruoka on alusta asti ja perinteisin reseptein itse valmistettua. Listalta löytyy paikallisia erikoisuuksia, mutta totta kai myös lasten kestosuosikkeja, kuten lihapullia ja lettuja.

Majoittuminen

Kauempaa saapuvat kävijät voivat halutessaan majoittua pieneen mökkikylään tai leirintäalueelle, joissa on kaikki tarpeelliset mukavuudet. Ne sijaitsevat metsän reunassa, noin 250 metrin päässä sisäänkäynnistä. Alueen ulkopuolelta löytyy myös hotellimajoitusta. Lisätietoja kotisivulta: www.alv.se.

Tervetuloa maailmaan, jossa sadut muuttuvat todeksi!

Tiesitkö että...

...Astrid Lindgrenin (1907–2002) kirjoja on käännetty yli 75:lle kielelle. Hänen tiedetään uudistaneen lastenkirjallisuuden: kaikki hänen hahmonsa ovat epäsovinnaisia ja tarmokkaita, kuten huolimaton Peppi Pitkätossu, meluisat Nykästen lapset sekä tietysti myös kepposten mestari Eemeli.

...kuuluisin satuhahmoista lienee Peppi Pitkätossu, tai kuten hänen nimensä kuuluu kokonaisuudessaan: Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu. Sarjan ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 1945. Maailman vahvimmalla tytöllä Pepillä on lemmikkeinään pilkullinen hevonen ja pieni apina. Hänen isänsä on merellä myrskyissä kadonnut merikapteeni, ja Peppi uskoo hänen olevan kuninkaana Etelämeren saarella. Hänen kaksi parasta ystäväänsä ovat nimeltään Tommi ja Annika, ja hän asuu Huvikumpu-nimisessä talossa.

Yhteystiedot: +46 (0)492 798 00, s-posti info@alv.se, kotisivu www.alv.se
A part of the official gateway to Sweden