[text]

Muodin voimaa Nordiska Museetissä

Tukholman Nordiska Museetissä on parhaillaan esillä kattava näyttely “Modemakt – 300 år av kläder”, jossa käytyään ymmärtää, miten muoti määrittelee sosiaalisia ryhmiä ja vaikuttaa ihmisten identiteettiin. Näyttely kattaa 1780-, 1860- ja 1960-luvut, ja täällä selviää, miten ja miksi ruotsalaiset pukeutuivat juuri siten kuin he tekivät näinä aikakausina.

  • Nordiska Museet - Nordic Museum
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet

Nordiska Museet - Nordic Museum

Näyttely “Modemakt” vie kävijän muodin aikamatkalle kolmen eri vuosisadan kolmelle vuosikymmenelle; 1780-, 1860- ja 1960-luvun tunnelmiin.

Salassa katseilta

Kielletyn luksuksen näyttelyssä saat tietää, miten Ruotsin kauppasaarto vaikutti muotiin 1700-luvulla. Luksus oli käytännössä kiellettyä 1700-luvulla ja materiaalien salakuljetusta harjoitettiin.

Paikkaa vai osta uutta

Kunnianosoitus ruotsalaisten “kestävälle tyylille” on näyttely, jossa kävijä tutustuu vaatteiden korjaamisen jaloon taitoon. Tätä täydentää vastakohdan, nimittäin modernimman ja hätäiseksikin koetun vaatemuodin näyttely. 

Algotsista Acneen

Farkkunäyttely “Nuorten muoti” esittelee kävijälle ruotsalaisten suosikeiksi vuosina 1947–1960 nousseet ‘Algotsit’, farkut, joissa vetoketju on sivulla. Suosio oli suurta, sillä maahan ei saanut tuoda amerikkalaisia farkkuja. Ruotsin muoti on kulkenut pitkän tien tuon ajan jälkeen ja voi nyt ylpeillä esimerkiksi kansainvälisen läpimurron saavuttaneilla Acne-farkuilla.

Nordiska Museetin eli Pohjoismaisen museon hämmästyttävän vaikuttava rakennus sijaitsee Djurgårdenin saaren vehreydessä. Pääset sinne bussilla, laivalla, raitiovaunulla tai kävellen kaupungin keskustasta. Ja jos haluat jatkaa farkkuteemaa, suuntaa kulkusi Norrmalmstorgetille  Acnen suosittuun farkkukauppaan.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden