[text]

Taidetta Tukholman metrossa

Tukholman metro on valtava taidegalleria: Yli 90 pysäkillä 110:stä on noin 150 taiteilijan tuottamaa taidetta.

  • Stockholm Metro. Rådhuset (Court House) station.
  • Stockholm Metro. Näckrosen (water lily) station.
  • Art in the Stockholm Metro, station T-Centralen
  • Art in the Stockholm Metro, station Kungsträdgården
  • Art in the Stockholm Metro. Stadion station.

Stockholm Metro. Rådhuset (Court House) station.

Vain metrolipun hinnalla voit nähdä veistoksia, mosaiikkia, maalauksia, installaatioita, kaiverruksia ja reliefejä 1950-luvulta 2000-luvulle. Taidetta on esillä lähes jokaisella Tukholman metroasemalla.

Muista vilkaista esimerkiksi T-Centralenin seinien laatoitusta ja reliefejä 1950-luvulta tai Kungsträdgårdenin aseman sisäänkäynnillä Arsenalsgatanilla (sininen linja) arkeologisia kaivauksia, koristeellisia antiikin pylväitä ja yksityiskohtia. Solna Centrumin asemalla (sininen linja) kirkas punainen katto kaartuu laiturin ylle ja seinät muodostavat kilometrin mittaisen kuusimetsän.

Vinkki: Metrolipun hinnalla voit osallistua 4 - 5 aseman opastetulle kierrokselle, jonka aikana kuulet asiantuntijan tarinointia taiteesta. Jos olet kiireinen, osta kertalippu (voimassa tunnin) T-Centralenin asemalta ja hyppää sinisen maanalaislinjan kyytiin katsomaan taidetta Rådhusetin ja Fridhemsplanin asemille.

 

Upean taidenäyttelyn ohella Tukholman metro on erinomainen ja nopea vaihtoehto, kun matkustat eri puolille kaupunkia ja sen lähiöihin.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden