[text]

Tukholman kahvilat

Tukholmassa kahviloita on riittämiin. Ruotsalaiset rakastavat kahvitaukoaan, fika, eivätkä tukholmalaiset poikkea tästä säännöstä. Harvoin näet tyhjän kahvilan aamulla, päivällä tai illalla, sillä tukholmalaiset kahvittelevat vähintään kerran päivässä.

  • Rosendals trädgård, garden and café at Djurgården

Rosendals trädgård, garden and café at Djurgården

Perinteiset

Vetekatten on Tukholman kahviloiden kiistaton leidi. Tätä perinteistä kahvilaa ja sen sokkeloisia pikkuhuoneita voi kutsua jopa instituutioksi. Tunnelma on kuin isoäidin luona, ja leivokset ovat uskomattoman hyviä ja laadukkaista raaka-aineista tehtyjä.

Viehättävä

Rosendals-puutarhasta löydät tunnelmallisen kahvittelupaikan entisestä kasvihuoneesta. Tämä kahvila Djurgårdenin saarella tarjoaa leipomossaan tehtyjä luomu- ja biodynaamisia herkkuja, kuten perinteisiä pikkuleipiä, kakkuja ja leipää. Tämä on myös hyvä lounaspaikka.

Museossa

Ihastuttava Café Blom Arkitekturmuseetissä on matkakohde jo itsessään – pieni helmi, josta saa kahvilassa valmistettuja tuotteita, keittoja, salaatteja ja ranskalaista kahvia. Luomuun painottuva ruokalista seuraa vuodenaikoja. 

Palkittu

Kahvila Johan & Nyström Södermalmilla valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Tässä trendikkäässä kahvilassa iloinen henkilökunta palvelee mielellään ja kahvin ystävälle löytyy mistä valita.

Naapuruston suosikki

Tössebageriet on tukholmalaisten suosikki, jonka Ruotsin ravintolaopas White Guide valitsi vuonna 2015 vuoden parhaaksi leipomoksi.

Petite France on Kungsholmenin kaupunginosan mansikkapaikka, jonne tukholmalaiset herkkusuut ja ranskalaistyylisten leivosten ystävät hakeutuvat. Siellä tarjotaan loistavia brunsseja ja lounaita. Pitkään kypsytetty murea paisti on todella hyvää, ja tänne kannattaa tulla jo pelkän leivänkin vuoksi. 

Vinkkejä?

Dessert & Choklad (kaupunginosissa Lilla Essingen ja Södermalm) on palkittu herkkusuiden suosikki. Ruotsin vuoden 2015 paras kahvi löytyy Södermalmilla sijaitsevasta Drop Coffeesta.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden