[text]

ABBA The Walk

Tukholman kaupunginmuseo aloittaa tänä kesänä kävelykierrokset, joiden teema on ABBA sekä 1970-luvun Tukholma.

  • ABBA
  • ABBA from the book

ABBA

Lontoolla ja Liverpoolilla on Beatles-kävelynsä, New Yorkilla Sinkkuelämää –kierroksensa ja Hollywoodilla tähtikiertoajelunsa, joten yli 370 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myyneen ABBAn ympärille koottu kävely on odotettu lisä Tukholman matkailutarjontaan.

“Tukholmassa on valtava kysyntä ABBAan liittyvälle matkailuelämykselle. Teemakierroksen kautta voimme myös esitellä kaupungin historiaa uudella ja hauskalla tavalla. Odotuksemme on, että kierros kiinnostaa vähintään yhtä monia kuin Millennium-kävelymme”, Philippa Norman Tukholman kaupunginmuseosta kertoo.

Tukholman kaupunginmuseo esittelee ABBA – the Walk –kierroksella kaupungin, jossa maailman kaikkien aikojen suosituimpiin kuuluva popyhtye eli ja vaikutti suuruutensa päivinä. Kierros alkaa Kaupungintalolta, jossa Benny esiintyi ensimmäistä kertaa elämässään julkisesti. Muihin etappeihin kuuluvat esimerkiksi Sheraton-hotelli, joka oli 1970-luvulla yksi kaupungin maamerkeistä ja yhtyeen usean videon kuvauspaikka, sekä Ruotsin kuninkaallinen ooppera jossa yhtye esiintyi kuninkaallisissa häissä vuonna 1976.

ABBAan liittyvien paikkojen ja yhtyeen diskokimalteisen historian ohella kierros luo kuvaa vuosikymmenestä, jolloin Tukholman kaupunkikuvaa uudistettiin rajusti, kuningas luopui poliittisesta vallastaan ja maailman hittilistoja hallitsi suvereenisti Agnetha, Benny, Björn ja Anni-Frid eli ABBA.

Kierroksia järjestetään ruotsiksi ja englanniksi. Kävelykierrokseen liittyen julkaistaan myös kartta, jonka avulla voi tutustua Tukholman ABBA-kohteisiin omatoimisesti. ABBA – the Walk –kävelykierrokset kesällä 2011: Ruotsiksi: torstaina 19.5. klo 18 sekä lauantaisin klo 16 kesäkuussa. Englanniksi: perjantaisin ja lauantaisin klo 16 heinä-, elo- ja syyskuussa. Kierroksen kesto noin 2 tuntia. Liput (120 kr) myynnissä Kaupunginmuseossa sekä www.ticnet.se. Abba the Walk –kartta (40 kr) omatoimimatkailijoille ilmestyy toukokuun lopussa ja se löytyy ruotsin ohella englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.

ABBA

Ruotsalainen musiikki-ilmiö

Ruotsi on yksi maailman suurimpia musiikin vientimaita!

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden