[text]

Vaeltaminen Sarekin erämaassa

Laajassa ja asumattomassa Sarekin erämaassa ajatukset lepäävät.

  • Sarek in Swedish Lapland

Sarek in Swedish Lapland

Sarek Ruotsin Lapissa on Ruotsin laajin kansallispuisto - rauhan tyyssija, ja samalla villi erämaa - jossa patikointi kysyy vaeltajalta sekä taitoja että sinnikkyyttä. Sarekissa on haastavaa maastoa: alppimaisia vuorenhuippuja, laaksojäätiköitä ja ryöppyäviä koskia.  Tästä vaelluksesta nauttivat kokeneet patikoijat, vuorikiipeilijät ja tosi seikkailijat. Jotta haaste ei olisi liian helppo, täältä puuttuvat merkityt reitit, majat ja muut mukavuudet. Kanssaihmisiin on helppo olla törmäämättä, elleivät he kuulu matkaseuraasi. Todennäköisempää on tavata villieläimiä.

Mitäs muuta täällä voi tehdä?

Periaatteessa mitä vain: voit laulaa ääneen, jutella itseksesi tai vaikka kirmata tannerta ilman rihman kiertämää. Kukaan ei nimittäin ole tätä todistamassa. Siis varsinainen yksinäisten susien unelmakohde!

Ihan sivistyksen ulottumattomiin ei silti ole pakko mennä. Eräs hyvä seikkailun aloittamispaikka voi olla tunturiasema Saltoluokta Kungsledenin vaellusreitin alussa. Täällä on tarjolla kunnon sängyt ja ravintola. Aikamoista luksusta, vai mitä?

Huomaa, että täältä puuttuvat merkityt reitit ja muut mukavuudet. Ota mukaan perustarvikkeet: kaikki tarpeellinen kartasta ja kompassista telttaan ja vessapaperiin. Merkitsemättömillä reiteillä tarvitaan erätaitoja. Sarekin pakkaskausi on pitkä, ja liikkumiseen voi tarvia jääkengät. Yleisin aika vierailla Sarekissa on loppukevät, kesä ja alkusyksy.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden