[text]

Katuruokaa Malmössä

Malmö on Skoonen alueen pääkaupunki ja kuuluisa maitotuotteistaan, hanhistaan ja ankeriaistaan sekä maatilojen tuoreista tuotteista. Mutta Malmö on myös maailman eri kulttuurien sulatusuuni, jonka ravintoloista mukaan tarttuu yhtä näppärästi annos aitoa kebabia kuin gourmet-herkku paistetusta hanhenmaksasta.

  • Restaurant Salt & Brygga in Malmö
  • International food at Möllevångstorget in Malmö

Restaurant Salt & Brygga in Malmö

Paikallinen suosikki

Malmön trendikäs keskikaupunki, sen oma “Soho”, juontaa juurensa yli sata vuotta sitten pidetyistä maatilamarkkinoista. Nykyään Möllanina tunnettu Möllevångstorget on kosmopoliittinen ruoka-alue, jossa riittää kahviloita, ruokakauppoja, ravintoloita ja katuruokapaikkoja neljän korttelin verran päätorin lähettyvillä. Täältä löydät edullisia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat eksoottisia ruokalajeja eri puolilta maailmaa.

Fiinisti veden äärellä

Maistele meren antimia ruotsalaiseen tyyliin ja nauti herkuista paikallisten tapaan tillivoin, fenkolin ja piparjuuren kera. Kesäisin voit nauttia aterian ulkosalla Johan P:ssä Lilla Torgin luona. Jäävitriinissä on esillä päivän saalis. Tai suuntaa kulkusi satamaan ja nauti meren herkkuja paikassa Salt & Brygga, joka on tunnettu terveellisestä gourmet-ruoastaan Länsisataman (Västra Hamnen) alueella.

Ruotsalaista pikaruokaa

Jokaisessa kadunkulmassa on nakkiannoksia tarjoavia pikaruokapaikkoja, ruotsiksi korvkiosk. Millaisia hotdogeja ruotsalaiset tarjoavat? Vastauksia on monia, sillä annosvaihtoehtoja riittää! Jos perinteinen nakkisämpylä ei sytytä, kokeile täyteläistä ja tuhtia versiota, jota kutsutaan nimellä tunnbrödsrulle. Älä laske kaloreita, vaan lähde reippaasti kävelykierrokselle aterian jälkeen, niin katkarapusalaatti ja perunamuusi sulavat vyötäröltä sen sileän tien.

Vinkkejä?

Nakkikioskilla ei kannata hienostella. Varaa mukaan pari ylimääräistä lautasliinaa ja nauti kaupunkikierroksella estoitta tunnbrödsrullen (kirjaimellisesti!) ylitsevuotavista herkuista.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden