[text]

Uumaja - Euroopan kulttuuripääkaupunki 2014

Uumaja on jo monille Ruotsissa matkustaneille suomalaisille tuttu paikka sijaintinsa vuoksi. Meriyhteydet Pohjanlahden yli Uumajaan ovat olleet tiiviit, ja monet suomalaiset ovat myös opiskelleet kaupungin yliopistossa. Uumajan etäisyys Tukholmasta on 600 km. Uumaja sijaitsee alueella nimeltä Västerbotten (vrt. Österbotten Suomessa eli Pohjanmaa) ja tunnetaan myös vilkkaasta kulttuurielämästään.

  • Umeå – European Capital of Culture 2014

Umeå – European Capital of Culture 2014

Vuonna 2014 kulttuuritarjonta on entistä monipuolisempaa, kun Uumaja on Euroopan kulttuuripääkaupunki! Lisätiedot tapahtumista tässä kautta aikojen pohjoisimmassa Euroopan kulttuuripääkaupungissa löydät Uumajan tapahtumakalenterista.

Jos tulet kaupunkiin talvella, voit varata aikaa myös talviurheilulle - tai mikä ettei revontulien ihailulle. Pohjois-Ruotsi on kansainvälisesti tunnettu kauniista luonnostaan ja erämaistaan.

Sanomattakin on selvää, että vuosi 2014 on kulttuurin ilotulitusta tässä pohjoisessa kaupungissa. Esimakua tulevasta saatiin jo vuonna 2013, kun kiertue Caught By Umeå valtasi syys-lokakuussa usean suurkaupungin torit eri puolilla Eurooppaa. Uumajan lisäksi kiertueella esittäytyivät Ruotsin neljä pohjoisinta maakuntaa ja saamelaiskulttuuri ja Sápmi. Saamelaisen kulttuurin vaikutus ulottuu myös kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan, joka rakentuu saamelaisten kahdeksalle vuodenajalle.

 

Umeå, Northern Sweden

Uumajassa tapahtuu!

Uumaja on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2014! Tapahtumarikkaan vuoden aikana pidetään niin festivaaleja kuin muita kulttuuritapahtumia, näyttelyjä ja konsertteja.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden